Известие

Collapse
No announcement yet.

Пали и след това гасне Пунто 1,9 жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пали и след това гасне Пунто 1,9 жтд

Здравейте колеги, пунтото на една позната има следния проблем - пали, работи около 2-3 сек. и гасне след това. Все едно му е свършило горивото. Ако пробвам веднага след това да завъртя не пали, трябва да се изчака малко и тогава пак го прави същия номер. Става въпрос за Пунто 2001 год., 1,9 жтд 80к.с.
    Проверих помпата в резервоара - работи, как да проверя клапана на помпата за високо налягане? Какви друго може да са причините? Някой ако е имал подобен проблем нека сподели, благодаря предварително!

Много вероятно да е замръзнала нафтата. Провери горивния филтър-100% има вода в него!!
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

От там смятам и аз да започна.

Comment

гасне

колега,провери клапата която гаси мотора,сигурно не е затворена т.е.остава на загасен мотор.
        Алфа Ромео 159

Comment

Проблема е отстранен - след диагностика се оказа, че са за смяна датчик за високо налягане в рейла и клапана на помпата за високо налягане.
          Сменихме и колата е пушка, благодаря

Comment

Първоначално публикувано от instantaccess Покажи съобщение
            Проблема е отстранен - след диагностика се оказа, че са за смяна датчик за високо налягане в рейла и клапана на помпата за високо налягане.
            Сменихме и колата е пушка, благодаря
            Колега силно ме съмнява датчика да е за смяна по скоро само клапана - който всъщност е регулатор високо налягане Стария датчик според мен си работи
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз също съм почти сигурен, че няма как и двете да се прецакат. Но не бях тук да ходя по сервизи, занимаваше се собственичката. И в сервиза като видели жена и..........
              За нея е важното, че колата е ок вече

Comment

Working...
              X