Забелязвали ли сте как при някои коли със турбо се чува един съскащ звук (Нещо като "ПФссссст")? Защо това го няма при JTD и TDI двигателите? Нали и те са със турбо? Някъде четох, че този звук идва от разтоварващите клапани, ако си сложа такива ще започне ли да се чува?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съскащ звук от турбото
Collapse
X
-
Може да се направи и на ТДТоя звук идва от клапана, който освобождава налягането в колекторите, когато върнеш газта. БлоуОф май му викаха. Има го всеки турбо мотор, но на повечето е направен да връща въздуха преди компресора и така се приглушава. Незнам има ли някакво предимство, ако е изведен навън (и така се чува съскането) ! Хората със сешоари ше трябва да разкажат повече, а може и аз да бъркам
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
-
при повечето дизели не става защото няма дроселова клапа ..
Comment
-
Първоначално публикувано от gad3nпри повечето дизели не става защото няма дроселова клапа ..Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от gad3nпри повечето дизели не става защото няма дроселова клапа ..Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Първоначално публикувано от NasoМоже да се направи и на ТДТоя звук идва от клапана, който освобождава налягането в колекторите, когато върнеш газта. БлоуОф май му викаха.
Comment
-
Абе аз съм лаик, ама.... Дроселовата клапа е едно, а тоя блоуоф е друго... се е градусПросто приеми тоя блоуоф като обезопасителен клапан на бойлер. Ако бойлера се обърка и дигне налягане, той отпуска за да го изравни и да няма изненади
Въпроса е къде ще отиде излишния флуид, обратно във водопроводната мрежа или ще покапе по пода на банята
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Comment
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Дросела няма нищо общо. От тама машината лапа въздух. Най-грубо казано колкото повече газ даваш с педала , толко повече се отваря дроселовата клапа и съответно влиза повече въздух в мотора.
П.С. имам предвид че са различни кпапиAlfa Romeo 156 1.8 TwinSpark 1998
Comment
Comment