Известие

Collapse
No announcement yet.

Оригинални джанти или реплика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оригинални джанти или реплика

Понеже ми прави впечатление, че много хора напоследък като чуят, че дадени джанти са реплика казват: "Ооооо не" или "Аааа в никакъв случай" и т.н. много бих се радвал да има една тема, в която да се засегне точно този въпрос. Какви са всъщност разликите между една оригинална джанта, с която колата излиза от завода и една джанта същия модел реплика?
    Знам за една разлика и тя е завода в който са произведени.

Също така ще помоля и никой да не пише, че сплавите, от които се правят са различни, защото съм 200% сигурен, че никой не е срязвал една оригинална и една реплика джанта да им сравнява сплавите.

Надявам се да се получи интересна тема...
    www.facebook.com/workshox

а кой каза, че завода е различен?

Comment

И ти си прав да знаеш...

Ама гледам никой нищо не казва по темата, а иначе някой като продава джанти в раздел "Продава" веднага изниква въпроса дали са реплика или не...

Comment

Оригиналните джанти по мое мнение се различават от репликите с това, че автомобилния производител е сключил договор (след търг ако щете) с тоя производител на джанти. Сега не искам да вярвам, че оригинални Спийдлайн джанти примерно са по-добри и качествени от реплика ББС. Друг е въпроса, кой от големите производители си позволява да прави пиратски копия на "оригиналните" джанти ?!?! В Марге джантите с оригинална "шарка" кой ги произвежда ?
        Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

е вижте на тия отдолу на сайта на кои са за първоначално вграждане....аз лично най-съм изненадан за марката с крилцата.

http://www.cms.com.tr/welcome.asp
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

има реплики и реплики!
            разликата е основно в качеството на материала. не съм рязал джанта но се усеща - една година ръмбене по нашите прекрасни пътища с 18-ки и няма криви джанти! OZ Titan обаче, а на 147-цата е със 17-ки реплики - за един сезон 4 пъти изправяне. обаче пък съм карал кола с 16-ки реплики и 16-ки "оригиналдъ" и репликата си беше по-добра...да не говорим че "оригиналдъ" джантата се спука в един момент.
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Най-лошо е когато попаднеш на реплика на репликата. Примерно взимаш копие на OZ (наречено още менте) и вече си пръв приятел с гумаджии и джантаджии.....
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                Най-лошо е когато попаднеш на реплика на репликата. Примерно взимаш копие на OZ (наречено още менте) и вече си пръв приятел с гумаджии и джантаджии.....
                Нищо не каза...

Comment

Несъм много запознат но,щом има оригинал и реплика (и разлика в цената като нови) значи има нещо !

Като си вземеш очила Полароид оригинал имат коренна разлика с реплика (цена и качество) ! На външен вид едни и същи !
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Полароида добре, ама Алфа Ромео примерно нямат цех за производство на джанти. Та накрая се оказва, че и "произвдените" от Алфа Ромео и другите все са Полароид. Като при ламбда сондите е, ФИАТ за 320лв или БОШ за 240лв Познай откъде идва разликата ? Шарените и безценни кутийки с надпис ФИАТ/Ланча/Алфа Ромео.
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

за алфата на гаджето ми купих реплика от фейслифта на 147-200лв парчето.тя дупка не пропуска,за 3 месеца зимата е минала 10000км и оня ден като сменях зимните гуми с летни(ползвам си същите джанти,предпочитам да ги изкриви и после изправям отколкото да ги крия зимата в мазето) нямаше нито една крива.за мен няма разлика дали са немски,италиански или турски-нали няма да си говоря или целувам с тях
                      stilo sw 1,9 JTD 03g
                      alfa 147 1,9JTD 01g
                      alfa 156 1,9JTD 01g
                      barchetta 1,8 98g
                      alfa 145 1,6 97g

Comment

Първоначално публикувано от MONI
                        е вижте на тия отдолу на сайта на кои са за първоначално вграждане....аз лично най-съм изненадан за марката с крилцата.

http://www.cms.com.tr/welcome.asp
                        Тя марката с крилцата присъства заради VAG, чийто членове като гледам присъстват...

Иначе аз и двата бавареца ги карам с Ремотек 16" производство '84-та... Те не са оригинални за който и да е модел на БМВ от тези години но въпреки това и до момента (това са 24 години) са перфектни...
                        Та мойто мнение е че няма значение дали пише Реплика или не, а кой и с какво качество ги е произвел
                        Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

абе да не бъркате реплика, с менте? май има разлика....
                          Alfa Romeo Corsswagon
                          Aprilia Tuono RSV

Comment

Working...
                          X