Известие

Collapse
No announcement yet.

Двигател 1.3DDiS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Салата трудната работа да става точно на този мотор С очите си съм виждал 3 автомобила със скъсани вериги. Само слагаш новата комеплект, зацепваш и газ. Няма ударени клапани, няма ядове.
    Не е и баш така. Истината е, че не кривят клапани, но чупят кобилиците на клапаните. Сменят се кобилиците, нова комплект верига+обтегач+успокоители и тогава газ. Но поне главата не се сваля.
    А и важното е, че ангренажния комплект не е скъп. Доста мотори има с ремък, на които комплекта им е по-скъп от този на на 1.3 Mjet. А веригата си кара без грижи поне 150 000 км, ако се сменят маслата навреме.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Чупят кобилици, ако премятането на веригата се случи при режим на празен ход.
      Случаите които аз съм виждал, бяха повече от трагични, освен кобилици счупени и криви клапани, имаше и скъсани разпределителни валове.
      Но пак казвам, ако има някакъв проблем с мотора, то той се усеща, звука му се променя, започва да се чува шум от ангренажа, стържене и т.н.
      Автомобилите с тези аварии бяха служебни и се караха на пълна газ, без значение дали тракат или не тракат и крахът на повечето дойде на пробег по-малък от 100 000 км.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Има си коли,и коли.
        Гранде Пунто 1.3мжет, 300000км,кошник от Италия,проблем със свещите,неравномерна работа на мотора,смяна на турбина. За верига и прочие не упомена майстора,защото не му се задълбочаваше.
        Добло 1.3мжет,160000км,реални,закупено от първи собственик в България. Единствената забележка - протрита седалка(3см по борда). Човека каза,че е сменявал един път веригата,на 140 или 150хил.км,просто профилактично,за да си е спокоен. Другото само масло и филтри.
        Сузуки Игнис 1.3мжет,отново към 160/70хил.км, от Италия,видимо в добро състояние,без шумове в двигателя или проблеми с паленето,свещи и т.н.
        И на трите коли им навъртях по 1500км,Пунтото беше най-пъргаво,след това Доблото. Последно Игниса,не ми хареса изобщо. Фиатовете,струва ми се,се държат по-добре на пъта,по-лесно ускоряват и са по-маневрени. Игниса направо си гаснеше при потегляне,не завиваше както трябва,ако не помагаш с газта.
        Може и да е безполезен коментарът ми,но реших да споделя мнение. Пийс.

Comment

Първоначално публикувано от angelivanov Покажи съобщение
          Има си коли,и коли.
          Гранде Пунто 1.3мжет, 300000км,кошник от Италия,проблем със свещите,неравномерна работа на мотора,смяна на турбина. За верига и прочие не упомена майстора,защото не му се задълбочаваше.
          Добло 1.3мжет,160000км,реални,закупено от първи собственик в България. Единствената забележка - протрита седалка(3см по борда). Човека каза,че е сменявал един път веригата,на 140 или 150хил.км,просто профилактично,за да си е спокоен. Другото само масло и филтри.
          Сузуки Игнис 1.3мжет,отново към 160/70хил.км, от Италия,видимо в добро състояние,без шумове в двигателя или проблеми с паленето,свещи и т.н.
          И на трите коли им навъртях по 1500км,Пунтото беше най-пъргаво,след това Доблото. Последно Игниса,не ми хареса изобщо. Фиатовете,струва ми се,се държат по-добре на пъта,по-лесно ускоряват и са по-маневрени. Игниса направо си гаснеше при потегляне,не завиваше както трябва,ако не помагаш с газта.
          Може и да е безполезен коментарът ми,но реших да споделя мнение. Пийс.
          Напротив колега, мерси за споделеното мнение!

Оказа се,че мотора има следният проблем:
          При студен мотор,на минус 5-6 пали без никакъв проблем,а като загрее до работна температура и има грижи с паленето - пали от 3-4 път и то след дълго въртене от стартера.
          Какъв му е дерта - датчик колянов вал?или....?
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
          http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
            Напротив колега, мерси за споделеното мнение!

Оказа се,че мотора има следният проблем:
            При студен мотор,на минус 5-6 пали без никакъв проблем,а като загрее до работна температура и има грижи с паленето - пали от 3-4 път и то след дълго въртене от стартера.
            Какъв му е дерта - датчик колянов вал?или....?
            Едва ли е датчик. Така се държат издуханите дизелови мотори, но може и друго да е - рейка, дюзи и т.н. Опитен диагностик би могъл да те ориетнира.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
            X