Известие

Collapse
No announcement yet.

Шведска красавица, но с италианска душа!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шведска красавица, но с италианска душа!

Днес се проведе 9ветата по ред среща на Клуб СААБ България. Почитателите на марката имахме възможността да пробваме за пръв път в БГ новото дизелово зверче - 9-3 1.9 ТТiD. Шведски дизайн с италианско сърце! Дизеловите двигатели на СААБ ако не знаете са на Alfa Romeo. За жалост 2.4 не се предлага (Alfa не го дават още), а познатото 1.9 JTD Mjet е трансформирано в Twin Turbo с мощност 180к.с. и въртящ момент около 400Nm. Само че дали това е така наистина? Поиграх си малко с колата и честно да ви кажа впечатленията ми са негативни що се отнася да динамиката, но като дизайн и интериор колата е перфектна. На 1ва колата е електронно ограничена и даже имам чувството че турботата не се пускат. На 2ра вече се набира, ама то едно набиране....... Единствено битурбото е усещаше на 2ра как те залепя за седалката, ама после нещо се изгуби. На около 400м вдигнах едва 120-130 и после дойде време да спирам. Спирачките са истинския проблем на тази кола!!! Никакви ги няма.... Съпоставяйки я с чипната 166ца 2,4JTD 150hp просто не виждам как СААБ-а с неговите 400Nm (под въпрос) ще се пребори, освен ако електрониката на колата не се модифицира. Чудно ми е с чип как ли ще върви това добиче?
    2,4JTD след чипосването стана супер динамична кола, и буквално на моменти тръпки могат да те побият, докато това усещане при SAAB-a се появяваше за момент само на 2ра, и след това изчезваше. Какво ли не правих, за да се опитам да задействам traction control-а на SAAB-а, ама просто не можах. Газ до дупка и нищо! Алфичката на 2ра не знае как да зацепи, пък за първа да не говорим.

Иначе най-големи емоции бяха с това зверче. Всички му се изредихме, и даже някои успяха да опънат 1-2 ръчни... Този мъник стои невероятно на пътя, а спирачките му са ненормални! Не е зле за градска кола!

Ауу СААБ, това е една моя много любима марка! Тези автомобили са толкова екстравагантни, че дори и "само" едно турбо да имаха пак щяха да са високо в очите ми
    А и те май не тръбят много много относно пъргавината.
    Абе класна кола е според мен. С удоволствие бих притежавал СААБ!!!
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Ехее, и аз съм луд фен на СААБ и съм си обещал, че за 50-тия рожден ден ще си купя такъв . По-рано няма да ми отива. Това, че му е присадено сърце от друга любима марка, ме прави много доволен.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
      X