Известие

Collapse
No announcement yet.

висок разход на гориво при Тipo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• висок разход на гориво при Тipo

здр. имам проблем с фиат типо 1.6 моно инж.Преди около седмица запо4на да ми гори около 11-12 на 100км.Каде може да е проблема?Пьрво си мислех 4е е от смока4а но явно не е защото дори и без да го дьрпам пак гори много.Благодаря ви предварително.

Ами може да е от времето незнам
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re: висок разход на гориво при Тipo

Първоначално публикувано от deid
      здр. имам проблем с фиат типо 1.6 моно инж.Преди около седмица запо4на да ми гори около 11-12 на 100км.Каде може да е проблема?Пьрво си мислех 4е е от смока4а но явно не е защото дори и без да го дьрпам пак гори много.Благодаря ви предварително.
      провери си ламбда сондата , ако имаш де

Comment

Смени си температурния датчик. Той дава грешна информация на компютъра, т.с. показва му, че колата не е загряла и оттам ти гори повече.
        www.bgphoto.net/tuning-mix/
        089/ 8820032

Comment

Разход

И аз отчетох повишен разход ама в това време е нормално. Карам на ниски предавки, къси разстояния и колата не загрява напълно.

Comment

Re: висок разход на гориво при Тipo

Първоначално публикувано от deid
            Как така дърпаш смукача на моноинжекцион Ако все пак имаш смукач, то значи колата има карбуратор
            Аз имах познат, който караше 1,6ie (моноинжекцион). На него му харчеше между 11 - 13/100км зимата, имаше един път и разход от 15/100км, но тогава беше сипал бензин на много крими бензиностанция
            Мисля, че разходата ти е ОК Ако все пак ти е много скъпо и сложи ГАЗ
            sigpic

Comment

Ако все пак ти е много скъпо и сложи ГАЗ
              или пък ядрен реактор ще си джиткаш на уранец и немаш грижи

Comment

Working...
              X