Здравейте ! След като почистих дроселовата клапа, колата взе да набира мудно, а след 3000 оборота направо умира. На празен ход като дам рязко газ след 2500-3000 оборота почва да се замисля и мъчи ... При почистването на клапата бях доста внимателен, за да не я разместя нещо. Имате ли представа какъв може да е проблема ? Колата е FIAT Bravo 1.8 GT, 95 година. Дебитометъра и дроселовата клапа са HITACHI. Благодаря, предварително !
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след чистене на дроселова клапа (Bravo 1.8 GT)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от JK Покажи съобщениеЗдравейте ! След като почистих дроселовата клапа, колата взе да набира мудно, а след 3000 оборота направо умира. На празен ход като дам рязко газ след 2500-3000 оборота почва да се замисля и мъчи ... При почистването на клапата бях доста внимателен, за да не я разместя нещо. Имате ли представа какъв може да е проблема ? Колата е FIAT Bravo 1.8 GT, 95 година. Дебитометъра и дроселовата клапа са HITACHI. Благодаря, предварително !sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
Още повече,че този дросел няма смисъл да се чисти.Научете,че коли на които празния ход се прави от стъпково моторче,а не от роботизиран дросел,няма никакъв смисъл да се чисти въпросния,просто може само да си направите беляFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОще повече,че този дросел няма смисъл да се чисти.Научете,че коли на които празния ход се прави от стъпково моторче,а не от роботизиран дросел,няма никакъв смисъл да се чисти въпросния,просто може само да си направите беляДросела какъвто и да би бил е най добре да е чист !
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеПозволи ми да не се съгласяДросела какъвто и да би бил е най добре да е чист !
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОще повече,че този дросел няма смисъл да се чисти.Научете,че коли на които празния ход се прави от стъпково моторче,а не от роботизиран дросел,няма никакъв смисъл да се чисти въпросния,просто може само да си направите беляAlfa Romeo GT 1.9 JTD '06
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТова е мнение на човек,който не разбира нищо.................................. думи не намирам.... или се обоснови или по добре не прави подхвърляния
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОще повече,че този дросел няма смисъл да се чисти.Научете,че коли на които празния ход се прави от стъпково моторче,а не от роботизиран дросел,няма никакъв смисъл да се чисти въпросния,просто може само да си направите беляAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДва пъти съм си чистил дросела на Малката Алфа, заради играещи обороти и след това не съм имал никакви проблеми.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеАко е с пластмасовия капак на мотора ок,ама с металния е греда-няма никакъв смисъл-единствено ако се позапушил отвора за въздух от който се храни МПХAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТочно с металния съм - какъв е проблема да се свали капака и да се почисти маслоуловителя.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеОтвора за хранене на МПХ е на дроселаAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНещо се ебаваш със стария - тук не става въпрос за чистене на МПХ-то, а за дроселовата клапа.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеE да де,ама вътре в дросела има една дупчица от която МПХ-то взима въздух и го вкарва след дроселаAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment