Известие

Collapse
No announcement yet.

Led Крушки за фар!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Led Крушки за фар!?

Привет.. Попрегледах, но не намерих тема за тея лампи. Или ако има теми те са стари и там се обяснява за лед лампите които са накичени с по 100 диода... Ясно е че тоя вид нестава за нищо. Питането ми е някои дали е взимал (и по-скоро за крушка Н4) от новия тип (с по няколко диода само) и какви са отзивите?! В нета има ужасно много и то все противоречиви мнения... За едни било добре, за други светило навсякъде (защото диодите не се намират във фокуса на фара и тн)
    Става въпрос за тея от снимките (с вентилаторите)
    Attached Files
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Аз взех едни Н1 - ами главата им не влиза в нашите фарове
    Това отзад е радиаторът - ако мислиш, че има къде да го напъхаш и как ще охлажда, пробвай

Comment

В случая мястото нее проблем... Интересувам се от самата светлина дали ще е насочена адекватно и тн...

Comment

И аз обмисля варианта за едни такива крушки, НО не искам да дупча фара, за да има те къде да се охлаждат... само това не ми харесва. Интересно, ако се събират във фара, колко ли ще загряват и дали там ще им стига охлаждането???

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

За моторетката става въпрос при мен... А там място има колко си искаш...
          (освен да прежаля 50лв или колко е там и да взема една лампа такава... Лошото е че все бият към синкаво или са 6000к или 6500... )
          Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 14:50.

Comment

Така... След кратко чудене се стигна до тоя момент...
            (ако не броим лекото строшване на фара, там където е пантата на телчицата... Всичко е ремонтирано и подобрено)
            Сега чакам да стане тъмно и ще пиша след това, но от сега имам някакви съмнения...
            Attached Files

Comment

Тия крушки ги мислят много отдавна. Започнаха да се справят, но не знам колко ще светят.
              Обезателно пиши отзиви!
              Не спестявай нищо!
              Явно си първият!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Така...
                Тъпото е че телефона останал без батерия и неможах да снимам....
                Както си и мислех е положението.... Със стандартна крушка фара си свети по учебник, с новата крушка е.... Светлина бол, но свети навсякъде! При пуснати къси светлини фара свети като на дълги, няма я фигурата която трябва да "рисува" фара! Да пред мотора е много по-осветено спрямо стандартната крушка но тая светлина отива и във височина! На дълги като превключа просто има осветяване още по-високо (за по-напред мисля че не свети)! Тея дни като излизам по тъмно ще гледам да снимам за да се види точно как свети.

Comment

H4 фаровете имат рефлектор, проектиран за работа с H4 крушка: Headlamps European_system

Закупената от теб крушка излъчва светлина на 360 градуса (радиално) и не може да се монтира в H4 рефлектор, само в прожекторен фар с H4 монтаж: Projector lamp и пак е съмнително, че ще произведе читав светлинен поток.

Това е типичен пример за "китайски ксенон", в случая LED - предлагат се крушки, които нито са с точни фокусни точки, нито са с правилния монтаж. Виждал съм китайски ксенон H4 крушки с "екран" за късите и пак свети в стратосферата, защото фокусната точка е на м@йната си, а екранът е ламаринка с доста съмнителни толеранси на точност За това е пълно със заслепяващи и неефективни "ксенони" по улиците...
                  Last edited by imbecile; d.m.y г., 09:31.
                  2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Писал съм вече за тия малоумни крушки.
                    Няма как да се направи фокус от рефлектор с източник на светлината в различна от фокусната му точка.
                    А реално свети много по-зле от нормална халогенна крушка. Освен да светиш като слънце и да заслепяваш всички насреща, друго не може да направиш с тия крушки.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Някои неща са така, но други не! Тая китаищина свети на 360 градуса САМО ако е пусната секцията с дългите!
                      Преди да я монтирам старателно измерих с шублера разтоянията и се оказва че китаеца е позиционирал диодите на доста точно място спрямо реотаните на нормалната крушка!
                      В заключение може да кажа че съм 50/50%...
                      (при положение че е за мотор криво ляво става, поне така и през деня съм по-забележим, за лека кола маи по-скоро не)

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Писал съм вече за тия малоумни крушки.
                        Няма как да се направи фокус от рефлектор с източник на светлината в различна от фокусната му точка.
                        А реално свети много по-зле от нормална халогенна крушка. Освен да светиш като слънце и да заслепяваш всички насреща, друго не може да направиш с тия крушки.
                        Това е самата истина. Мога да приема, че LED крушка може да замести класическа само ако отделните светодиоди са разположени по сферична повърхнина чиито център е фокусния център. Но това е технически неизпълнимо.

Другият вариант е да се проектира рефлектор специално за LED крушка.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Да ми остане малко време ще се заиграя с тая лампа.. Ако трябва ще си изфабрикувам нова основа и ще пренаредя диодите... Трябва да има начин да сработи както аз искам.

Comment

Пробвай, но се опасявам, че само ще си загубиш времето.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Май ще се наложи да се монтира от онези ксенон-китовете с лупите. Има такива и за мотоциклет, вместо ксенонова ламБа се слага LED-а и така.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X