Известие

Collapse
No announcement yet.

Впечатления от Италфест 2010

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това
    Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
    ...
    Истината, драги членове и съформуци, е че Италфеста винаги е бил движен от фенщината. Фенщината да събереш последните си пари или да вземеш на заем, но да си там. Фенщината да дойдеш на феста за да се видиш с други фенове и да разгледаш колите им, а не за да се напиеш вечерта. ...
    и това

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
    ...От 6(шест) Италфеста съм останал с впечатление, че това е автофест, не хорафест или манифестация, т.е. всеки да докара автомобила си и да го подреди до останалите, а не всеки да се освини в кръчмата и да заприличаме на селска новобранска вечер, за младежите пояснявам новобранска вечер е соц понятие за изпращане на юноша бледен в редовете на армията за отбиване на редова военна служба.
    Спорете, критикувайте но организаторите се изложихме в пъти по-малко от членовете на клубовете и феновете на марките...
    за мен е есенцията. Мога да коментирам само Фиатското общество по обясними причини, но и там се наблюдава голям интерес към сбирките тип "да пийнем и хапнем", а когато става интерес за мирис на бензин и нафта интересът е повече от слаб. За справка - последния трак дей. Аз лично предпочитам 10 пъти да ида на пистата да гледам, от колкото 100 пъти да седна да ям и пия. Второто не ми е толкова интересно.

Въпреки всичко на мен феста ми хареса, видях се с доста приятели, създадох си нови и се кефих на хубави коли и сгодни жени.

Поздрави и благодарности на организатори и посетители.

Comment

Докато не се учи българският народ, че освен да взима, трябва и да дава, нещата ще стоят по този начин. Вече беше казано - трябват просто малко повече хора, за да се организира мероприятие от такъв мащаб. Тези, които се оплакват, догодина като наближи италфеста да помогнат с каквото могат за организацията.

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
        Докато не се учи българският народ, че освен да взима, трябва и да дава, нещата ще стоят по този начин. Вече беше казано - трябват просто малко повече хора, за да се организира мероприятие от такъв мащаб. Тези, които се оплакват, догодина като наближи италфеста да помогнат с каквото могат за организацията.
        Именно Аз го казах същото !
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Феста си беше на ниво. Имаше и плусове и минуси, но всички си изкарахме добре. Само неможах да разбера защо фиатите бяха така отритнати в края на пистата? Имаше предостатачно място да се наредим до Алфа и Ланчия... както и колегите самоинициативно направиха по-късно през деня!
          Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
          Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

щото тама им е маястото на глупавите фиати
            иначе беше яко и се пукнахме от смях пловдиската група
            alfa 164 t.s ex
            tipo 2,0 16v turbo ex
            opel astra amnesia ex
            megane 2 ex
            alfa 159 jtd ех
            audi A6/S TQ 330+
            audi a4 b5 1,8 TQ 500++
            alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Като присъствал на 6 от 7 Италфеста, мога да кажа, че тази година имахме малко по различен фест от останалите.
              Благодарности на организаторите.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

От 12 години карам италианки, но въпреки това по една или други причини тва ми беше първия фест.......можех да присъствам само втория ден......естествено най - голям интерес ми беше разлашването по пистата, независимо с какво......
                Разбирам че имаше проблеми, че нещата понякога не ставаха, но все пак аз останах изключително доволен, знам че организационно са хвърлени огромни усилия, хората са отделили от времето и спокойствието си, за да може останалите да си гледат кефа.......и всички трябва да оценят това......това че феста беше от два дена беше голям плюс по мое мнение......ако местоположението беше между ПД и СФ може би посещаемоста щеше да е по голяма, но това са подробности.......
                Естествено гонките станаха почти перфектно, искам да окажа нужните адмирации и респект за усилията и труда на Ици, който е вложил в направата на тази страхотна машина, която си личи че кара с изключителен мерак и желание.....това което карах аз, създадох от една абсолютно гола рама, на което имаше само един преден джам, и знам какво е да вложиш време и усилия в нещо от сорта......и публиката която изиска повторение на гонката в нормалната посока за да може да се елиминира предимството от това на "а сега вижте колко по късно спира алфата", можеше да спести повторния резултат, който определено такава кола не заслужава.....всъщност първоначалната посока беше и в мой ущърб, щото в тая посока Ици имаше 15 метра повече ускорение, където всъщност му е силата......а и всеки от тая публика можеше да засече с гсм времената по време на тренировките и гонките, и да не е особенно изненадан, така, както бях изненадан и аз след като засяках две негови на тренир и с Радо....
                Както и да е, надявам се догодина да е още по добре.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от DJ_STIVAN Покажи съобщение
                  Феста си беше на ниво. Имаше и плусове и минуси, но всички си изкарахме добре. Само неможах да разбера защо фиатите бяха така отритнати в края на пистата? Имаше предостатачно място да се наредим до Алфа и Ланчия... както и колегите самоинициативно направиха по-късно през деня!
                  Колега не беше самоинициативно, едно момче ме помоли да питам дали могат да се преместят, после питах Боян и той каза, че няма проблем и всичко стана за няколко минути.

Comment

такааааааа отдавна чаках някой да се сети
                    Колеги от фиат форума, вината за това, че бяхте наредени на около 1 км от другите коли е изцяло моя... Просто се бях превъзбудил и си мислех че няма да можем да съберем колите на пистата и за това бяхме заделили ОГРОМНИ пространства за трите марки и когато се разбра, че не е баш както сме го измислили вече беше късно. Извинявам се, пичове! Не е било с лоша умисъл, а просто защото мислехме, че ще сме милиони и няма да има място за да наредим колите поне по марка, ако не и по модел

ПС - А и до последно се чакаше една мистична колона фиати от София явно някой се е превъзбудил повече от мен
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Феста беше супер, дребните забележки винаги ги има, но пък не може всичко да е перфектно.

А това с картовете беше много гадно, аз също се паднах веднъж с карт номер 14, още на старта започнаха да ме изпреварват сякаш са тръгнали от летящ старт

Първоначално публикувано от sapper Покажи съобщение
                      А след карта всички дружно си мерехме изгарянията от колектора
                      Мдаа, дамгосани, мажейки се с кремове против изгоряло ...
                      Attached Files
                      146 1.6 TS '00
                      156 2.4 JTD '01

Comment

На мен феста ми допадна, за което благодаря на организаторите. Както присъстващите, така и организаторите са фенове на марката и не забелязах някой да парадира за професионализъм в организирането на подобни мероприятия. Боян сподели своето мнение, относно воденето на феста. Вижда се огромно желание, което е най-важното за мен.

Много искрено се зарадвах на Ферариста за победата му над този ненормално вървящ Фиат. Особено след претенциите за повторна гонка.
                        Last edited by JAMAL; d.m.y г., 22:50.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Бояне, след всяка среща е такава вълната, а след ИТАЛФЕСТ е най-лоша.
                          Не се ядосвай.
                          Я вижте - не само вие се деркате тука - и у фиатскио форум е настало време за равносметка
                          Че и ланчистите се напъват ама темата им за 'дружеска критика' е смесена със снимките и е пропорционална на присъствието

Всяка година едно и също...
                          Ей хора - преди да пишете прочетете темите от няколко години назад - вие поне си имате цял раздел.

За фенщината - има я ама и тя се поддава на кризата. Да се надяваме че ще се завърне с пълна сила в сърцата на всички и догодина да направим фест с 1000 коли, рекламиран 2 месеца предварително по националните медии - най вече по бТВ и по възможност без вечерно напиване, щото явно пречи на карането на втория ден, или поне отблъсква най-заклетите фенове и оставя да управляват 'прасетата'.
                          Мдам - призовавам критикарите от сега да се заемат с осигуряването на едни 100 000 лева и тогава съм сигурен че доста хора ще си оставят това, с което си вадят хляба и ще се заемат сериозно и професионално с организацията.
                          Ама парите да са готови 2 месеца преди феста - на баля или в краен случай - в сметка.
                          И всеки да си е казал мнението какво очаква пак 2 месеца предварително, а не след това. Как беше - на мъртво куче лесно нож се вади.

C'est la vie
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Естествено гонките станаха почти перфектно, искам да окажа нужните адмирации и респект за усилията и труда на Ици, който е вложил в направата на тази страхотна машина, която си личи че кара с изключителен мерак и желание.....това което карах аз, създадох от една абсолютно гола рама, на което имаше само един преден джам, и знам какво е да вложиш време и усилия в нещо от сорта......и публиката която изиска повторение на гонката в нормалната посока за да може да се елиминира предимството от това на "а сега вижте колко по късно спира алфата", можеше да спести повторния резултат, който определено такава кола не заслужава.....всъщност първоначалната посока беше и в мой ущърб, щото в тая посока Ици имаше 15 метра повече ускорение, където всъщност му е силата......а и всеки от тая публика можеше да засече с гсм времената по време на тренировките и гонките, и да не е особенно изненадан, така, както бях изненадан и аз след като засяках две негови на тренир и с Радо....
                            Както и да е, надявам се догодина да е още по добре.....
                            Много интересен Италфест се получи за всички "типове" италфенове според мен, нищо че по незнайни причини липсваше масовост.
                            И най-важното всички даваха 100% при карането и стана екшъна
                            А между другото това с повторението на финала се получи интересно въпреки всичко, аз не бях карал така от много време а и пистата е много интересна.
                            Резултата леко го предположих като видях че си със сликове, даже мислех че и Нено ще дойде подготвен и ще внесе смут в класирането.
                            Иначе Типото ми поднесе изненада като видях как се дави в богати смеси 9-ки при голямо подаване на газ на излизането от всеки завой в диапазона 2000 об/мин.
                            Просто не съм го мапнал реално в този режим и колата се лагваше докато излезе към 3000 и влезе във верните настройки.
                            Както се казва по-подготвеният спечели

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                            YouTube
                            evo2 600

Comment

Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
                              даже мислех че и Нено ще дойде подготвен и ще внесе смут в класирането.
                              не ми стигнаха силите и за Италфест..... НО цял ден чакам клипчетата да Ви гледам евала..... ЗАКЛЕТИ ФЕНОВЕ СТЕ !!!!

А за пича с като моята кола а,а ааа? 145 1.6 ТС наказа ли бая хора а?

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

На мен феста като цяло ми хареса! Много добро решение беше разположението на сцената - супер яка панорамна картинка сцената + всичките красавици около нея.

Единствения минус от мен са резултатите от конкурсите за оптичен тунинг и най-запазен автомобил и че не се обърна никакво внимание на малкото класики решили да посетят мероприятието. А да, и допускането на BMW-то на пистата... можеше да стане неприятен инцидент.

Жалко, че неможахме да се съберем повечко коли и да напълним всички затревени площи на територията на пистата.

Прекарах си страхотно!

П.П. Кой автомобил бе избран за автомобил на публиката?
                                Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Working...
                                X