Какво може да се направи по един 2.4 JTD двигател след, като вече има чип тунинг и е сложен спортен филтър? До там ли свършват ъпгрейдите по двигателя? Бях чувал нещо за интеркулер, но нито знам каква мощност ще получа от това и трябва ли покрай него други чаркалаци да се сменят и какви пари е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Още мощност?...
Collapse
X
-
Tи интеркулер си имаш, колега
Евентуално по-голяма турбинка с по-голям интеркулер.... или вече валове там чудесии не ги разбирам и аз нататък.
И една по-отворена генерация ще спомогне за вървежа156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
-
То не е никакъв тунинг де, но ако става въпрос за "още малко само"....
EGR клапана... ако не е изолиран вече.
То и аз съм сега на тая вълна за печката ми да му дам "свободно".
Казват, че не била вредна за мотора тая гимнастика а и не било сложно или скъпо това.
Резултата разбира се... не е нещо кой знае какво, но се усещало леко подобрение.
На кратко... след изолирането му... мотора започвал да получава по-свеж въздух.
Повече кислород. А работата на въпросния клапан била... да набутва повторно, вече изгорелите газове отново в двигателя. Само заради екологията. Ако съм разбрал правилно.
И някой да каже.. при ЖТД става ли така..Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 01:53.ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Като казах интеркулер имах на предвид "по-голям интеркулер" Не се изразих ясно. А колкото до по-големи турбини ме съмнява двигателя ми да издържи на тях много дълго, а и това вече е равносилно на това направо един по-мощен двигател да си взема. Аз говоря за неща по двигателя, които може да се направят да поизцедя още кончета и да не е космическа сума.
Comment
-
Може да се сложат дюзи от по новите мотори да се напише един нов чип за тях мисля че тогава ше има разлика във вървежа но трябва да се консултираш с някой тунингист. Знам че на 1,9 стария мнотор се прави тази гимнастика с смяна на дюзи от по новите варианти и разликата е голяма но си трябва и друг чип.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщение...
Не е нещо сложно и ви струва една бира, но ако нещата са си били добре преди това, не очаквайте нещо особено.
За интеркулер и аз се интересувам от доста време, но не намирам инфо.
Novachev, я кажи още нещо за дюзите.FIAT Bravo 1.9 JTD
Comment
-
Двигателя ще издържи на доста повече кончета - чета в alfaouner че има доста засилени.
Какво обаче може да правиш
Интеркулер
По голяма турбина
радиатор за маслото
пак настройка на софтуера (ремап,чип - както искаш му викаш)
внимавай само щото двигателя носи доста - ама скоростната кутия ще и стане множко2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеХммм...Че по колко пъти може чип да се слага???... И за каква турбина става дума, защото знам, че има някои турбини които ще ми издухат двигатела за 1 сезон.FIAT Bravo 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеТова ми е ясно, но надали всеки път да се покачва мощноста със всеки чип.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Точно. Различни настройки, различна мощност, а и нищо не гарантира че в момента са ти най-добрите настройки, а дори и да са, един кулер примерно би трябвало да позволи по-агресивни настройки, защото ще охлажда по-добре въздуха загрят от турбото, който пък ще е по-топъл заради по-агресивния чип.FIAT Bravo 1.9 JTD
Comment
Comment