Бих искал да използвам вече създадената тема, за да не създавам нова, за да задам едно въпросче.Порових се из форума, но не успях да намеря отговор на това, в какво имено се състой разликате м/у конусния спортен филтър и този за кутията.Има ли съществена разлика м/у двата имам впредвид динамика и работа на двигателя или просто единия е насочен повече за чисто спотни автомобили, а другия за масовите модели.Може би въпросът ми е доста лаишки, но титам с оглед на това,че съм се насочил към такъв филтър и се чудя какъв да е от двата типа.Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Филтър JR - първи впечатления
Collapse
X
-
По принцип големи разлики няма,но се води че конуса е с по висока прпускливост на въздухИначе конуса се цапа повече,трябва да се изолира от топлия въздух,но звукът му е много по-добър
Който и да сложиш няма да сбъркаш,но аз лично бих ти препоръчал конус./карал съм и с двата вида/
Успех
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПо принцип големи разлики няма,но се води че конуса е с по висока прпускливост на въздухИначе конуса се цапа повече,трябва да се изолира от топлия въздух,но звукът му е много по-добър
Който и да сложиш няма да сбъркаш,но аз лично бих ти препоръчал конус./карал съм и с двата вида/
Успех
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от RaIDeRЕ какво толкова ще стане като смуче топъл въздух ?
Какви са симптомите ?
Моля отговор да дават само тези които са изпитвали ефекта !
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIПървоначално публикувано от MuryПо принцип големи разлики няма,но се води че конуса е с по висока прпускливост на въздухИначе конуса се цапа повече,трябва да се изолира от топлия въздух,но звукът му е много по-добър
Успех
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от RaIDeRПо моя въпрос нещо ?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Благодаря за отговорите, но ме интересува и още нещо.Към коя марка да се насоча,JR air filters, Apexy,или някои друг, какво точно да гледам като го копувам и от къде евентуално мога да го направя.И още нещо разбрах,че филтъра на Apexy е сух, какво означава това,т.е.разликата с омазнените се състои само в това, че не е нужно при почистване/измиване да се пръска със съответния спрей или има и още нещо.Благодаря.Alfa Romeo 156 TS 2.0 '99
Comment
-
Първоначално публикувано от frameБлагодаря за отговорите, но ме интересува и още нещо.Към коя марка да се насоча,JR air filters, Apexy,или някои друг, какво точно да гледам като го копувам и от къде евентуално мога да го направя.И още нещо разбрах,че филтъра на Apexy е сух, какво означава това,т.е.разликата с омазнените се състои само в това, че не е нужно при почистване/измиване да се пръска със съответния спрей или има и още нещо.Благодаря.Иначе сухия филтър е точно това,не се пръска с никакви масла,което е добре за дебитомера,иначе се пере като другите,под чешмата с Меглио,сушиш,монтираш и газзззз
Comment
-
Е тогава ще взема JR replacement, до колкото знам Хеед 91 ги предлагат и ще видя там.А каква е опастноста да замине дебитомера, при положение , че се опитам да спазвам инструкциите за почистване или да слагам и да не се притеснявамAlfa Romeo 156 TS 2.0 '99
Comment
-
Първоначално публикувано от frameЕ тогава ще взема JR replacement, до колкото знам Хеед 91 ги предлагат и ще видя там.А каква е опастноста да замине дебитомера, при положение , че се опитам да спазвам инструкциите за почистване или да слагам и да не се притеснявам
има три или 30 теми направо съм убеден в идиотизма на цялата ни болна секта....
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155Верно сме си болни в сектата.
Та по темата със сухия филтър - JR имат ли такива сухи филтри???Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
Comment