Аз не съм присъствал на феста за което съжалявам адски много.Гледам тука има адски много критикуващи та викам догодина вие да организирате феста.Хубав или лош феста си е фест и трябва да се уважава труда на хората заели се това да стане реалност.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Впечатления и мнения за ИТАЛФЕСТ 2011
Collapse
X
-
"Евала фест!"
Дойдох към 15:30...то и аз не знам защо дойдох, може би съм очаквал да видя нещо... Първото нещо, което видях е, че повече от половината хора явно са се разотивали. Това е един от най-показателните фактори за нивото на сбирката.
Някакво безразборно каране на някакви коли на някаква отсечка с някакви хора, които седят около тях. Какво се кара, какво се мери, какво се гледа, какви са класиранията? Организаторите си говориха с разни хора, с които не са се виждали отдавна примерно, сцената седи пуста, от микрофон и озвучаване няма и следа. Седях има няма 10мин. И осъзнах, че "фест" наистина трябва да е в кавички, защото това беше една сбирка, с нищо по-различна от сбирките, които хората си правят във всеки град.
Важно е да се отбележи, че всички, които са били на фестове до 2009 година имат негативни впечатления за това, което се случи вчера, а всички, които не са били са много доволни, просто защото няма база за сравнение.
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениестрахотна е 147цата
На мен ми хареса феста, а за всички, които се оплакват от организация, сигурност и т.н.т да Ви дам ли линк към темата набираща стюарди - да се бяхте включили в организацията (хората жертват от собственото си време и безплатно се опитват да направят нещо) така , че преди да критикувате помислете Вие какво направихте за да е по добър феста. Да винаги може по добре, но....когато се включат повече фенове и го направят.
8Ц нямаше защото, защото собственика нямаше възможност да присъства.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеа твоето GTV? или просто не беше там с него
Без GTV-то бях. Возих се с Петко2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Феновете май вече не са това, което бяха преди.
Според мен един фест не трябва да е съсредоточен само в един ден. Предната година в Хасково събитията бяха събота и неделя и мисля че се получи по приятно.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
Важно е да се отбележи, че всички, които са били на фестове до 2009 година имат негативни впечатления за това, което се случи вчера, а всички, които не са били са много доволни, просто защото няма база за сравнение.
Пак казвам че ми харесаAlfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...
Comment
-
Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщениеАз не съм пропускал фест от 2007г. до сега, и всяка година феста е такъв какъвто си го направиш
Пак казвам че ми хареса
Хората очакват някой да им ангажира вниманието .
На 100% съм съгласен с теб . Прекарването на каквото и да е мероприятие е такова каквото си го направиш с приятели и компания .
А всички които нещо си не им е харесало - ами следващата година да се включат в организацията на даденото мероприятие или конкурс който според тях е бил провален .
Лесно е да се критикува . Трудното е да си даде сметка човек - Какво направих за този фест , а не той за мен .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Ето точно това имах предвит, това какво съм направил или дали съм помогнал не е оправдание и не е правилния начин да дадеш обяснение ... какво съм направил за божурище тази година - НИЩО, какво съм направил за I track day + drift taxi, а за бмв събора - нищо, единственото важно ни беше да пуснат колата и дали ще има достатъчно гуми и бензин. Това е, другото не ме интересува, затова си има организатори, това им е работата и от това печелят, наемат хора правят го интересно на хората се задържа вниманието и продължават да ходят и чакат с нетърпение. И евтините билети не са оправдание. Нека да са 10лв, хората щяха да са пак толкова, а догодина и повече, ако е интересно. Това е това ми беше четвъртия по ред италфест и с всяка година хората намаляват - не им е интересно. Аз съм довел поне 10-15 човека на италфестове и с още толкова и повече съм ходил, който вече не идват защото не представлява интерес. Не нападам никого и не искам да засегна никого, но така стоят нещатаLast edited by nastybg; d.m.y г., 14:35.---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
Хайде и аз да се включа в коментарите,дано както всички пишете догодина да има повече ентусиазъм от страна на всички и би трябвало да се получи чудесно.
Аз бях за първи път защото винаги нещо по бизнеса е изкачало на датите на фестовете,но все пак мисля че в събота купона си стана времето беше супер и имаше достатъчно коли,отново твърдо обещавам че догодина ще има поне 5 различни Мазератита+една много хубава 156 ца.
За организацията мисля че хората се бяха постарали но просто нямаше достатъчно стюарди,а за майсторското си бяха виновни тези Сливенските "учители" на пилоти,там май основната цел беше да се счупи Пунтото и да покажем колко сме добри абсолютно никому нейзвестните пилотчета "инструктори"-просто нямаше никакъв контрол и наистина беше опасно.
За догодина ако мога да си позволя да дам съвети виждам три основни грешки:
1.Датата на Феста винаги трябва да е твърда нетърпяща никакви промени тъй като хората си плануват събитието с месеци напред.Тази година имаше промяна в последния момент и хората от нашия клуб просто не успяха както и може би и други.
2.Много ама много добре ще е Феста да е напролет подобно на всички останали,есента просто е късно,хората са заети след лятото и времето е капризно.
3.Винаги е добре сбирки на ентусиасти от какъвто и тип да се организират в централна България така на никой няма да му е далече.Пример е тук в Пловдив.Аз лично бих се ангажирал в помощ на организацията.
Държа да отбележа че за мен събитието си беше страхотно и чакам с нетърпение Феста 2012.
Comment
-
Феста е такъв, какъвто си го направиш.Не сме отишли на театър или наконцерт , че да очакваш някакво шоу от някой си.За мен си беше добър
! Изкарах си доволно и стоях до последно . Догодина пак,стига да има кой да го организира,че с тия критики !
sigpic Alfa Romeo 156 2,4 JTD"01 - 140ph "Красавицата Звяр"
Comment
-
На мен лично ми хареса, имаше косури, но при положение че това е мероприятие с чисто фенска цел -беше си прекрасно. По-горе един колега се изказа че на Божурище били по интересни мероприятията - ами да, организаторите печелят от тях, затова и са по интересни, затова има повече спонсори и рекламодатели, затова има повече реклама, затова има по-големи награди...
Ако пък се направи Италфеста така че да се спечели от него - първо вечните мрънкачи ше ревнат че 'управата' се обогатява за сметка на масата. И още по големи критики ще има- не дай си боже входа да е 10лв - о ужас! Тогава цената на билета ще 'откаже' много от хората.
Апропо - Тракдея също се прави с цел печалба на организаторите, така че моля ви - не бъркайте понятията.
Моята единствена забележка към организацията отново както и последните години, като изключим миналата, е че датата е много късно - трябва да е преди 20 септември винаги феста - ето ако лошото време беше избързало с няколко часа, щяхме да имаме прогизнал фест. Да не говоря че вечерите не стават за парти като е студено. А то феста е това - парти на Итал-феновете, не нещо друго. Който очаква нещо различно - да ходи да плаща 10лв вход на човек. Като на кино.
Всичко друго неприятно си го направихме сами - и боклуците, и пикаенето в тревата...
А, да - и колегата с 145цата дето реши да си купи за ядене направо от колата... добре че някое от тичащите деца не му изкочи пред колата, че тогава... пак щяхме да се прочуем. Аз на това му викам - простотия.
Аз предлагам - дайте догодина да го направим с комерсиална цел, да им съберем очите, ама отсега се подготвяйте за 10лв вход и сами да си търсите хотели, а мохабета - както дойде - на групички.Last edited by Yavor; d.m.y г., 16:31.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
И аз да кажа няколко неща.
Първо - датата на феста се промени в последния момент по вина на... Лечков.
Второ - времеизмервателната техника за драга не беше първоначално предвидената от организаторите.. защото тя се счупила предната седмица.
Трето - Предвиденият конкурс за аудио тунинг не се проведе защото... съдиите който трябваше да дойдат с техника за измерване не дойдоха.
За тези трите са виновни все организаторите, нали ?
Относно провеждането на състезанията...
Аз и още двама души записвахме участниците за състезанията, като началото на записването беше около 10часа и продължи поне час и половина.
Бяха записани 40 участника за драга и 15 за майсторското шофиране, а това бяха двете най-обемни състезания.
Да се провеждаха само по едно събитие по едно и също време - нямаше да стигне деня определено!
За квалификациите на драга не стигна времето и 10-15 коли не дадоха второ квалификационно време.
Първата част на майсторското шофиране се проведе по време на тренировките на драга. А по време на квалификациите на драга незнам какво друго се случваше, понеже бях зает със записването на времената. И точно квалификациите се проточиха много.. не за друго, ами заради 40-те участника. И към 15 часа се реши да се приключва, че не остана време.
Незнам хората , които са си тръгнали в 15 часа какво още са очаквали да видят.. след 15 доколкото помня бяха втората част от майсторското и финалите на драга, които продължиха до към 17:30 някъде.
Да - сигурно не е бил перфектният Италфест откъм организация - но всеки фест досега си е имал своите проблеми и недостатъци. И накрая все някой нещо не му харесва. Миналата година примерно феста беше два дена и имаше хора, които мрънкаха втория ден "ее, пак ли трябва да даваме 2лв? нали вчера дадохме вече."
Така - чеее молим ви се. Чак провал феста не беше
Следващия път наистина вземете помогнете с организацията - да видите после как ще критикуват и вас
Аз досега винаги съм си изкарвал добре на фестовте.
Вие си мрънкайте...
П.С. аз гласувах с 5, защото знам, че не беше перфектно всичко и можеше и по-добре!Last edited by Bodom; d.m.y г., 16:51.Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
Comment