If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
е какво им е на даннита за мощността? така са си и защо да не са верни данните, а иначе исках да покажа че найстина разхода на двигателите от 1.6 до 2.0 е почти еднакъв
е какво им е на даннита за мощността? така са си и защо да не са верни данните, а иначе исках да покажа че найстина разхода на двигателите от 1.6 до 2.0 е почти еднакъв
ами виж си книжката на колата и ще разбереш къде бъркат
а и макс върт момент на 1.7 им е грешен също
ами виж си книжката на колата и ще разбереш къде бъркат
а и макс върт момент на 1.7 им е грешен също
еми точно понеже съм я гледал доста пъти мога да кажа, че данните са им верни(става въпрос за 2.0 8в) с изключение на мах.върт. момент в книжката е 187/5000, а тук е 190/5000 което мисля че не е болка за умиране......всичко друго е 1:1
Когато гоним добри динамични качества - примерно бързо ускорение, кое трябва да гоним - макс. въртящ момент или макс. мощност?! Към кой диапазон на оборотите да се придържаме?
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433 Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Когато гоним добри динамични качества - примерно бързо ускорение, кое трябва да гоним - макс. въртящ момент или макс. мощност?! Към кой диапазон на оборотите да се придържаме?
мощността е просто функция на въртящия момент
теоретично най-добре е да гониш върт момент
но 155 има вариатор за целта та е по-сложно
Аз мисля че няма нищо лошо човек да иска да си сложи чипче.Все пак за атмосферен тунинг много вариянти няма така че,чип,филтър,генерация,гърнета.Иначе карбураторните коли имат повече варианти
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
за ускорение най добре ускорява от макс върт момент до обороти където прави макс мощност ... пример макс момент 4000 макс мощност 6000 е в тоя диапазаон е най добре за ускорение ... е някой индивиди си мислят че даваййй газ докато насече прекъсвача е най бърза колата
по принцип най-добре е да се погледнат графиките и да се ускорява на дадена предавка до обороти в които се достига максимална мощност, след което се превключва на по висока предавка
а общо взето предавателните числа на скоростната кутия са изчислени, така че след като превключиш на по горната предавка, двигателя да попадне в обороти в които има максимум на въртящ момент
ахааааааааа знаех си аз че требе да се превкл на 6200 рпм ,.... ама ся след като и ти го каза, съм убеден
Чшш алооууу рацерите каде ги четете тия че требе да се превключва на макс мощност Той V_G_Z ви е писал каде колата ускорява най бързо а не къде да превключвате при гонка
П.С. Вальо ти сменяй на 6200 аз ще сменям със същата кола на 7000 и после да не се чудиш що съм 3 коли отпред
Чшш алооууу рацерите каде ги четете тия че требе да се превключва на макс мощност Той V_G_Z ви е писал каде колата ускорява най бързо а не къде да превключвате при гонка
П.С. Вальо ти сменяй на 6200 аз ще сменям със същата кола на 7000 и после да не се чудиш що съм 3 коли отпред
яз ке и тура старио дебитомер, па сменяй на 9000 ако искаш ...
тя колата ше запре и ше ти отвори вратата и ше мига доде не слезнеш сам ))))))))
Не го слушай Еньо он от гонки не фаща Тва си е доказано И Търтеьо и он да трае Думата имат само - Гиги и Пуух ААА и петко да трае че той освен да пази дизелака на гонките друго не прави
Comment