Известие

Collapse
No announcement yet.

фиат брава 1.4 12v Шах с пешката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• фиат брава 1.4 12v Шах с пешката

Значи проблема на колата е ,че на празен ход 2-ри цилиндър не работи.Тукашните майстори подбараха колата и по тяхни думи първо глава второ МПХ и още други чаркаляци , а това разбира се са доса пари ,ако се смени всичко.Колата е на приятел и просто сечудим какво и е ,даже имам пуснатаобява ,че се търси глава ,но май няма да е там проблема ,поне не за сега.Сменени са кабели,свещи и бобина ,а работата си остава същата ,никва промяна.За това искам да питам някой патил от такъв проблем да сподели да пробваме нещо друго, че как е тръгнало пича ша смени всичко по двигателя и пак ще остане така колата.

Знам ,че от далече на клавиатурата не може да се направи диагностика,но все пак да питам.
    На колата и еправена диакностика иняма никакви проблеми с датчиците , а проблем си има
    Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

пробвайте да размените две дюзи,така ще елиминирате дюза,губи ли вода?
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

На мен ми прилича на неработещ клапан но да се изкажат по-вещите в областта аз само гадая.И дано се оправи скоро колата
      Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
        пробвайте да размените две дюзи,така ще елиминирате дюза,губи ли вода?
        оги точно и ас това щтях да ти кажа

---------- Post added at 19:01 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

проверете компресияяя има ли ??
        155 осем хиляди клапана 16 вериги
        0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Компресия има , за дюзи нема как ,защото е моноинжекция.
          И мене ме съмнява клапан ,но е сваляна главата и той отпада.Маслените магистрали не са запушени и това е проверено.

Вода също не губи.

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
            Компресия има , за дюзи нема как ,защото е моноинжекция.
            И мене ме съмнява клапан ,но е сваляна главата и той отпада.Маслените магистрали не са запушени и това е проверено.

Вода също не губи.
            Гърбиците на разпределителния вал как са?
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ако са като на този тук не е добре
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E5%EB%E5%ED
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Гърбиците на разпределителния вал как са?
                Ами по нова информация , гърбиците имат някакво износване.Не съм разбирач и изобщо не знам дали това маже да даде този дефект с цилидъра да не работи.Та на първи цилиндър гърбицата 0,8 износване на вторе 1мм на трети не запомних ,но по-малко от милиметър и четвърти перфектен.От това износване на вала може ли да даде този дефект.

Comment

Eстествено, че може да е от това - като не се отваря примерно клапан или се отваря малко...
                  Тези майстори явно не са виждали 1.4 на браво - това им е най- често срещания дефект - да хвърли вал.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
                  Fiat Punto 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от 1115 Покажи съобщение
                    Eстествено, че може да е от това - като не се отваря примерно клапан или се отваря малко...
                    Тези майстори явно не са виждали 1.4 на браво - това им е най- често срещания дефект - да хвърли вал.
                    Е ти мислиш ли че ако са виждали такава кола въобще собственика ще пише във форума за помощ

P.S. проблема е че обикновенно след такива майстори идва по-страшното
                    sigpic
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

100% подкрепям на Бобо думите.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
                      Fiat Punto 1.9JTD

Comment

Е ти мислиш ли че ако са виждали такава кола въобще собственика ще пише във форума за помощ

P.S. проблема е че обикновенно след такива майстори идва по-страшното
                        Е не колата не е моя ,на приятел е колата и ме помоли да поразпитам.Сменил е сума работи и не се оправила ,сега глава го карат да сменя ,даже съм му пуснал обява в купува.Просто за повече съвети ,да не го карат след това и двигател да смени.
                        А при това износване има добра компресия на ниски обороти цилиндъра исчезва , а като форсираш се оправя.
                        Последно от износването не се отваря клапана както трябва.

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                          Е не колата не е моя ,на приятел е колата и ме помоли да поразпитам.Сменил е сума работи и не се оправила ,сега глава го карат да сменя ,даже съм му пуснал обява в купува.Просто за повече съвети ,да не го карат след това и двигател да смени.
                          А при това износване има добра компресия на ниски обороти цилиндъра исчезва , а като форсираш се оправя.
                          Последно от износването не се отваря клапана както трябва.
                          1.4 12v двигателя на фиат има навика да "изяжда" гърбиците на разпределителния вал, просто лошо измилсени магистрали и куп други проблеми с този двигател
                          145 QV ex.
                          146 Boxer TOTAL ex.
                          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                            1.4 12v двигателя на фиат има навика да "изяжда" гърбиците на разпределителния вал, просто лошо измилсени магистрали и куп други проблеми с този двигател
                            Проблема не е инжинерен а "потребителски" - получава се от нередовна смяна на маслото Имам клиентка с 1.4 12В на 293 000км без проблеми
                            sigpic

Comment

Проблема не е инжинерен а "потребителски" - получава се от нередовна смяна на маслото Имам клиентка с 1.4 12В на 293 000км без проблеми
                              Точно така...Защото колата е внос от Италия примерно където жабара е решил да слага масълце веднъж на 20-25хил км...И после тази кола идва в Бг на 300 хил км. почти на ръба и дори да се обслужва както трябва пак си заминава, защото вече е късно

Иначе ме кефят тия мнения "Абе тоя Бобо що взема толкова много пари за ремонт" , а след това мнения от типа " Смених една камара части и не ще да се оправи ".... Мдааа

Успех все пак на момчето с Фиата... И да внимава..И как я гледа и при кого я гледа
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X