Гледам доста често се споменава, че колите от Германия и Австрия са гнилочи, та да питам, в какво състояние би било сходно на възраст купе, карано само в България? Миналата година пътувах на дълго зимата, след това по спирачните апарати имаше бучки сол, а дисковете само след една нощ приличаха на свалени от някоя морга. Това ме навежда на мисълта, че положението би било сходно като в гореспоменатите страни. Та.. мнения, наблюдения по въпроса?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ако австрииските и немските коли са гнилочи... ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеГледам доста често се споменава, че колите от Германия и Австрия са гнилочи, та да питам, в какво състояние би било сходно на възраст купе, карано само в България? Миналата година пътувах на дълго зимата, след това по спирачните апарати имаше бучки сол, а дисковете само след една нощ приличаха на свалени от някоя морга. Това ме навежда на мисълта, че положението би било сходно като в гореспоменатите страни. Та.. мнения, наблюдения по въпроса?
-
До 2008 в германия и австрия се ползваха химикали за топене на снега. Те са много вредни за ламарините и вече не се използват.
В нашата мизерна държавка сме няколко десетилетия назад и доскоро ползвахме първобитен пясък и сол... сега обаче и в бг градовете се посипва същата тая мазна гняс, която топи снега и железата.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеДо 2008 в германия и австрия се ползваха химикали за топене на снега. Те са много вредни за ламарините и вече не се използват.
В нашата мизерна държавка сме няколко десетилетия назад и доскоро ползвахме първобитен пясък и сол... сега обаче и в бг градовете се посипва същата тая мазна гняс, която топи снега и железата.
Comment
-
Това, че е от България и че е ръждясала/изгнила нищо не доказва.
С течности за топене на сняг по принцип се пръска само в градовете и то областни и по-големи или в най-проблемните планински проходи.
Принципно обаче в огромната част от България не се пръска с течности, защото в общините нямат пари, за да си позволят такова третиране на снега.Прави се преди всичко в София, Пловдив, Варна, Бургас и в някои от областните градове.
Пръскат калциев хлорид масово.
На всякъде другаде хвърлят луга и пясък.
За автомобила е важно дали е бил в гараж или на улицата и каква е интензивността на шофиране зимата- ежедневно, през уикенда, в населено място или извънградско и т.н.
Просто снего почистващите фирми гледат от всякъде пари да правят и течност рядко купуват и рядко пръскат.Вуж ако по телевизията се появи Супер Бойко и каже "Снежинките да се хващат още във въздуха" че иначе ще има санкции си дават зор, но за кратко.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 09:39.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеВ гнилото число влизат и Швейцарките...
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко една кола се кара ежедневно през зимата и всяка нощ стои в гараж, то тя гние повече от тази, която нощува на улицата.
Това от личната ми практика.
Това е 100% вярно!Затова в Австрия вече,хората си строят масово навеси.145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
159 1.9jtdm 05г.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко една кола се кара ежедневно през зимата и всяка нощ стои в гараж, то тя гние повече от тази, която нощува на улицата.
Това от личната ми практика.
Значи общо взето си е същата работа като и там, както и предполагах. Благодаря на всички, които се включиха.
Comment
-
Бившата ми 145-ца е закупена от Италия през 2007-ма и карана във Варна 1 год. После я купих аз и я карах 8 год. Не успя да хване ръжда никъде. А пък в Австрия коли на по 8-9 години приличат на нищо ... без прагове и калници. Разбира се има изключения но не са много. Имах вектра Б от там и не беше изгнила никъде ... ОПЕЛ хаха не вярвах на очите си. Така де в България сме по-добреsigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
АР не видях.
Това вероятно е, защото АР изобщо не гние
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment