Много интересно, поредната реклама на марка масла или самата истина?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Статия за бензина в маслото
Collapse
X
-
Стара истина, ма за руските таралясници с карбуратор.
Отде в картера бензин на инжекционите - където се дозира сместта ?
Действително при карбураторите има оливане с бензин.
За студен и сух старт на двигателите - си има масло "Лики Моли" с молибден.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от WhitePowerмомчета бегачките искат много гориво съответно и масло което да носи на гориво
Впрочем за Лики Моли ГТ1 10/60 имате ли наблюдения?97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от YonПървоначално публикувано от WhitePowerмомчета бегачките искат много гориво съответно и масло което да носи на гориво
Впрочем за Лики Моли ГТ1 10/60 имате ли наблюдения?
за сега знам че мотул 300в леманс е таковаVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Ako горното е вярно -защо тогава маслото ми което в момента е на 5500 км не мирише на бензин, а близо три месеца карах само в София на кратки дистанции(щото бях без книжка) имам само 900 км извънградско.
За да проверя ако трябва като извадя пръчката ще пробвам върху маслото по нея да запаля с запалка за да видя има ли лумване от съдържание на бензин. Съмнявам се в маслото да има такива проценти бензин като посочените в тази статия. Даже ще я стартирам студена , ще мина 3 км и ще пробвам тогава.
Ама все ми се струва , че това(статията) е скрита реклама на Шел- ако горното е вярно в момента трябва да имам 17% бензин в маслото (смятайте колко е на 4,5 литра масло 17% бензин2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Е добре де!!! В крайна сметка нормално ли е маслото да мирише на бензин? Моето си мирише. Даже в началото се бях поизплашил и разпитах тук-там и ми казаха , че е нормално. Хайде някой да изкаже компетентно мнение
Comment
-
Не съм чел статията но е нормално да има малко количество бензин в маслото, но малкоАко има повече бензин в маслото това означава че колата има проблем по инжекционна и тъпче повече бензин съответно и харчи повече от колкото трябва
За турбо коли и тунинговани разни тва не важи там бензин си има
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment