Известие

Collapse
No announcement yet.

tuning проект GTV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• tuning проект GTV

От извесно време ми е доскучало, та съм решил да насадя турбина на моито ГТВ 2.0 16в 150 коня за сега сам в период сметки но скоро щт почне и реализацията та изчислил сам турбо с какав дебит ми трябва какав кулер бов геит и сичко останало и вече знам от каде да ги взема. А сега за двигателя, оказа се че на моито гтв идеално пасват като размер и степен на згастяване бутала 1-ви ремонт от алфа 145 1.9 тд те ще имат недохот 1 мм и поради формата на челата им ще постигна степен на згастяжане между 7.5 и 8:1 освен това са невероятно здрави имам едно питане неискам никои да ми дава акали от типа, прочел нещо и после бла бал бла (купи си др. кола, купи си двиг, мн. е скапо) тези неща ще ги преценя сам, се пак това ми е професията. Ако някои може да ми помогне. Какав е диаметара на буталния болт на гтв-то и на 145-ата и диаметрите на шииките при основните и биелните лагери на коляновия вал. Мерси предварително

По въпросът за буталния болт - виж тук за размери, но като гледам 26 мм, а твоят 20 мм (линк).
    За въпрос 2 - не мога да помогна.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

това е полезен саит няма ли нещо подобно и за биели

Comment

след мн ровене установих че бутала и биели от пежо 306 1.9 тд щте станат на коляновия вал ако тои се шлаифа на 2-ри или 3-ти ремонт буталата ще са с недоход кам 2.5 мм та 6те се докара и откам сс а и 8-9 оборота няма да са проблем те и сега 8 неса ще се радвам да прочета какво мислите за това ???????????

Comment

пежото трябжа да е до 96 г

Comment

Първоначално публикувано от _joro_ Покажи съобщение
            след мн ровене установих че бутала и биели от пежо 306 1.9 тд щте станат на коляновия вал ако тои се шлаифа на 2-ри или 3-ти ремонт буталата ще са с недоход кам 2.5 мм та 6те се докара и откам сс а и 8-9 оборота няма да са проблем те и сега 8 неса ще се радвам да прочета какво мислите за това ???????????
            Не е много добра идея да направиш двг от 150к.с. на 200+ и същевременно да му ядеш шийките на вала, особено над 1-ви ремонт!
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

има и друг по лесен варянт но ми се стружа по ненадежден да дам биелите да ги напражят диаметара на биелния лагер трябва да се разшири с 0.7 но няма да права тая глупост мисля че коляновия вал щте издаржи на 2-ри ремонт без проблем, виждал сам подобно испалнение, ако не 6те си купужам после колянож вал определено има рискове ма кои го е страх от мечки не ходи в гората

Comment

биели от 1.9 жтд ще ти свършат работа

Comment

значи няма невъзможни неща голф 4 1.8 150кс.турбо на мой приятел беше направен на 380кс съвсем реални тунинга му струваше около 6000лв но вървя доста кратко след тва ремонти и се продаде сега него знам колко е вече.така чесамо желание да имаш за приключения
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

ако слагаш дизелови бутала,оригиналните биели нема да издържат,слагай ги комплект о жтд
                    145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

GOLQM VYPROS, SIGOREN LI SI KAKVO PRAVIS!KOLKO KILOMETRA MISLIS DA KARAS?ZNAESLI KAKVO NATOVARVANE STOVA S TIQ BUTALA NA 7000 OBOROTA.zasto ne potyrsis butala ot turbo benzin.s tiq nedohozi gleda li kolko stava stepenta na sgastqvane. i tht

Писането на КИРИЛИЦА е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
                      Last edited by hsr; d.m.y г., 22:51.
                      Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark to 2.0Twin Spark
                      Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark for fun
                      Alfa Romeo 146 2.0 TI R.I.P

Comment

абе от такива маистори като колегата траико на алфите им и е излело име на трошливи коли беше решил да ми купува петите за 2.0 тс ма 100 лв му се видеха мн та реши че мойел да ги ископа с ножовка незнааино щто реши че и аз истроментите си ги делкам така та да сам му пратил чертеж за 2.0 тс па тои 6тел да ми издела за 1.6 абе колега после с тея пети дет 6е ми пратиш наи мн да направа центровка на копитата на коня на бабати, а сега за проекта гожорих с иро каза че няма проблеми да ми направи турбо бутала и биели, преди някои да кайе нещто аз ще кайа че този човек доизгради глава от която либсваше част и то на царера би турбо на шефами при тпжа поршето оште се движи каза че няма проблем да се надуе до 1,5 бара но при бар и половина разхода ще е 35-40 на сто на тази кола ако гре6а поправете ме

Comment

Първоначално публикувано от _joro_ Покажи съобщение
                          каза че няма проблем да се надуе до 1,5 бара но при бар и половина разхода ще е 35-40 на сто на тази кола ако гре6а поправете ме
                          това ще е разход при педала до долу през цялото време... едва ли така ще я караш

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

от жтд бутала нестават защото са с предкамера заради диузите

Comment

сток карантиите издържат няма нужда от бутала поне до един бар....

на Бобо е 304 коня със сток карантии... но трябва да внимаваш много какво правиш

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                              X