Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем запалване

Пичове търся помощ,
    купих си една Крома '06, 1.9 д. 150 кс. автомат, от автокъщата в София до Пловдив пристигнах нормално, по време на движение ми направи впечатление, че скоростомера лъже в км с 25-30 км/ч в повече. Мотора работи добре, автомата реди скоростите без удари и претрисане. На сутринта се качвам и още при чекването светнаха: скоростна кутия и ВДЦ и колата не ще да запали, върти като луда, но все едно няма гориво и не пали. С ФиатЕкуСкан я закачам и ми излиза грешка в АБС в скоростната кутия и главния комп U1701 CAN line (connection with E.I.). Грешката в скоростната и главния комп се трият но в АБС при изтриване се появява веднага и не може да се изтрие.
    Влизам в настройки и адаптации на АБС и се опитвам да дам адаптация на датчик занасяне (YAW) , показва ми адаптация НЕуспешна , но след това ми разрешава да трия грешката от АБС и колата запалва ! След това може 100 пъти да се гаси и пали, грешки няма !
    Но колата преседи ли 5-6 часа незапалена всичко се повтаря !
    Моля, дайте съвет къде да търся проблема ?
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
    Пичове търся помощ,
    купих си една Крома '06, 1.9 д. 150 кс. автомат, от автокъщата в София до Пловдив пристигнах нормално, по време на движение ми направи впечатление, че скоростомера лъже в км с 25-30 км/ч в повече. Мотора работи добре, автомата реди скоростите без удари и претрисане. На сутринта се качвам и още при чекването светнаха: скоростна кутия и ВДЦ и колата не ще да запали, върти като луда, но все едно няма гориво и не пали. С ФиатЕкуСкан я закачам и ми излиза грешка в АБС в скоростната кутия и главния комп U1701 CAN line (connection with E.I.). Грешката в скоростната и главния комп се трият но в АБС при изтриване се появява веднага и не може да се изтрие.
    Влизам в настройки и адаптации на АБС и се опитвам да дам адаптация на датчик занасяне (YAW) , показва ми адаптация НЕуспешна , но след това ми разрешава да трия грешката от АБС и колата запалва ! След това може 100 пъти да се гаси и пали, грешки няма !
    Но колата преседи ли 5-6 часа незапалена всичко се повтаря !
    Моля, дайте съвет къде да търся проблема ?
    U1701 CAN line (connection with E.I.). - това ти подсказва контактен проблем, И понеже ЕКУ-то не може да получи отговор за позицията на скоростния лост и скоростта, не ти дава да палиш
    Провери си куплунзите на ABS по целия му път, не само на централата този. Аз имах сходен проблем - main relay, ECU. Всички спецове ми казваха - централа. А се оказа куплунг при вентилатора на парното. Добре, че не се набих с централа и ремонти
    Провери си и CAN шината
    И пиши какво става

Comment

Мисля, че проблема е отстранен за момента.
      Вчера следобед се разрових отново в бушониерата при мотора, разменях бушони, почуквах по релетата, разбутах основния сноп.
      В компа беше записана грешката но не излиза на таблото и колата пали от раз !
      На сутринта запали от раз, няма грешки. Късния следобед също пали от раз - няма грешки.
      Така и не разбрах къде точно беше проблема, би трябвало да е при бушоните и релетата, макар че нямаше видими проблеми.
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
        Мисля, че проблема е отстранен за момента.
        Вчера следобед се разрових отново в бушониерата при мотора, разменях бушони, почуквах по релетата, разбутах основния сноп.
        В компа беше записана грешката но не излиза на таблото и колата пали от раз !
        На сутринта запали от раз, няма грешки. Късния следобед също пали от раз - няма грешки.
        Така и не разбрах къде точно беше проблема, би трябвало да е при бушоните и релетата, макар че нямаше видими проблеми.
        Контактен

Comment

'Разбутах основния сноп'....Фиат
          EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
          Suzuki GSXF600 99г.
          Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Първоначално публикувано от sp_romeo1 Покажи съобщение
            'Разбутах основния сноп'....Фиат
            иноишес турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, иначе ... сток
            http://www.keepfighting.ms

Comment