Известие

Collapse
No announcement yet.

май прегрях алфата,помощ! 146 2.0 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• май прегрях алфата,помощ! 146 2.0 тс

Колеги,помагайте! Алфата 146 ти прегря. лошото е,че сме в Бургас. като стигнахме пред къщата на жената директно изпуши. Бал дим откъм главата. Погледнах стрелката на темп. на водата - 110 градуса. обикновено следя нон стоп таблото,но днес покрай дете,жена,куче и съм се отплеснал. карах градско на клима доста и явно перката е отказала...пак.предния път я хванах овреме,ама тоя път изпушихме. въпросите са 2: 1. какви са потенциалните щети,от какво зависят и как да установя колко надълбоко в акото сме. и 2. координати на читав сервиз в Бургас. колата е в Банево...
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Вероятните щети са изгоряла гарнитура и изкривена глава.

Оправя се със смяна на гарнитурата и шлайф на главата.

По-неприятно е, ако главата се е спукала в резултат на прегряването, но това е по-малко вероятно.

За сервиз в Бургас, търси колегата Code от форума.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега мотора е яко ко**ле, миналата година и на мен ми вдигна 120градуса, защото шалтера на перките си беше заминал, няма последици никакви вече 1.5години я карам..

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Вероятните щети са изгоряла гарнитура и изкривена глава.

Оправя се със смяна на гарнитурата и шлайф на главата.

По-неприятно е, ако главата се е спукала в резултат на прегряването, но това е по-малко вероятно.

За сервиз в Бургас, търси колегата Code от форума.
        вече му звъннах.утре ще я види. не мисля,че е спукана главата.сякаш от гарнитурата изпускаше.ще разберем утре.
        Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
        Колега мотора е яко ко**ле, миналата година и на мен ми вдигна 120градуса, защото шалтера на перките си беше заминал, няма последици никакви вече 1.5години я карам..
        и при мен точно това се случи

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
          вече му звъннах.утре ще я види. не мисля,че е спукана главата.сякаш от гарнитурата изпускаше.ще разберем утре.

и при мен точно това се случи
          Аз бързо звънях съответните телефони на гурута и ми бях успокоен, че мотора е як и няма проблем. Пробвай да смениш масло, защото вероятно се е сварило, измери компресия и ако всичко е окей - карай, но следи цвета на антифриза.

Comment

маслото и без тва му е време.най-много и глава да се прави.тъпото е,че съм на море с куче и малко дете,ама...

Comment

За това ти казвам не бързай да я отписваш.. провери някои неща първо. Ако въобще не ти се занимава, пробвай просто да я запалиш и виж дали пуши бяло, дали анрифриза в казанчето става мътен и мирише на бензин, виж дали има бели отлагания по капачката на маслото и така.
              Last edited by pyle; d.m.y г., 19:36.

Comment

Палищ и ако маркучите за антифриз (дебелите) стават на кокъл - отиваш най-малкото шлайфане на глава и гарнитура. Виж да бе си смесил масло и антифриз
                И защо е прегряла, вентилатор?

Comment

Адаш, доливаш вода или каквото имаш там и палиш.
                  Обаче преди това огледай всички маркучи, особено тънките за обезвъздушаване на системата, защото при прегряване всички лайна от системата се отчупват и се отлагат по казанчето или запушват тия маркучи. От там и нивото в радиатора е никакво, а от там не работи и датчика за перката на радиатора.
                  Ядох го тоя и смених две гарнитури, до като ми уври тиквата.
                  Та след тия неща, палиш и гледаш маркучите. Ако ги дърви, значи има пробила гарнитура. Ако не ги дърви, карай и си свиркай. Имай в предвид, че понякога гарнитурата изпуска съвсем малко и ако нямаш тестер за гарнитури не можеш да я хванеш. Съветвам те най-напред да отвиеш по една свещ и да развъртиш мотора на празно. Ако от някой цилиндър не изхвърчи вода, можеш да въздъхнеш. Иначе рискуваш хидроудар.
                  Важното е да не бързаш с изводите
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Моя двигател 1,8 редовно стига до 110 и повече и нищо му няма, вентилатора си върти, като катеря разни баири стига до тези градуси.
                    Прегрявал съм двигател защото се пукна маркуча и ми изтече антифриза. Стрелката пълзи светкавично нагоре. Като вдигнах капака, мотора пукаше докато изстива. Оставих го да изстине и долях вода. Главата обикновено се криви при рязка температурна смяна.
                    Това за белия пушек не разбрах от къде точно е излязъл.
                    Вероятно и няма нищо. Но я наблюдавай както ти казаха колегите.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

така...оказа се,че парата е излизала от тръбичка,спраскала се на две.минава над колектора.прилагам снимка.дано да е само това.
                      Attached Files
                      Last edited by ivo_red; d.m.y г., 12:25.

Comment

маслото и без тва му е време.най-много и глава да се прави.тъпото е,че съм на море с куче и малко дете,ама...
                        Пусни си филма "Башмайсторът на море", 1:1 с твоя случай!
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Някой да има идея къде мога да намеря такава тръбичка?

Comment

По моргите или с поръчка

Comment

ако не намериш опитай да сложиш на повредената част парче хубав маркуч, ако е възможно.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X