Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде държите пожарогасителите си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде държите пожарогасителите си ?

Днес случайно се замислих, ако недай боже стане нужда да използвам пожарогасителя на колата какво на практика ще се случи ? Аз държа моя пожарогасител в един голям сак заедно със всички други боклуци /вкл.аптечка, която за нищо не става/. Съответно, докато го извадя всички вече ще са изгорели.
    Въпросът ми към колегите е: Къде държите пожарогасителите си и по-конкретно към тези със 145/6 има ли някъде предвидено място в купето за пожарогасител?
    Благодаря предварително на всички, които ще се включат.
    146 1.6 TS 01.97

Място няма Можеш да си сложиш стойка ма недей ще те успокоя че и да ти се наложи с тоя пожарогасител повече от клечка кибрит няма да загасиш
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Моят си стои в една пластмасова касета заедно с всичко останало, ковто държа в багажника.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Търкаля се в багажника сред другите "нещица" ..........
        Да не му трябва на човек!

Даже не съм го и оглеждал,какво представлява!
        Alfa156 Against All

Comment

Явно всички сме го захвърлили някъде в багажника
          Моя последно го мернах до резервната гума, понеже е някакъв дребосък...
          Alfa Romeo 146 ti

Comment

На моя вчера му изтече гаранционният срок и го изпръсках за кеф Да ви кажа ако се изпикая по голям ефект ще има
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Мен ме провериха на магистралата за такива работи, даже срока на годност на пожарогасителя ми провериха де га ева, иначе от къде ще го знам Аз съм с комплект 3-1 струваше ми на доставни цени 8 лв не знам какво ще стане ако имам нужда от него.
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Моят прилича на голям дезодорант и го държа до дясната седалка (между седалката и ръчната се събира точно), но както каза някой едва ли е много ефективен. Все пак е нещо
                  146 1.6 Boxer '96

Comment

аз пък си вземах от Метро един комплект 28 лева аптечка триъгълник пожаригасител и неква гъба. и са в едно като торбичка и си седят хвърлени до бокса в багажника. късат ми нервите на завоите
                    па недай си боже са запали нещо ... ако не е нещо голямо бих се пробвал да го загася .. ама ако е нещо по сериозно си плюя на петите и да ме няма .. да гори ...

Първоначално публикувано от BatVas
                    Aз нямам пожарогасител - тяака си минах и в КАТ при регистрация и то съвсем редовно , без "човек" и връзки - бях решил ако ме питат да изтичам и да купя (там продаваха) ама никой не ме провери и до сега си нямам
                    аз като я регистрирах вземах от комшията тези неща. и след 2-3 дни ми се оплаква, че му направили акт(или фиш не помня) дето нямал в колата
                    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Моя е един железен (малко по-къс де) и чудесно се събира в джантата на резервната гума (15") барабар с аптеката и един хидравличен крик.
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
                          И моят пожарогасител е в багажника - комплект с аптечката и т.н. в спретнато торбе, което се гуши съвсем стабилно в нишата зад единия стоп. Сега обаче се замислих, че ако недай си боже нещо пламне, едва ли ще е най-хитрата идея да се вра баш над резервоара
                          Абсолютно същото
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На нашите коли ги държим винаги в купето. Най-често е зад седалката на водача.

Няколко пъти съм се палил и знам колко е важно пожарогасителя да е наблизо.

И нещо важно!

ако ви се подпали коша имайте предвид, че в момента на отваряне на капака идва кислород и пламъците стават страшни. Преди отварянето трябва да сте готови с пожарогасителя.

Comment

Аз все не намирам място за пожарогасител Дано не ми и трябва. Щеше да е много добре да бяха предвидили една ниша в багажника с преградка ама .... нейсе
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                              X