питане към тези който са си правили тунинг на двигателя след покупката на автомобила си.Трябва ли да сменя буталата ако искам да си сложа чип и ако да от къде да си купя подходящи бутала.Питам защото ще правя ремонт на двигателя и предпочитам да направя сега подобрения,а не в последствие двигателя да се сдуха пак.Въпроса ми е към всички които са запознати с подобряване на параметрите на двигателя - увеличаване на конски сили въртящ момент и т.н.
Известие
Collapse
No announcement yet.
тунинг на двигател алфа 145 1.4TS
Collapse
X
-
Чип, филтър, вал, бутала, изпусквателна система...
Горе долу това са основните неща.
За чип не ти трябва да сменяш нищо друго по колата, въпроса е че не знам дали при този двигател ще даде особена разлика.
Виж обаче вал и бутала биха оказали по-добър ефект и ако искаш чак тогава сложи чип и тогава по-може да има ефект от него.
-
Първоначално публикувано от ShoxXxЧип, филтър, вал, бутала, изпусквателна система...
Горе долу това са основните неща.
За чип не ти трябва да сменяш нищо друго по колата, въпроса е че не знам дали при този двигател ще даде особена разлика.
Виж обаче вал и бутала биха оказали по-добър ефект и ако искаш чак тогава сложи чип и тогава по-може да има ефект от него.
По-евтино ще ти излезе да продадеш твоята и да си купиш 145QVТам и без тунинг нещата са много различни
sigpic
Comment
-
За кви бутала говорите бреНекоя друга глупост не сте написали иначе
За останалото съм съгласен с Shoxxx. А оставетв човека да си тунингова колата той иска неговата да тунунгова а не да си купи най мощната
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
добре за бутала но от къде да си намеря,целта ми е от 1,4 да изкарам максимум,а колата ще се ремонтира така и така нищо не ми пречи да сменя буталата,но какви да сложа.Плюс това ше ми е по готино като скъсам някоя кола с 2.0 мотор а пък аз съм с 1.4
Comment
-
-
Стига сте ебавали човека нищо неможе да направи с буталата а Валовете струват м/у 1500 и 2500 лв.
Shoxx ше ти кажа аз на тебе 1.40888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Е какво лошо съм казал... 1.4 си е с Multy Point Injection и оптичен спортен пакет Alfa Romeo 145 Junior.
Ако някой иска да ми види под капака нямам нищо против, но точно в моментното състояние на автомобила ми се е скъсало жилото за предния капак и Sorry!
Относно тунинга на 1.4, защо не си смениш вала, пилнеш главата и сложиш филтърче и тогава ако искаш още ефекти, аз пак ще ти каза какво друго да правиш. Помни само 2 неща:
1 Не ги правия тия работи сам!!!
2 Ще олекнеш с грубо 2500лв.
Comment
-
shoxxx да се пуснем ако изкаш преди да съм я разглобил, тъкмо като ми гръмне двигателя и ще стане много яко филмче като го заснеме някой.Някой ако мерне една синя алфа която се движи основно в лявото платно и от ауспуха и излиза толко пушек че скрива двете платна да знае че е мойта!!!! :craybaby;
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXxЕ какво лошо съм казал... 1.4 си е с Multy Point Injection и оптичен спортен пакет Alfa Romeo 145 Junior.
Ако някой иска да ми види под капака нямам нищо против, но точно в моментното състояние на автомобила ми се е скъсало жилото за предния капак и Sorry!
Относно тунинга на 1.4, защо не си смениш вала, пилнеш главата и сложиш филтърче и тогава ако искаш още ефекти, аз пак ще ти каза какво друго да правиш. Помни само 2 неща:
1 Не ги правия тия работи сам!!!
2 Ще олекнеш с грубо 2500лв.
Comment
-
Ама на пушек ли ше се бягаме, защото имам чувството, че един мой червен приятел е по-конкурентноспособен при пушенето. Май сега е момента да го помоля да ни ма...
А иначе за гонката...като додиш през март на срещата ще видиш защо няма смисъл да се пускаме...
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXxАма на пушек ли ше се бягаме, защото имам чувството, че един мой червен приятел е по-конкурентноспособен при пушенето. Май сега е момента да го помоля да ни ма...
А иначе за гонката...като додиш през март на срещата ще видиш защо няма смисъл да се пускаме...
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXxАма на пушек ли ше се бягаме, защото имам чувството, че един мой червен приятел е по-конкурентноспособен при пушенето. Май сега е момента да го помоля да ни ма...
А иначе за гонката...като додиш през март на срещата ще видиш защо няма смисъл да се пускаме...нали диша масло след мене
И стига се ебавай с човека
П.С. Стефи тоя кара 145QV мани го кви ги разправя ти след малко ше му повярваш че и 2 задни има0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
Comment