Известие

Collapse
No announcement yet.

ПО-ГОЛЯМ ИНТЕРКУЛЕР ЗА 147jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПО-ГОЛЯМ ИНТЕРКУЛЕР ЗА 147jtd

Привет Колеги,
    Имам следния въпрос?
    Ако поставя / решил съм го вече / по-голям като литраж/обем кулер трябва ли да се пипа електрониката,надува на турбото или друго за което сега не се сещам.
    Ако някои е правил такава интервенция,сигурен съм,че има такива / КГБ например / моля нека сподели.Какви модели кулери,маркучи,колена бихте ми предложили????
    Ще съм Ви благодарен.
    А и ще има ли повечко кончета+
    Last edited by JORKOOO; d.m.y г., 15:54.
    Жоро 147 1.9 JTD

По големия кулер означава че ще трябва повече време на турбината за да сгъсти въздуха в него което би довело до по голяма турбо дупка при ускорение когато турбината започва да работи ефективно така че трябва да е правилно подбран. А и мисля че преди кулера може да се сложи чип филтър и разни други работи а за смяната на кулера се предпиема при смяна на турбо или дюзи например с по големи.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
      По големия кулер означава че ще трябва повече време на турбината за да сгъсти въздуха в него което би довело до по голяма турбо дупка при ускорение когато турбината започва да работи ефективно така че трябва да е правилно подбран. А и мисля че преди кулера може да се сложи чип филтър и разни други работи а за смяната на кулера се предпиема при смяна на турбо или дюзи например с по големи.
      Колега питам,защото този фабричния ми се вижда малък / не се съмнявам,че е подбран от италианците с изчисления / но имястото му ми се струва неподходящо!Има ли достатъчно въздушна струя да се завихря отдолу за да го охлажда ефективно!
      Ако го изнеса отпред може би пътищата ще се удължат,тогава няма ли да възникне същия дълъг лаг?
      Жоро 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от littlesister
        като не се съмняваш в това,което са направили тогава що ще го сменяш бе терикат?
        Ако имаш поглед върху нещата сподели,а не пълни темата с глупости!
        Който и да попиташ малко по-разбиращ ще ти каже,че кулера при 147цата е малко мъничък.
        Жоро 147 1.9 JTD

Comment

кулера за това за което е изчислен не е малък

това дали ще имаш турбо лаг при монтирането на по-голям интеркулер е много спорен въпрос, при някой се получава при други не
          поставянето на кулер отпред със сигурност ще понижи температурата на входящият въздух, дори и да не сложиш по-голям кулер
          като намалиш температурата ЕКУ-то само ще се настрои към това, но не очаквай да усетиш голям прилив на въртящ момент и к.с.
          но пък ще ти позволи евентуално послед да сложиш по агресивен "чеп"

П.П. при слагане на кулера отпред има вероятност да ти отслабне климатика в градски условия/задръствания/

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
            кулера за това за което е изчислен не е малък

това дали ще имаш турбо лаг при монтирането на по-голям интеркулер е много спорен въпрос, при някой се получава при други не
            поставянето на кулер отпред със сигурност ще понижи температурата на входящият въздух, дори и да не сложиш по-голям кулер
            като намалиш температурата ЕКУ-то само ще се настрои към това, но не очаквай да усетиш голям прилив на въртящ момент и к.с.
            но пък ще ти позволи евентуално послед да сложиш по агресивен "чеп"

П.П. при слагане на кулера отпред има вероятност да ти отслабне климатика в градски условия/задръствания/
            Благодаря!
            Е,това е нещо.
            Втори смислен отговор
            Жоро 147 1.9 JTD

Comment

Какво стана? Усъществи ли се проекта? Питам ,защото моя интеркулер е пробит и понеже ще се купува така или иначе, искам и аз да вдигна малко мощността и да подготвя колата за ремап.

п.п. ако си събрал информация или пък имаш снимки на готовия проект...???
              иноишес турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, иначе ... сток
              http://www.keepfighting.ms

Comment

Първоначално публикувано от Jimy Покажи съобщение
                Какво стана? Усъществи ли се проекта? Питам ,защото моя интеркулер е пробит и понеже ще се купува така или иначе, искам и аз да вдигна малко мощността и да подготвя колата за ремап.

п.п. ако си събрал информация или пък имаш снимки на готовия проект...???
                Ами голямата риба е обяснил точно какво става, какво се получава, каква ще бъде разликата, какво се губи и т.н.

Еньо е доста наясно с нещата, не е правил една или две интервенции и е доста умерен за разлика от друг виден райсинг маниак, който чеше егото по темите

Намерете темата на Петко за неговите ъпгрейди и там много ясно е написано какво е сменено, какво се е получило, как е коригирано и т.н.
                sigpic

Comment

Working...
                X