Известие

Collapse
No announcement yet.

Croma 2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    ... ми дава 7.2л/100км РЕАЛЕН разход. Лятото като беше по-малко натоварено съм свалял и до 6.8л ....

Шума на дизела било то жтд, тди или хди е еднакво гаден за ушите ми... Друго си е звука на бензина. Ноо няма пълно щастие...
    От скоро имам наблюдения върху бензинов турбо автомобил с градски разход 8 , а start-stop системата е изключена. И разхода ще падне като се разработи мотора , колата е на по-малко от 300км.
    Така че е възможен разход като на дизел, но без шума и миризмата.
    ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
      От скоро имам наблюдения върху бензинов турбо автомобил с градски разход 8 , а start-stop системата е изключена. И разхода ще падне като се разработи мотора , колата е на по-малко от 300км.
      Така че е възможен разход като на дизел, но без шума и миризмата.
      Шума и миризмата от съвременен дизел, няма много общо с предните поколения дизели... т.е. нещата вече не са толкова шумни и мръсни!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от rubig Покажи съобщение
        Мурджев не знам защо си толкова докачлив като те майтапкам никога не съм го правил с лоши чуства .

А варела ти знам как върви заащото 159 /150 коня с чип не е кола която само ти притежаваш.

А за 2,4 и неговата здравина когато се навиеш да се бегаш мое си напълниш багажника с глави от тях -че повечето са напукани като на стар циганин петите
        Щом мислиш,че всичките вървят еднакво,ОК питай Змея по този въпрос,а колкото до 2.4-в моята къща никога няма да влезна такова чудо на техниката,нареди се на опашката след ТС 16в.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Федра и Юлис имат един единствен недостатък,че никога не е монтиран италиански мотор в тях,особено ЖТД.Това ако се беше случило,аз лично щях вече да имам такава кола,и според мен щеше да става бой за такива коли.Ама като знам ХДИ-то що за лайно е,това е единственото което ме дърпа от тази кола.
          +1

Лично съм виждал как Федра хвърли турбо в Миг с HDI а цените няма казвам от колко тръгнаха, та накрая за 1300 лева турбо... Еба тоя убав HDI.

На друг приятел пак турбото на HDI-то на 407-цата направо песни пееше, така се беше развило. Добре че се отърва от колата преди да роди.

И щото са много корави HDI-тата затова сега се чудят китайци ли да ги взима, General Motors ли кой франсетата, че опърдяха кучана.
          145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
            +1

Лично съм виждал как Федра хвърли турбо в Миг с HDI а цените няма казвам от колко тръгнаха, та накрая за 1300 лева турбо... Еба тоя убав HDI.

На друг приятел пак турбото на HDI-то на 407-цата направо песни пееше, така се беше развило. Добре че се отърва от колата преди да роди.

И щото са много корави HDI-тата затова сега се чудят китайци ли да ги взима, General Motors ли кой франсетата, че опърдяха кучана.
            Всеки е виждал строшени коли от други марки А чисто количествено колко HDI та и колко JTD та има, (добре, че са Опел та да отсрамят). И незнам за франсетата, ма Алфа затва правят в момента само 1,6 и 2,0 JTD, че 2,4 примерно са много хубави. Просто първите поколения Commonrail са жестоки, а после излизат 16-20-154544 вентилови и им е...т ма...та, всички автомобилостроители.
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:16.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Всеки е виждал строшени коли от други марки А чисто количествено колко HDI та и колко JTD та има, (добре, че са Опел та да отсрамят). И незнам за франсетата, ма Алфа затва правят в момента само 1,6 и 2,0 JTD, че 2,4 примерно са много хубави. Просто първите поколения Commonrail са жестоки, а после излизат 16-20-154544 вентилови и им е...т ма...та, всички автомобилостроители.
              И 1.3 и 3.0 ЖТДм

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

То 3.0жтдм слагат ли го в Алфа или си е за онова с тризъбеца.
                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
                  То 3.0жтдм слагат ли го в Алфа или си е за онова с тризъбеца.
                  То няма в коя Алфа да го слагат сега,в бъдеще със сигурност,но концерна майка си го монтира отдавна,в Бг има няколко Ланча Тема с него,според думите на познати-доста култивиран и тих мотор,за разход и вървене още няма мнения

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    То няма в коя Алфа да го слагат сега,в бъдеще със сигурност,но концерна майка си го монтира отдавна,в Бг има няколко Ланча Тема с него,според думите на познати-доста култивиран и тих мотор,за разход и вървене още няма мнения
                    Не знам дали си спомняш, но преди около 6 години Фиат официално обявиха, че ще правят В10 ЖТД, предназначен за големите си очаквани модели на фирмата.
                    Официалната информация беше подметната, че това реално ще са два 2.4 един до друг, или демек 4,8жтд.

От тогава ни вест ни кост. Явно са решили с ВМ да пуснат някой друг кубик на пазара. Лично аз имам резерви към тези двигатели по една или друга причина.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      Не знам дали си спомняш, но преди около 6 години Фиат официално обявиха, че ще правят В10 ЖТД, предназначен за големите си очаквани модели на фирмата.
                      Официалната информация беше подметната, че това реално ще са два 2.4 един до друг, или демек 4,8жтд.

От тогава ни вест ни кост. Явно са решили с ВМ да пуснат някой друг кубик на пазара. Лично аз имам резерви към тези двигатели по една или друга причина.
                      ВМ мотори са се доказали отдавна на световния пазар,онези проблемни двигатели са отдавна в миналото.В днешно време доста производители ползват техни мотори.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение

Ако V6 има успех, само тогава ще има и това :

Click image for larger version

Name:	Fiat-V8-Diesel-Rumor-0.jpg
Views:	1
Size:	61.3 Килобайта
ID:	2330647

Като според мен първо ще се появи при флагмана Куатропорте.
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Здравейте колеги.

Има ли някой който да има мнение за Фиат Крома 2.4 автоматик ? Гледах няколко обяви и колата наистина мн ми хареса. Не ме притеснява разхода и поддръжката. Надявам се да изкажете мнение за надежността на автомобила и някакви съвети за това на какво трябва да наблягам при огледа на автомобила.

Благодаря предварително.

Comment

Първоначално публикувано от dolarcho Покажи съобщение
                            Здравейте колеги.

Има ли някой който да има мнение за Фиат Крома 2.4 автоматик ? Гледах няколко обяви и колата наистина мн ми хареса. Не ме притеснява разхода и поддръжката. Надявам се да изкажете мнение за надежността на автомобила и някакви съвети за това на какво трябва да наблягам при огледа на автомобила.

Благодаря предварително.

Ако искаш тая кола да си я караш с кеф и да и се радваш се насочи към 1,9 16V 150 коня с ръчна кутия и по възможност фейслифта (т.е. след 2008-ма )
                            sigpic
                            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                              Ако искаш тая кола да си я караш с кеф и да и се радваш се насочи към 1,9 16V 150 коня с ръчна кутия и по възможност фейслифта (т.е. след 2008-ма )
                              А защо не препоръчваш автоматик?
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                                На мен също ми е любопитно какъв проблем имат автоматите.
                                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                                X