Известие

Collapse
No announcement yet.

Дупки на кутията на филтъра

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дупки на кутията на филтъра

Във Фиат форума попаднах на една тема и ми стана интересно дали това наистина може да се получи. А ако има и някой пробвал в нашия форум да сподели какво се е получило.
    http://www.fiatforum.com/punto-styli...nds-great.html
    http://www.fiatcoupe.net/howto.php?I...er=24#content2
    ALFA ROMEO 146 1.4 16V T.SPARK 2000г.

Ееее така ли няма някой разбирач да каже дали ще стане нещо или не . Щото съм се навил да го направя ама само да не е напразно

Comment

...темата от форума на фиат не можах да я видя (иска регистрация), а от втория линк не можах да разбера какво точно обясняват за този перфориран еър-бокс (абе всъщност не я прочетох), та кажи какво всъщност искаш да постигнеш като ефект.
      Единственото за което аз се сещам е, че като перфорираш кутията на филтъра, ще се промени звука на автомобила - малко по-гърлест, ако въобще може да се използва този термин за случая
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Ами да в английския форум пише, че се променя звука и също така и мощността се променяла заради това че вече засмуква повече въздух. Ама там има доста противоречия дали има ефект или не и затова реших да се допитам до вас

Comment

звука ще се промени
          мощността не
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от HooL
            ...променя звука и също така и мощността ...
            и един мармот завива шоколад.

в английския форум никъде не пише, че в англия няма малоумници нали?!!
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Абе теоретично, в дебелите книги пише, че един от начините за вдигане на литровата мощност на атмосферните двигатели е чрез подобряване пълненето на двигателя, а това от своя страна може да се постигне чрез намаляване на пътя на въздуха. Само че, колкото и тръби да махаш и колкото и дупки да пробиваш - първата сериозна преграда е филтъра! Тъй че ефект може би ще има, но по-скоро емоционален, отколко реален
              ...а и може би ще ти се налага по-честа смяна и на самия филтър, защото така повечко ще се зацапва!
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

моята кутия е пукната да ти кажа ама голямата разлика не виждам аз не с1м 4ел какво пи6е в др форум ама не те с1ветвам да го прави6 поо добре си вземи спортен филт1р
                alfa romeo 155 1.7 twin spark 93

Comment

при тебе пък каква разлика има с пукнатата кутия ? и с Тва велпапе на капака кадето ти е , сигурно излиташ
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

и ас си мислия 4е не и отива маи

Comment

секи си има менение ,според мен е по добре така от колкото без него , еми кутията ми е пукната прото, не с1м си я пробивал аз цепната е ама не намирам разлика
                      alfa romeo 155 1.7 twin spark 93

Comment

Ефект ще има върхо звука ! Върхо мощността не!
                        Взех си спортен филтър JR сложих го звукъ се промени коренно мощността не и сега ще видим кога ще го пускам за продажба !
                        Сложих тръба на кутията която стеснява отвора през който смуче въздух (не се бърка защото няма такова голямо засмукване от двигателя ,за проба сложете си раката на отвора при работещ двигател и ще разберете колко смуче всъщност и колко малко всъщност му е необходимо на двигателя!) тръбата съм я отвел зад бронята откъдето да смуче студен въздух (по-богат е на кислород),важно е също струята въздух да не влиза насилственно понеже се получява завихряне на въздушната струя която влияе отрицателно на работата на двигателя !
                        Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Преди няколко дена се замислих да разпробия на няколко места дупки преди филтъра и хоп ето темичка
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
                            Преди няколко дена се замислих да разпробия на няколко места дупки преди филтъра и хоп ето темичка
                            Аз фабрични дупчици имам отдоолу на кутията на филтъра откъм мръсната страна за вода и конденз явно да се оттичат... иначе аз лично махнах всички тръби преди самата кутия на филтъра и колата поозверя на звук, а и според мен се храни с хладен въздух от подкалника...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Напоследък има странни идеи в раздела за вдигане на мощността
                              sigpicex
                              147Q2
                              300bhp/606nm
                              Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Working...
                              X