Известие

Collapse
No announcement yet.

Tuba??????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Tuba??????

Zna4i imam sledniq problem

Tubata v Alfata bi4i mnogo zverski no vytre v kupeto ne se 4uva ni6to.V smisal treperi vsi4ko po kolata no nqma zvuk/bas.Tato vdigna kapaka na bagajnika 6e mi otnese glavata basa i napravo ne se sedi okolo kolata a v momenta v koito zatvorq kapaka pak ni6to ne se 4uva nito vytre nito vynka.4uva se lek bas ma ako samo minava6 okolo neq dori 6e si pomisli6 4e sa nqkakvi nai-obiknovenni elipsi

Ako otvirq kapa4kata m/u bagajnika i kupeto tam zad podlakytnika dali 6e ima polza?
    I kak da si vkaram basa vytre?

Prosto tubata ti e mnogo malka! Za tazi kola triabva da minimum 12 inchova drug problem niama
    tvoiata kolko goliama e?
    XTruck

Comment

Първоначално публикувано от Quadrifoglio
      Prosto tubata ti e mnogo malka! Za tazi kola triabva da minimum 12 inchova drug problem niama
      tvoiata kolko goliama e?
      ne e zadalzitelno , prosto tojat koito e izchislil tubata ja e oburkal
      padnal si pod rezonansnata chestota i sega samo naduva no zvuk njama- t.e. duha no ne duni nikakuv bas

probvai da zapushish dupkata za duhane , moze i da izleze neshto , inache nova kutija

napishi parametrite na govoriteljat , i shte ti izchilja kolko litra trjabva da e tubata
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Алфите не са за туби това е! ако сложите туба само си чувате дрънченето на ламарините.
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
          Алфите не са за туби това е! ако сложите туба само си чувате дрънченето на ламарините.

mmmm ne badi tolkova siguren ) ima tubi i TUBI
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

аз от опит знам, че ако отвориш ония капак на задната седарка е по-добре.
            Иначе за 12 инчов говорител, съвсем ориентировъчно тубата тлябва да е 60 литра. Аз в момента също се боря с проблема - имам говорителят, нямам туба още, но ще стане
            sigpic
            === 75 1.8 T '86 ===
            === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Тя тубата не е слаба 350В е и е или 14-а или 15-а.Незнам то4но.Магнат е оригинална от Германия е внесена а 6то така

Сега пак я наби4их ма седнах на задната седалка то4но зад тубата и така ме блъска6е в гърба баса Че по едно време ме заболя кръста и цялата кола се тресеше даже и средното огледало от баса трепере6е и се размазва6е.Отзад би4и горе долу добре(не е като в багажника) ама отпред не се чувства че има туба.С едни по-добри колони на вратите и савсем няма да се чува.

Comment

"Kefo", az ne se seshtam ti kakva "Alfa" karashe, no zamislial li si se, che edna tuba moje da ima hiliadi prednaznachenia
                Spored harakteristikite na moita tuba, samo ot zavurtaneto na 90 gradusa se promenia zvuchneto v kupeto (tvurdo/meko i t.n.) i spored tova se nastroiva ot ekvilaizera!
                Osven tova ima dosta raznovidnosti na edna tuba, kato vsiaka ima svoite predimstva!
                Proveri na kolko "Hz" e "otriazana" tubata i na kolko "Hz" sa "otriazani" sredite ot nastroikite na ekvilaizera, osven tova ako razchitash na rezonansen zvuk (govoritel v zatvoren obem s rezonator), niama da e losho da napravish otvori na bagajnika kum kupeto, prez koito da minava tozi rezonans, inache niama kak da go chuesh - toi si dumka v bagajnika i ti triabva da go "vkarash" v kupeto!
                Drugoto koeto mojesh da opitash e da zavartish tubata s govoritelia kum sedalkata ili obratno (prosto ne znam kak e v momenta)!
                No taka moje da si igraesh vechno
                Niama da e losho, ako otidesh na maistor, ako iskash moga da te zaveda v "AVITEL", poznavam gi dobre i shte ti kajat absolutno vsichko za tubata - te sa vnositel na "Magnat"

P.S.
                Mnogo se izviniavam za kirilicata, ama neshto si e*a mamata u PC-to
                sigpic

Comment

Виж кой се друса под ника ми Такава е

Тя тубата е сложена успоредно на седалката с говорителя към десния калник а до нея от ляво е усилвателя

Ще я мъча пак нещо ше я въртя пък ше видиме.А багажника няма да дупча в никакъв случай

Comment

E, znachi ne moje da ochakvash neshto po-razlichno, ot tova koeto ti se sluchva v momenta s tubata
                    Kogato montaja na basovite govoriteli e v obema na bagajnika, koito e otdelen ot obema na kupeto, se praviat dupki na zadnata kora prez koiato minavat rezonatorite i otvejdat zvuka v kupeto, kadeto ti veche mojesh go chuesh!
                    Drugia nachin e da se montirat basovite govoriteli direktno na zadnata kora, no togava ne sviriat tolkova "nisko"!
                    Ili po-prosto kazano, "Alfa"-ta ima strahotni uplatnenia na kupeto :P
                    Iskash li da otidem do "AVITEL", shte ti obiasniat vsichko na dulgo i na shiroko
                    sigpic

Comment

Друг вариант е да изкараш тръбите от бас рефлекторите на кората, тогава ще избегнеш уплътненията.

Comment

tuba dobre, a obiknovenni kolono ot kade da si nameria??? Elipsite sa mi niakakv sreden razmar i nikade ne prodavat takiva

Comment

Джовани,

коя година ти е ГТВ...тоест кой модел е...за да мога да видя с какви колони е.

Иначе колони дал господ....ще намериме...
                          sigpic
                          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

ami prekarai si trabi prez korata da vliza zvuka ot basa v kolata ;]

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                              Джовани,

коя година ти е ГТВ...тоест кой модел е...за да мога да видя с какви колони е.

Иначе колони дал господ....ще намериме...
                              96 g. vav prednite vrati sa strannite elipsi, to ne che ima zadni vtari

Comment

Working...
                              X