Известие

Collapse
No announcement yet.

За ауспуха и готиното бучене?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За ауспуха и готиното бучене?

Пак здравейте! Значи искам да ви попитам как и какво трябва да направя, какви точно работи трябва да купя и да сменя, за да се получи готино бучене (басово) няма как да го опиша, но мн ме кефи и искам и мойта кола така да звучи, слагат ги по голфовете и БМВ-тата едни големи ремуси отзад и бучи доста яко.Та от къде и колко пара да го намеря и целия ли ауспух трябва да се смени(и без това има малко ръжда) или може и само накрайник и дали ще стане същия ефект? И за финал 1 тъп въпрос - качва ли разхода това удоволствие?
    Няма да ви се разсърдя и да ме откажете от тия глупости
    Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Разхода не се качва.
    Правят се промени по изпускателната система. Реално се махат гърнета и остават по-малко на брой. Ако смениш само крайното гърне ефекта не винаги се получава. Моята Алфа имаше 4 гърнета и като смених само задното с резонаторно само леко заглъхна и стана по-плътен звука. Ако бях махнал още някое гърне, щеше да бръмчи много.
    Може и също така да се махнат всички гърнета от колекторите нататък и да оставиш само крайно гърне резонатор, като тогава ръмженето граничи с непоносимото. Аз съм така, но моето крайно гърне има тапа заглушител, която колкото и да не ми се вярва работи.
    www.facebook.com/workshox

Comment

Re: За ауспуха и готиното бучене?

Първоначално публикувано от piqnica
      Пак здравейте! Значи искам да ви попитам как и какво трябва да направя, какви точно работи трябва да купя и да сменя, за да се получи готино бучене (басово) няма как да го опиша, но мн ме кефи и искам и мойта кола така да звучи, слагат ги по голфовете и БМВ-тата едни големи ремуси отзад и бучи доста яко.Та от къде и колко пара да го намеря и целия ли ауспух трябва да се смени(и без това има малко ръжда) или може и само накрайник и дали ще стане същия ефект? И за финал 1 тъп въпрос - качва ли разхода това удоволствие?
      Ами тогава..... те отказваме. На дълго ще ти се.. мамата както казва колегата. Зарежи я тая щуротия. Хората се чудят как да ги обезшумят колите, а ти....
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
        Разхода не се качва.
        Правят се промени по изпускателната система. Реално се махат гърнета и остават по-малко на брой. Ако смениш само крайното гърне ефекта не винаги се получава. Моята Алфа имаше 4 гърнета и като смених само задното с резонаторно само леко заглъхна и стана по-плътен звука. Ако бях махнал още някое гърне, щеше да бръмчи много.
        Може и също така да се махнат всички гърнета от колекторите нататък и да оставиш само крайно гърне резонатор, като тогава ръмженето граничи с непоносимото. Аз съм така, но моето крайно гърне има тапа заглушител, която колкото и да не ми се вярва работи.
        бате чувал сьм ка работи пежото ти много готино ручи, иначе аз на мойта сьм само с една трьба от генерацията и с един накрайник вади доста добьр звук ама на дьлго не си е работа, сьщо има влияние и спортния филтьр

HONDA CRX B16A1 VTEC 150 ++ HP - леко моднат

Comment

за па на 1360тка имах най-невероятния звук без да барам нищо

ненаиграли се ей
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Леле такива бучащи как ги мразя!!! Вечер като ми мине под прозореца в 2 ч. през нощта и ми иде да фърлям павета отгоре!! Има си и законова разпоредба за това! Ама тъпите полицаи земат подкупи!
            Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
              Леле такива бучащи как ги мразя!!! Вечер като ми мине под прозореца в 2 ч. през нощта и ми иде да фърлям павета отгоре!! Има си и законова разпоредба за това! Ама тъпите полицаи земат подкупи!
              Аз па те такива ги мразим!
              156 V6 turbo

Comment

Законова разпоредва ок. Само, че никой не може да ми каже на колко об/мин да си карам колата, а моята кола до 1200об/мин не се чува ама грам.

Иначе за дълъг път съм много свикнал, въобще не ми се надува главата. като има някой с мен пускам музика, за да не го дразни (ако го дразни), но аз ако съм сам мога и да си карам без радио - звука ме кефи.
                www.facebook.com/workshox

Comment

Шоко Правилно до 1000 оборота е почти нормално, а при мен след 3500 оборота става уж по-тихо - сякаш изчезва басовата част На дълъг път без музика даже е по-яко

По темата: Мисля, че промяната на генерацията с цел звучене, е меко казано тъпа идея. Ако ше се променя, то нека е за вървенето
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Аз пък си махнах сичките гърнета, имам само резонатори.Звука е супер,вървенето се подобри,разхода спадна и мен ме кефи супер много да има този разпарящ звук.Даже гърми понякога като върна газта.Само трябва за последно гърне та сложа елемент с по голям обем, защото ниските ми честоти не са много добри, обаче пък не е толкова шумна.Бръмчи като малолитражна бегачка при високите обороти.
                    Alfa164 T.S 148++ HP
                    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Аха тука ще се включа и аз
                      Не сте чули мойта как работи Генерацията е права като има приспосления за завихряне(тука съм доста невежа как точно се казва сори)след двуцевката и на мястото на средното гърне.Задното гърне е Нес Спортс-ефекта е поразителен,звука е басов изключително гърлен.При рязко подаване на газ е страховито,иначе когато се закроти на ниски обороти на висока предавка не се чува.Това според мен е перфектната комбинация,а има и ефект гаранция
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                      Alfa Romeo 33

Comment

Пич комшии сме аз съм в Надежда ела събота да го чуем
                        Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                          Пич комшии сме аз съм в Надежда ела събота да го чуем
                          Къде
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                          Alfa Romeo 33

Comment

Благодаря Ви мн. за отговорите, мисля че сте прави за извънградското (ако много бучи) Ще опитам само с един накрайник отзад да видя дали ще се промени много звука иначе ме кефи в купето как се чува двигателя на 2-ра в 4-5к оборота мн надъхващо, а и също така не е силно, както казвате ако минеш някъде в 2 ч. да не те псуват...
                            Но не мисля да махам гърнета и т.н.

ПП: Къде в Надежда? Може да се познаваме
                            Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Аз си сложих някакъв накрайник, уж да промени звука обаче общо взето нямаше никаква промяна.
                              На предишната ми кола - Рено Клио бях сложил накрая един ауспух накрая с махнат катализатор и на негово място резонатор и звука беше страшен. Човек никога не би казал, че става въпрос за 1.4 двигател
                              Ето как бръмчи:
                              http://vid.data.bg/ztsfarfw#vid

Много си мислех дали да не си преместя този ауспух на алфата, но все пак искам да не ми пулсира главата след 2-3 часа дълъг път.
                              Иначе за града е уникално!
                              Alfa 156 1.8 Тwin Spark с K&N Apollo Universal Cold Air Filter

Comment

Working...
                              X