Проблема се изразява в това,че при обороти на празен ход лампата на маслото си светва и то стабилно си свети,при подаване на газ лампата изгасва.Маслото е сменено и е на 200км. също и датчика за маслото е нов,но ефект няма,някой имал ли е подобен казус?Предполагам че проблема е или в коляновия вал или в маслената помпа,но знам ли?Колата иначе работи перфектно,няма чукания и други шумове.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с лампата на маслото Stilo 1.6 16V
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеПроблема се изразява в това,че при обороти на празен ход лампата на маслото си светва и то стабилно си свети,при подаване на газ лампата изгасва.Маслото е сменено и е на 200км. също и датчика за маслото е нов,но ефект няма,някой имал ли е подобен казус?Предполагам че проблема е или в коляновия вал или в маслената помпа,но знам ли?Колата иначе работи перфектно,няма чукания и други шумове.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеЗначи да се насоча към маслената помпа,иначе знам ли дали да му налея 10W60.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеДнес сменихме маслената помпа,но проблема остава.След като загрее хубаво малото лампата светва на обороти на празен ход,лагерите са перфектни нямат следи от износване по тях.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Да с чисто нова,оригинална уж,датчика го сменихме заедно със смяната на маслото,тоест преди 200км.Мерихме налягането когато маслото е позагряло достатъчно и точно тогава налягането пада,така е и със старата помпа,така е и с новата.Знам ли утре си мисля да взема някоя втора ръка за проба или проблема е в коляновия вал,но наистина ще е странно лагерите направо светят.
Между другото маслото е 10W40,знам ли и аз какво да правя,да му налея едно 10W60,но едвали това ще реши казуса.
Comment
-
Днес сложих за проба друг датчик,оригинален и о чудо проблем няма,скъсах я от юркане и работи перфектно и лампата не свети на обороти.За пореден път се убеждавам какви ментета се продават по магазините за авточасти и заради едни 8-10лв щях да се вкарам в приключение.Само за сведение при загряло добре масло на обороти на празен ход държи налягане 0.8-0.9 при замерване.
Comment
Comment