Известие

Collapse
No announcement yet.

Ел. огледала Фиат Типо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    сваляш огледалото. от задната му страна ще видиш 2 стърчащи пина и самите нагреватели залепени на гърба на огледалото. с мустицет проверяваш съпротивлението на нагревателя.
    Нагреватела ще го оправя аз, ами не мога да стигна до него, не знам как се сваля стъклото на огледалото
    VW Golf 4 1.9 TDI GTI+GTB2260VK

Comment

първо трябва да махнеш корубата. търси винтове отдолу или някъде скрити.
      точка

Comment

Няма човек, тези са на щипки, току що счупих едното от старите огледала да видя как се отварят, значи самото стъкло се напъва леко с отверка навън и отзад има 4 щипки, които го държат, едната се натиска леко навътре и огледалото излиза, странното ми е, че старите МЕХАНИЧНИ огледала, имат реотани за подгряването, но някои "умник им е резнал кабелите, даже са същия цвят кабелчетата като на електрическите кафяв и черен ...

Comment

Пичове, проблема е намерен, след отваряне на огледалото, кабелите си ги има и са прекарани до огледалото, но проблема е че не са включени, защото просто няма къде... Огледалцето е чупено и сменяно с обикновенно което няма нагреватели
          Едното ми от старите огледала имаше реотани и се помъчих да ги отлепя, защото са залепени на някакво фолио, обаче след като ги залепих на моето огледало, не работеха, някой знае ли дали се продава някакво залепващо фолио с реотани за огледала, или на метър евентуално и къде, че нищо не открих в нета

Comment

има нагреватели за огледала за баня, но трябва да знаеш какво е съпротивлението на оригиналните, да сметнеш тока и мощността и да се прецени дали ще станат тия.
            точка

Comment

Почетох малко и ще се търси КАНТАЛ, двойно залепваща лента и ще си направя сам нагревателите, след като видях цената на ново електрическо огледало и просто се отказах .... А второ седичи на части не се знае след колко века ще изпадне и дали няма да са му счупени огледалата
              Кантала трябва да е 0.4х2, съпротивление му трябва да е около 13 ома, само да видим дали някъде в Ловеч ще намеря такова чудо, някой ако има да казва

Comment

кантал ще намериш, но не е добра идея. оригиналния нагревател е плосък за по-голяма допирна повърхност и е изолиран.
                точка

Comment

Виждал съм и плосък кантал. В краен случай би могло да се ползва двуалуминиев триокис - прахообразно вещество, което се смесва с малко дистилирана вода за да се образува пастообразна смес. Тя е електрически изолатор и същевременно притежава много висок коефициент на топлопроводимост. С такава паста съм обмазвал обикновен кантал с кръгло сечение и така контактната му площ с това, което трябва да нагрява се увеличава значително.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Малко продължение по темата... Ударих на камък, намирането на Кантал се оказа трудна задача, в понеделник ще пообиколя по хубаво града, пък дано все някъде намеря, сещам се и за два сервиза за телевизори, белким все някъде намера...
                    Междувременно преместих вътрешността на огледалото в кожуха на старото ми, защото беше спукано в долния край, но самото му шаси беше запоено някак си за пластмасата с нагряване явно и сега ще го лепна с Поксипол...
                    Един приятел с едно пежо 205 GTI ми даде координати на едно момче от техния форум който продава таива лепенки с реотани, но размерите са им 10/6,5см. със параметри 12волта 1 ампер и в краен случай, ако не намеря кантал отникъде, ще взема от него
                    Кolev, ти си най-активен в темата, някакво предложение ?

Comment

най-добре е разбира се да ползваш готов подгрев стига цената да те урежда и размера да пасва сравнително. на типо не знам какви са размерите на огледалата.
                      този подгрев който ти предлагат е с мощност 12 вата /12волта х 1ампер/. мисля ще е достатъчен. можеш да измериш съпротивлението на подгрева на здравото огледало и ще сметнем каква е неговата мощност.
                      точка

Comment

Нямам уред с който да мера а 10 лева за уред не ми се дават...
                        Така, Кантал намерих от един стар нагревател само че е 0,5 , по тънък въобще никъде не мога да си намера в града а за 2-3 метра да се занимавам не си заслужава... Пробвах го както беше целият нагревател на акумулатора и затопли съвсем леко, предполагам няма да грее много повече, като му накъся реотана, купих си двойнозалепваща лента на Car System 10 метра за 8 лева ролката, момчето каза, че държала яко, пък ще видим
                        Обиколих тук там магазините да проверя цените за ново огледало и се оказа, че го нямат като резервна част и не може да ми го доставят, цените ги гледах в интернет по 186 лева за ново и звъннах на един телефон да питам и ми казаха същото нещото
                        Дано да не се прецаква машинката, че тогава няма намиране, на ново ..........

Comment

щом не ти се дават 10 за мултицет, дай 5. в левчетата вървят по толкова дт838. до сега да си разбрал какво става.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            щом не ти се дават 10 за мултицет, дай 5. в левчетата вървят по толкова дт838. до сега да си разбрал какво става.
                            Кантала го наредих още снощи всичко е лепнато, даже го пробвах, доста добрезатопля, но не до парещо, така или иначе и да го меря и да не го меря, по тънък кантал не мога да намера от 0,5
                            Наредих един слой двойнозалепваща лента, после кантала, върху него още един слой двойнозалепваща лента, в краищата където се съединивя кантала с кабела съм го вързал здраво с клещите и отгоре "нахлузих"термошлаух който нагрях със сешоар за да се свие и още един слой двойнозалепваща лента, след това залепих палстмасовата част за огледалото(като предварително взех център на огледалото за да не го изкривя, пробвах реотаните у нас на акумулатора понеже не съм сглобил всичко и се нагрява нормално за около 5-6 минути(не горещо)
                            Сега чакам да изсъхне поксипола, защото сменях кожуха на огледалото, щото оригиналния беше спукан и сложих от моите огледала, но шасите в което се хваща машинката при електрическото и обикновенното огледало не е същото и оригинално е запоено за пластмасата с нещо като щипки и ги изчегърсах и съм го залепил с Поксипол

Comment

Working...
                            X