Известие

Collapse
No announcement yet.

Nurburgring

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Nurburgring

Във понеделник тази седмица посетих едно от местата в света на които най-много се възхищавам... Nurburgring. Бих пожелал на всеки истински фен на автомобилите и мотоспорта да отиде там.

За тези който не знаят (едва ли са много но все пак), ринга се счита за на-голямата, най-трудната и най-изпитателната за автомобила писта в света. Дълга е 20км, има над 75 завой, а вертикалната денивелация достига 300 метра в различните краища на пистата. Освен тестовете на почти всички претендиращи за перформанс нови коли в света и състезанията от различни купи кийто се провеждат на нея, в останалото време е отворена за всички срещу 22 евро на обиколка.

В деня в който отидох, малко преди да отворят пистата, тестваха Пагани Зонда... Това чудовище прелиташе през старт-финала с над 350км/ч с невероятен тътен... Успях да фокусирам какво всъщност минава чак на 3-тия път...

Въпреки че за парите който дадох за наем на кола можех да си наема доста по нова и може би по добра кола, реших да остана верен на марката и си взех специално подготвена за пистата Алфа 75 3.0 V6 със спортно окачване и сликове... и не останах разочарован. Въпреки годинките на колата и факта че беше една от най-старите на пистата.... подяволите как летеше тва животно...

Качих с инструктор да ме повози първата обиколка в едно Рено Клио Спорт, и без да се срамувам мога да кажа се се насрах от страх... смисъл карал съм на не една писта и къде ли не и по БГ и в света.... но такова нещо не бях виждал.... почти всеки завой ти е сляп, мантинелата имаш чуството че ти е до вратата и скорост от 160 в завой не е рядкост... на 1-2 места ако ти стиска да държиш газта докрай колата буквално излита... наистина невероятно усещане...

След като прекарах цял ден там, сред прекрасната гледка на десетки Ферарита, Поршета, Субарута и какви ли още не уникални коли и изпитах отново чуството да ти треперят краката от адреналин всеки път когато слизаш от колата... едно е сигурно... следващата година пак съм там.
    Attached Files
    Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Монца бих казал че е по-по-най за мене......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Браво колега, направо ти завиждам!
      sigpicex
      147Q2
      300bhp/606nm
      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Леле човече, накара ме да мечтая

Comment

И ние се кефим сега виртуално с тебе. Айде на всеки по една такава случка!
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ай благородно ти завиждаме А по какъв повод си бил там и какви финанси беше това удоволствие
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

И аз се присъединявам към благородно завиждащите.
              А пък за тези, които нямат възможност да посетят този рай на автомобилизма, има GTR Evolution с помощта на която можете да изпитате невероятният Nordscleife, само си подсигурете добър волан за компютъра.
              А, и ако се размажете на някой завой, не боли...
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                Ай благородно ти завиждаме А по какъв повод си бил там и какви финанси беше това удоволствие
                Еееее Венци.... ти жив ли си бе бате
                Бях в Германия, и реших че трябва да отделя един ден да отида там щото така или иначе съм в района... срамота щеше да е иначе. А този един ден там без транспорт, спане и каквото и да е друго, само кола, инструктор, билети и бензин ми излезе малко под 1000 Евро Са ше карам на пости малко ама си заслужаваше

Fear: А, и ако се размажете на някой завой, не боли...

Определено коквото и да правиш там не трябва да се удряш... едно че си е бая опасно за живота и втиро цифрите които ти се представят след това като глоби и сметки са... меко казано нечовешки...

Comment

Първоначално публикувано от 100letov Покажи съобщение
                  Определено коквото и да правиш там не трябва да се удряш... едно че си е бая опасно за живота и втиро цифрите които ти се представят след това като глоби и сметки са... меко казано нечовешки...
                  Е, аз все пак имах предвид играта, която съм показал по-горе. В истинският живот, наистина е по-добре да се не се удряш никъде.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от vladye Покажи съобщение
                    Леле човече, накара ме да мечтая
                    това.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
                      Браво колега, направо ти завиждам!
                      Присъединямва се към мнението и евала за случката! Дано и други успеем да се похвалим с подобно изживяване!!! Според мен си залужава! Жив и здрав!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Много благородно ти завиждам!

От тези ли взе колата: http://www.75experience.co.uk/75v6.htm

Ако не е тайна какви пари е наема ?
                        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                        GSM: 0888 520 600

Comment

До колкото разбирам, можеш да отидеш със собствената си кола, да платиш такса 22 евро на обиколка и да те пуснат на пистата да си 'връткаш', а? Кога ли ще има такива услуги в Б-я?
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Наистина много се радвам да видя, че във форума все още има хора който когато се похвалиш със нещо хубаво което ти си и случло да се зарадват заедно със тебе, а не да те оплюят "къв си ти! голяма раота ко толкоз" и тн...

Първоначално публикувано от Grigor Покажи съобщение
                            Много благородно ти завиждам!

От тези ли взе колата: http://www.75experience.co.uk/75v6.htm

Ако не е тайна какви пари е наема ?
                            Да, от там взех 75-цата... излезе ми 550 Евро плюс 120 евро за езин час с инструктор щото съм под 25 години (ама и да не си си е доста полезно да не кажа задължително) и за 11 обиколки успях да унищожа към 3/4 резервоар което беше към 60 евро...

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                            До колкото разбирам, можеш да отидеш със собствената си кола, да платиш такса 22 евро на обиколка и да те пуснат на пистата да си 'връткаш', а? Кога ли ще има такива услуги в Б-я?
                            Да, можеш да отидеш с абсолютно всяка кола която искаш стига да не тече масло или антифриз от нея... хората си връткаха там със бусове и 124-ки с натоварени чували на покрива
                            А в БГ си я има тая услуга отдавна срещу 2 лева на Калояново... ако те устройва 2км писта с 5 завоя...

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                              ...Кога ли ще има такива услуги в Б-я?
                              Първоначално публикувано от 100letov Покажи съобщение
                              А в БГ си я има тая услуга отдавна срещу 2 лева на Калояново... ако те устройва 2км писта с 5 завоя...
                              Точно щях да кажа , че когато има авто-писта в България тогава и тая услуга може да я има.
                              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                              X