Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мушичките - течност за чистачки и чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с мушичките - течност за чистачки и чистачки

Здравейте хора.
    Колкото пъти съм карал по магистралата София - Бургас, толкова пъти цялото ми предно стъкло става на гъз - цялото в мушички и всякакви насекоми. Чистачките не само че не помагат но и влошават нещата.

Нарочно си изфъшках почти цялата течност за чистачките - само на дъното има малко. Имам намерения да я сменя. Понеже самите чистачки не изглеждат изхабени, първо ще пробвам само с течността а ако не стане ще сменя и тях.

Та бихте ли препоръчали добра течност за чистачки и чистачки че да могат петната от насекоми да се изчистват (и при висока скорост на движение ако това има значение въпобще). Колата е Алфа ГТ.

Поздрави.
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Май каквато и да сложиш е все тая. Някога слагахме веро във водата. Това чисти гадините, но пък започват да скърцат перата.
    Майката му е на всяко спиране да се чисти стъклото.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Съсипва и метала верото

Comment

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
        Здравейте хора.
        Колкото пъти съм карал по магистралата София - Бургас, толкова пъти цялото ми предно стъкло става на гъз - цялото в мушички и всякакви насекоми. Чистачките не само че не помагат но и влошават нещата.

Нарочно си изфъшках почти цялата течност за чистачките - само на дъното има малко. Имам намерения да я сменя. Понеже самите чистачки не изглеждат изхабени, първо ще пробвам само с течността а ако не стане ще сменя и тях.

Та бихте ли препоръчали добра течност за чистачки и чистачки че да могат петната от насекоми да се изчистват (и при висока скорост на движение ако това има значение въпобще). Колата е Алфа ГТ.

Поздрави.
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Един приятел слага в казанчето някакви таблетки, разработка на БМВ, долива вода (става въпрос само за лятна течност) и казва, че повече никога няма да налее от другата течност. Мнението му е, че чистела в пъти по-добре от другата.
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Един приятел слага в казанчето някакви таблетки, разработка на БМВ, долива вода (става въпрос само за лятна течност) и казва, че повече никога няма да налее от другата течност. Мнението му е, че чистела в пъти по-добре от другата.
            Поразпитай малко и дай инфо

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Поразпитай малко и дай инфо
              http://olx.bg/ad/lyatna-technost-za-...t-ID5ZxEA.html

http://www.maxmolix.com/car-care-pro...n-washer-tabs/
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 10:36.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              sigpic

Comment

Oк намерих Nigrin концентрат 1:100 - точно таква, само дето я взех от ОМВ за почти двойно повече fuck it.
                Направих малко по концетриран разтвора - почти 3 капачки за 6литра вода, от които по малко от половината се събраха в колата. Утре ще изляза да покарам за тест да видя дали ще помогне и ще драсна резултата.

Някой може ли да сподели размера на чистачките на Алфа ГТ. Гледах разни ама или не пише алфа въобще или примерно пише 147/156 но не ГТ. Странното е че дори тия които ми изглеждаха същия размер като тези които имам ми изглеждаха че ще станат, отзад не пишеше ГТ или дори алфа изобщо...
                Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Би трябвало да са като на 147, 55см дългата, късата май беше 45, като цяло винаги може да опънеш рулетката за да си сигурен

Comment

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
                    Oк намерих Nigrin концентрат 1:100 - точно таква, само дето я взех от ОМВ за почти двойно повече fuck it.
                    Направих малко по концетриран разтвора - почти 3 капачки за 6литра вода, от които по малко от половината се събраха в колата. Утре ще изляза да покарам за тест да видя дали ще помогне и ще драсна резултата.

Някой може ли да сподели размера на чистачките на Алфа ГТ. Гледах разни ама или не пише алфа въобще или примерно пише 147/156 но не ГТ. Странното е че дори тия които ми изглеждаха същия размер като тези които имам ми изглеждаха че ще станат, отзад не пишеше ГТ или дори алфа изобщо...
                    Късата е 45см.За дълга без яд се събира 60см аз съм с такава и не остава малкото разстояние долу в центъра на стъклото.Сложи 60 дълга и 45 къса и с хубава течност би трябвало да са екстра нещата
                    Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
                    New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

Алфа 147 - 55/40
                      За GT не знам колко са
                      P.S
                      Направих справка и на GT са 55/40 така ,че много моля да не се подвеждат хората с грешна информация с тези 60/45
                      Това,че може да стават тези размери не значи ,че са правилните за модела !
                      Иначе кой какви успява да побере не ме вълнува ама хич
                      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:36.
                      sigpic

Comment

Поразходих се днес -> София, Самоков, Дупница и пак София. За "нещастие" нямаше мушички и не можах да тествам акто че ли. Все пак понеже ми предстоят разни пътувания по продължителни сложих едни нови чистачки Шампион 40/58. Разбрах че голямата трябва да е 55, но нямаше, а не мислех че разликата ще е пагубна. Така де наместиха се перфектно и чистят ... не знам как щото не ми е мръсно стъклото

Comment

[QUOTE=eproHD;1482267]Алфа 147 - 55/40
                          За GT не знам колко са
                          P.S
                          Направих справка и на GT са 55/40 така ,че много моля да не се подвеждат хората с грешна информация с тези 60/45
                          Иначе кой какви успява да побере не ме вълнува ама хич[/Оригиналните са този размер който си посочил.Но ако сложиш голямата да е 60 с нищо няма да се навреди.Напротив няма да остава ъгълчето непочистено по средата на прозореца
                          Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
                          New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

[QUOTE=Ханкоо;1482368]
                            Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                            Алфа 147 - 55/40
                            За GT не знам колко са
                            P.S
                            Иначе кой какви успява да побере не ме вълнува ама хич[/Оригиналните са този размер който си посочил.Но ако сложиш голямата да е 60 с нищо няма да се навреди.Напротив няма да остава ъгълчето непочистено по средата на прозореца
                            Не знам аз на моята съм с 55/40 както трябва да си е и не остава никакво ъгълче !
                            Да допълня докато сме на вълна чистачки сега съм с тази марка и бият BOSCH
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
                            sigpic

Comment

Аз от VW форума научих за тея чистачки, продават ги в Бау(Хоум)макс и са евтини. Доволен съм!

Comment

Working...
                              X