Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за дневни светлини.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за дневни светлини.

Здравейте колеги. Сложих си днвени лед светлини с вградени мигачи на мястото на мигачите. Всичко добре, обаче вечер се получава доста неприятно, като светна и фаровете. Оказа се, че дневните светлини при пускане на късите трябва да гаснат и ли да намалят интензитета си (иначе КАТ правят глоби). Та въпроса ми е какво трябва да се сложи допълнително, че да гаснат при пускане на късите светлини? Колата е от подписа.
    Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Дай някакви подробности относно дневните светлини, които си сложил. Схема на свързване и пр.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Това са днвените светлини, мигачите си взимат захранване от фасунката на мигачите, но за днвените светлини най-лесно ми се видя да взема захранване от фасонката на габарита - един кабел плюс, това е допълнението.

Comment

Най лесно е да прекараш захранването на дневните светлини през нормално затворен контакт на реле (SPDT) а намотката на релето да захраниш от късите светлини. Така, когато пуснеш късите, дневните ще гаснат.

Може да се ползва такова реле:

https://store.comet.bg/Catalogue/Product/7432/#e30%3D

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ахаа, добре много благодаря.

Comment

От къде ги взе и колко струват? Може ли една снимка да видим как светят?
            Карам Пижо 406 HDi, но само през деня! Нощем в сънищата си карам Alfa

Comment

Първоначално публикувано от night_pz Покажи съобщение
              От къде ги взе и колко струват? Може ли една снимка да видим как светят?
              https://www.facebook.com/lubomir.iva...4814641898102/
              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Аз ползвам такива от една година и са ок. Вързал съм ги към дрл модул който преди пускаше дългите на 20%. По-евтиния вариянт е предложения от колегата ecotronic с едно реле. Мойте ги взех от алиекспрес за около 15$ миналата година.
                Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

https://www.aliexpress.com/item/Free...608.0.0.WoMPET

От тук ги поръчах януари месец ама бяха на промоция 25 евро. Гледам сега им дигнали цената, аз си поръчах Кристъл блу и си синеят ама светят много добре.

Ето и снимка - малко некачствена и на смрачаване, но се вижда горе-долу. Click image for larger version

Name:	led.jpg
Views:	1
Size:	30.3 Килобайта
ID:	2347401

Comment

50/70лв не са малко за тая проклетия, като зная какво е качеството на масовите диодки хич не ми се занимава.
                    Аз по-скоро обмислям вариант в който да сваля мигачите в халогените, които и без това никога не ползвам. На тяхно място ще си бодна обикновенни крушки само че бели, вчера тествах през деня, супер изглежда. Ще им разменя кабелите и мисля да приключа с драмите. Може евентуално един модул за автоматично пускане и това ще е, за 10лв толкоз.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

2pcs/lot New Arrival 1156 42 led light High Power Daytime Running Light Turn Signal Dual Mode DRL LED Light External Lights BJ
                      http://www.aliexpress.com/item/32527...527876649.html. Това са тези които ползвам излизат около 30 лева и мисля че си заслужава
                      Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

[OFFTOPIC]
                        Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        Може евентуално един модул за автоматично пускане и това ще е, за 10лв толкоз.
                        Тя 159-ката си има модул за автоматично пускане, даже си е чист DRL, и то безплатно

Е, пали ксенони или халогени, не LED, но функционално е DRL както и да го погледнеш.
                        [/OFFTOPIC]
                        2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Захранването на днвените светлини го бучнах директно на 12 волтовия изход на алтернатора, така, че да светват, когато заработи двигателя без да зависят от някакво копче, без да ми свети нищо в купето както и задните габарити (а и беше най-лесно). А намотката на релето захраних от вече оголения кабел на габарита, като си върнах и фабричните габаритчета. Сега като запалиш си тръгват дневните светлини, когато пуснеш габарити, къси или дълги си свети всичко, както досега без дневните. Като цяло много съм доволен от резултата, огромни благодарности на ecotronic.

Comment

Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
                            Захранването на днвените светлини го бучнах директно на 12 волтовия изход на алтернатора, така, че да светват, когато заработи двигателя без да зависят от някакво копче, без да ми свети нищо в купето както и задните габарити (а и беше най-лесно). А намотката на релето захраних от вече оголения кабел на габарита, като си върнах и фабричните габаритчета. Сега като запалиш си тръгват дневните светлини, когато пуснеш габарити, къси или дълги си свети всичко, както досега без дневните. Като цяло много съм доволен от резултата, огромни благодарности на ecotronic.
                            По-добре не ползвай въпросния изход на алтернатора. Това е връзката за първоначалното възбуждане и изхода на спомагателен изправител, оразмерен само да захранва възбудителната намотка. Има опасност да го претовариш и така алтернаторът да спре да работи. Или поне сложи реле и въпросният изход на алтернатора да захранва само намотката на релето.

А и прекомерната консумация на този извод може да се отрази и като понижено напрежение на заряд.
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:48.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тея олигофрени в НС с един необмислен закон в какви приключения ни вкараха не е истина...
                              ДРЛ модул с 30% на дългите е най-доброто (и евтино) решение засега според мен.
                              Лошото е че на 156-ците малко трудно се слага...
                              156 2.0TS

Comment

Working...
                              X