Известие

Collapse
No announcement yet.

Twin Spark & Jet Thrust Stoichiometric

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Twin Spark & Jet Thrust Stoichiometric

скузи за тъпия вапрос ама JTS двигателите от 159 с по колко свещи на цилинър са? до са не сам се замислял пък до колкото знам 2.0 JTS от 156цата си е на базата на 2.0 TS

знам че новите двигатели са споделени от ГМ - Фиат, ама конкретно с колко свещи са се чудя

10х
    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Аз си мисля, че е като ТС, но не съм сигурен. Четох и тук http://en.wikipedia.org/wiki/JTS_engine , но не става ясно
    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

жтс нема нищо общо с тс
      с 4 свещи е
      и нема чугуний по него
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

а само алюмин ли има
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          жтс нема нищо общо с тс
          с 4 свещи е
          и нема чугуний по него
          Хем си прав, хем не си.
          2.0 JTS при 156 е 100% 2.0 TS , просто са махнали едната свещ и на нейно място има дюза. При 159 блокът на мотора е заимстван от Опел (самите кубатури говорят, че блокът е различен), а главата си е нова разработка на Алфа. Най-лесно ще се ориентираш ако погеднеш ход/диаметър на бутало пре 2.0 JTS(от 156) и при примерно 2.2 JTS(от 159). При 159 2.2 JTS е едно към едно с познатия бензинов мотор на Опел (ход/диаметър) със 185 к.с. , докато при Опел( блатодарение на смотаната технология Еко Тек) е 147 к.с. Иначе мотора на Опел се монтира на новата Фиат Крома директно.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

[quote=Bobi_33]
            Първоначално публикувано от "търтей":qe0lu11l
            жтс нема нищо общо с тс
            с 4 свещи е
            и нема чугуний по него
            Хем си прав, хем не си.
            2.0 JTS при 156 е 100% 2.0 TS , просто са махнали едната свещ и на нейно място има дюза. При 159 блокът на мотора е заимстван от Опел (самите кубатури говорят, че блокът е различен), а главата си е нова разработка на Алфа. Най-лесно ще се ориентираш ако погеднеш ход/диаметър на бутало пре 2.0 JTS(от 156) и при примерно 2.2 JTS(от 159). При 159 2.2 JTS е едно към едно с познатия бензинов мотор на Опел (ход/диаметър) със 185 к.с. , докато при Опел( блатодарение на смотаната технология Еко Тек) е 147 к.с. Иначе мотора на Опел се монтира на новата Фиат Крома директно.[/quote:qe0lu11l]

Баси наще коли са с Опелски двигатели.....
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
              докато при Опел( блатодарение на смотаната технология Еко Тек) е 147 к.с. Иначе мотора на Опел се монтира на новата Фиат Крома директно.
              Еми от Англичани ти каква технология очакваш Те всите им пройЗводители на коли Фалираха, добре , че са немците та да не останат 150.000 човека на смотания им остров беЗ работа

.

Comment

3.2 JTS V6 също използва блок от GM. В отговор към недоволните фенове, ръководителя на развойния отдел на Алфа Ромео Paulo Massai казва, че блока сам по себе си може да се разглежда, като едно безчувствено неодушевено парче метал, което придобива душа едва след монтирането на всичко останало.
                Може и да е прав, но тази история оставя малко горчив привкус.

От друга страна, много (да не кажа всички) големи фирми производители ползват услугите на външни проектантски фирми, които никой не е чувал. Като пример Мерцедес широко използват такива фирми при конструирането на нови разработки, по простата причина, че така излиза по-евтино.
                Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от JJJ
                  3.2 JTS V6 също използва блок от GM.
                  Именно за това ставаше въпрос. Новият 3.2 JTS V6 е края на Алфа Ромео като фирма. Предишният 3.2 си е доработка на познатите стари Алфови шестаци. 16-клапановият Туин спарк (тук сега да не се разсърдят всички болни сектанти) всъщност също не е Алфов по никакъв начин, а евтин ФИАТ. Боксерите също са спряни отдавна. Така че Алфа Ромео вече не съществува със собствен двигател.
                  Хубавото на стария шестак на Алфа (който го отличава от останалите мотори в този клас) е това, че беше късоходов. Новият опелски боклук е дългоходов, дори с Алфова глава няма да е същият мотор. На дългоходовите мотори им трябват вариатори или други такива трикове, за да могат да се развъртат. Късоходовите се развъртат и без подобни щуротии (които винаги създават проблеми).
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

значи да разбирам че JTS са с по 1 свещ, дори 2л от 156, така ли?

а JTB кво ще представляват? и Multiair?

кофти е щото алфа и фиат вече еднакви версии с еднакви двигатели, само по емблема и дизайн ше се различават, ше станат като ВАГ (те па се отказаха така да правят, а талянците.. ) И наследника на 166 щял да бъде евтино Куатропорте и тн..
                    да не говорим че ГМ тотални цигании правят. май единствената надежда е че уж ще връщат задното предаване.

радвайте се на 33ки 164ки 75ци 155ци докато още ги имате
                    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Както съм чувал от хора, коита са алфисти откакто съм на 5 - "Последният истински двигател на алфа е туинспарка от 75, който е и в 164, и в 155 Оттам нататък фиат уволниха всички инжинери и сложиха тяхните. Това беше краят"

Колкото и да ми е гадно да го кажа, май това е самата истина. Какъвто и дизел да измислят, той няма да е куоре спортиво, а по-скоро ще се гледа на него като приемлива покупка за семейния бюджет.
                      1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
                      1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
                      2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

жтс при 159

SPECIFICATIONS

The main features of the 1.9 JTS and 2.2 JTS engines are as follows:

- four cylinder in-line arrangement;

- dual overhead camshaft with 16 valve timing system;

- petrol direct injection fuel system;

- BOSCH MED 7.6.1 injection system

- brand new dual continuous variable valve timing;

- cylinder block, cylinder head, oil sump and cam cover in aluminium alloy;

- cylinder liners dry press-fitted into the engine block;

- hydraulic tappets;

- two chain-driven balancing countershafts;

- internal water pump;

- oil filter built into the engine block;

- chain-driven timing system (maintenance-free);

- ignition module with built-in spark plug connectors;

- low fuel consumption and emission levels (meet Euro 4 requirements);

- EOBD;

- four lambda sensors.

Comment

боби не знам аз дългоходов късоходов кой как се развърта, ама новия 3.2 е с вериги, гледам има повече въртящ момент при по-ниски обороти а и холден не правят в6 от вчера пък и от мотоспорт разбират както съм чувал

а опелския мотор 1:1 е 1.8 мпи
                          другите имат конструктивни разлики

Comment

Working...
                          X