Първоначално публикувано от trustworthy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Croma 2
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеАми колата става по бавна и гори повече с автомата, пък и автоматите им не кай знае каква стока!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
До 200 к.с. държи някак си, около 200 и нагоре .... един Бог знае колко ще изкара
Comment
-
От предишното ми запитване до този момент изчетох огромно количество с информация за 2.4 автоматик, вкл. UK forum-a. Навсякъде е казано, че 2.4 има малка разлика с 1.9 (просто има 1 цилиндър в повече). Като цяло също е сравнително безпроблемен мотор. Единствения недостатък е по-високия разход, данък и съвсем малко по-скъпи части по обслужване от при 1.9 (проверил съм го на 100%) Пример: 1.9 ангренажен к-т 185лв. : 2.4 - 205лв. Разликите са подобни и при останалите части.
За автоматика също прегледах всяка възможна информация като видях само 1 оплакване за кутията във фиат форума, което не се разбра дали е отстранено и като цяло какъв е бил проблема. В UK forum-a нямаше нито едно оплакване от кутията а само съвети за нейната експлоатация и съвети за правилна поддръжка с цел удължаване живота и. Кутията е японска Аисин и се вгражда в доста други автомобили. Обслужването на кутията е супер евтино (по мое разбиране) в сравнение с останалите автоматици.
Ако някой има обективно мнение, надявам се да споделиLast edited by dolarcho; d.m.y г., 22:35.
Comment
-
Като си се зачел в UK форума се позаинтересувай и на какви километри е средния живот на тия кутии преди да започнат да стават проблемни. То до 100 - 150 хиляди всичко ще е Ок. Нали не се надяваш да вземеш 7-8 годишна Крома, която е на 100 хиляди реалниLast edited by pininfarina; d.m.y г., 11:06.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Няма смисъл от заядливи изказвания. В никакъв случай не казвам, че Кромата е най-здравия автомобил, нито се опитвам да го изкарам такъв.
По повод информацията в UK forum-a, не виждам също нищо лошо да се интересувам от автомобила който желая да закупя. В БГ няма почти никаква информация за тази кола (предполага се защото все още е сравнително нова и не чак толкова, да не кажа въобще карана в БГ). Относно живота на кутията също съм се интересувал и със сигурност няма такова нещо като 100-150х км и кутията си заминава или започва да става проблемна. Няма данни за нито една кутия която да се е сринала или каквото и да е станало с нея в подобен пробег. Всички говорят за проблем в кутиите при пробег от 300-350+ хиляди. Сигурен съм, че има кутии който са заминали дори и на по-малък пробег, но съм сигурен, че са и единични случай а не масово явление. А относно 7-8 годишните коли на по 100 000км силно се надявам хората да са разбрали, че не ядем доматите с колците ... За съжаление все още има хора който смятат, че колите са на подобен пробег ...
Comment
-
Първоначално публикувано от dolarcho Покажи съобщениеА относно 7-8 годишните коли на по 100 000км силно се надявам хората да са разбрали, че не ядем доматите с колците ... За съжаление все още има хора който смятат, че колите са на подобен пробег ...
Това имах в предвид като ти написах по горния пост.
Щом си се насочил към автомат гледай да е на възможно най малко километри колата и да има сервизна история ( книжка ).sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеНикой не се заяжда, разбрал си погрешно поста ми!
Това имах в предвид като ти написах по горния пост.
Щом си се насочил към автомат гледай да е на възможно най малко километри колата и да има сервизна история ( книжка ).
Аз самия също се надявам на читав екземпляр макар, че в БГ сигурно няма да се намери. Просто тук се внасят невероятни гробници, след което им се връщат километражите с по 200+ хиляди и хората ги купуват уж за нови. А истината е, че този пробег италианеца го прави за година, в най-лошия случай за година и половина до 2 години ...
Comment
-
Първоначално публикувано от dolarcho Покажи съобщениеПример: 1.9 ангренажен к-т 185лв. : 2.4 - 205лв.Единствената разлика е, че паразитната ролка на 1,9 е от пластмаса, иначе е със същите размери, затова и цената на комплектите е горе-долу все тая.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Крома2 1.9 150 16
Здравейте колеги,
Предстои ми оглед на горепосочената модификация за мен в гр.Сливен. Имал съм такъв двигател но автомобилите не са ми специалност за това ще помоля за някакви по-специфични насоки когато извършвам огледа. Нещо като:.. кое да гледам по двигателя за течове, някакви слаби места по електрониката на които да обърна внимание изобщо всякакви насоки ще ми бъдат от полза.Мисля колата да я гледам почивните дни в гр.Сливен за това ако можете да ми препоръчате и сервиз който евентуално ще работи понеделник или вторник ще ми бъде от полза.
Предварително благодаря.Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.
Comment
Comment