Известие

Collapse
No announcement yet.

две свещи на цилиндър как точно работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• две свещи на цилиндър как точно работи

здравейте колеги много бих искал някой да ми го обесни как точно работи тази система
    Алфист от 1982година до сега

Колега, прочети тази тема:
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16981
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Колега, прочети тази тема:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16981
      Не ми излизат нещо снимките знаете ли къде мога да намеря???

Comment

Няма да ги намериш . Имаше инцидент с форума лятото и снимките са едно от малкото неша които дадоха фира - за голямо съжаление .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Незнам дали знаете обаче TwinSpark технологията първоначално не е била с цел по добро изгаряне.
          8 Клапановите Twin Sparkove каквито са произвеждани до средата на 90-те години, са били оборудвани с 2 свещи за да може клапаните да са по-големи, от там по-добро пълнене на горивната камера и основното повишение на мощността.
          После за да оптимизират изгарянето са сложили 2-рата свещ, не,че с една няма да работи.

Виждал съм на руски машини свеща да е изместена в единия край, но явно разпалването на сместа няма да е оптимално.

При 16 клапановите мотори вече незнам, каква е ползата. Интересно ми е на дино тест, каква ще е разликата м/у 4 основни свещи (тези м/у клапаните) и 8 свещи. Ако някой е пробвал да каже
          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
            Незнам дали знаете обаче TwinSpark технологията първоначално не е била с цел по добро изгаряне.
            8 Клапановите Twin Sparkove каквито са произвеждани до средата на 90-те години, са били оборудвани с 2 свещи за да може клапаните да са по-големи, от там по-добро пълнене на горивната камера и основното повишение на мощността.
            После за да оптимизират изгарянето са сложили 2-рата свещ, не,че с една няма да работи.

Виждал съм на руски машини свеща да е изместена в единия край, но явно разпалването на сместа няма да е оптимално.

При 16 клапановите мотори вече незнам, каква е ползата. Интересно ми е на дино тест, каква ще е разликата м/у 4 основни свещи (тези м/у клапаните) и 8 свещи. Ако някой е пробвал да каже
            Първо това къде е свеща зависи строго от дизайна на горивната камера
            Аз съм правил тест на дино за съжаление не на сток кола и установих разлика в рамките на 5-6 процента на диното като мощност но проблема е по голям защото при неработещи свещи ламбдата отнася много по голяма корекция и ефективността и икономичността на мотора спада доста - което води до по-големи механични натоварвания повече нагари в камерата, при колите с катализатори повече съпротивление. Почетете линка даден от багер там накрая е доста добре обеснено за системите с две свещи
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Добре де, ама нагледно не намерих снимки с чичо Гугъл никъде??? Някой знае ли къде да намеря, щото така само с четене добре, ама трябва и да се види!!!

Comment

Някъде имах едно гиф фаилче анимирано много добре се виждаше за съжаление немога да го открия
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Някъде имах едно гиф фаилче анимирано много добре се виждаше за съжаление немога да го открия
                  Ако го намериш моля те прати ми, защото чета ли чета, ама като не го видя и все едно да сглобявам самолет с книжка за упътване

Comment

грешка
                    двете свещи на цилиндър идват от авиацията
                    и целта е било единствено и само сигурност
                    да не говорим, че при 16-ките целта е само намалени вредни газове
                    никакъв пърформънс

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                      грешка
                      за тва не съм съвсем съгласен
                      при класическия тиун спарк имаш два фронта на горене и просто да се извади мощност при лошо гориво
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Яаааа кой се е завърнал в час
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                          грешка
                          да не говорим, че при 16-ките целта е само намалени вредни газове
                          никакъв пърформънс
                          Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          за тва не съм съвсем съгласен
                          при класическия тиун спарк имаш два фронта на горене и просто да се извади мощност при лошо гориво
                          И аз не съм съгласен . Моята е от първите с две делака и като сваля палеца на едното делко - нема по умрял кон , дори и Тико бяга повече , сложа ли го и сме самолет на пътя .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

благодаря ви колеги но нещо не ми стана ясно целта на туин спарка

Comment

и още: когато взех моята 146 бях свидетел на различно окабеляване на различните цилиндри демек:1и4бяха по правилото голяма на 1 с малка на 4 и голяма на 4 с малка на 1 а 2 и 3 ти бяха голяма на 2 с малка на 2 и голяма на 3 с малка на 3ти и в този случай има разлика в тази схема мойта и точния ТС
                              в момента съм ги наредил по правилния или както го нарекох точния и има голяма що годе разлика сега като чели е по-мощна

Comment

Working...
                              X