Известие

Collapse
No announcement yet.

Формула 1 СЕЗОН 2009

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kpacuo Покажи съобщение
    Ето и най голямата глупост на ФИА

Официално: ФИА забрани зареждането с гориво във Ф1 по време на състезание

С едно количество бензин от старта до финала

Международната автомобилна федерация (ФИА) потвърди днес решенията на Световния съвет, след заседанието в Париж вчера. От 2010 година зареждането с гориво по време на състезание се забранява, с цел намаляване на разходите и насърчаване на инженерната мисъл за двигателите. Така инженерите ще бъдат изправени през нови предизвикателства, за да направят моторите по-икономични и по-леки. От 2010 година се забраняват и т.нар. чохли (устройствата, които подгряват гумите). Също така забраната за всички други системи подгряващи гумите остава и догодина.
    ...Aма разбира се, че им е достатъчно един резервоар. Не са малко пистите от Ф1, коите имат немалки наклони... така като се провежда кръг от Ф1 на тези трасета ще могат да пускат по инерция, да си намалят още повече разходите. Защо не и за вбъдеше самите болиди не си теглят сами ремаркетата (достатъчно са мощни) ми ще трябва да имат по няколко влекача?!?!? Да им монтират м/у дифузиорите един теглич и така няма да плащат за скъпите самолетни билети ми ще си пътуват с караванка...
    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

хаха , току виж измислили да напълнят гумите с гориво вместо с въздух (или с квото там ги пълнят)
      Абе не е чак толкова лоша идеята ама, то май само ограничения напоследък, пък и при катастрофа с това много гориво колкото да изгори някой.... Абе да праят квот си искат, важното е да е атрактивно и интересно, дано се вземат нужните предпазни мерки само, че иначе....
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Няма такава излагация от екипа на Ферари.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
          Тряа се пести ....
          146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
            Тряа се пести ....
            Еколози са тия от ферари

Comment

Ферари ще пуснат нова модна линия
              туби за бензин в червено и логото на фирмата

Comment

На Алфата ми не ми пречи толкова, че не показва с точност нивото на горивото. Но на Феррари и то болид да не могат да му разберат аджиба колко гориво има... и да си направят сметка... Ако са пък закъсали чак толкова... нещо много ме притеснява това. Ако бях на Маса на мястото щях да им хвърля 100 евро и да им кажа да ми сипят другия път с 2 литра повече... Ако пък искат да тънат толкова с горивото да ми звънат да го прибера с въжето с Алфата (дизелче е- тънкана), но не ми се мисли на кое място ще сме тогава,разчитайки на мен да го дърпам до финала!
                Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  нещо тази година има проблми които бяха изкоренени много отдавна, което говори че нещо управлението на отбора е слабо! Пореден технически проблем - нещо силно недопустимо в последните години по болидите им. Сега не е така. А това с горивото беше такава излагация на инженерите, че нямам думи... все едно тия 20 чивека които следят в реално време данните от колата не знаят във всеки един момент колко гориво има в колата....голям срам днес!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Еи като ви чета мненията и като чета коментарите в саитовете се радвам, че не гледах това състезание.
                    Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                    sigpic
                    http://vbox7.com/play:884c5234
                    http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

• В коментара си Крис Дайер споменава за проблем със системата за зареждане, която е дала едни данни, а реално в резервоара е влязло друго количество гориво.
                      Това, макар и силно да ме съмнява, може и да е удобно извинение, за да се прикрие много по-срамен за отбор във формула 1 фал. Ако Кими не беше отпаднал и той имаше същия проблем щеше да е сигурно, че именно това се е случило.
                      Както и да е. Резултата си остава. От 5 състезания 5 точки
                      Малко утешение даде факта, че Ферари-то беше мноооого по-бързо от преди
                      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Как пък така стана,че като сте фенове на алфа,сте фенове и на Ферари едновременно?Пълна излагация.Бегаха хората,дето правеха колата-Шумахер и Браун и айдее-пак у лево.Не помните ли 80-те и 90-те години преди Шумахер да иде там къде бяха тия смешници?
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

• Аз съм за McLaren

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                            Аз съм за McLaren
                            Еее,ти си добре,те бегат мноо
                            2011 Giulietta MA-ex
                            1995 155 1.8 TS 8V
                            2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

• Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                              Как пък така стана,че като сте фенове на алфа,сте фенове и на Ферари едновременно?Пълна излагация.Бегаха хората,дето правеха колата-Шумахер и Браун и айдее-пак у лево.Не помните ли 80-те и 90-те години преди Шумахер да иде там къде бяха тия смешници?
                              Невиждам какъв е проблем да си фен на Алфа и Ферари едновременно, че в момента отбора не функционира както трябва е факт. A смешниците винаги са били в челото на Ф1.
                              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                              sigpic
                              http://vbox7.com/play:884c5234
                              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

• Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                                Как пък така стана,че като сте фенове на алфа,сте фенове и на Ферари едновременно?Пълна излагация.Бегаха хората,дето правеха колата-Шумахер и Браун и айдее-пак у лево.Не помните ли 80-те и 90-те години преди Шумахер да иде там къде бяха тия смешници?
                                Какъв е проблема да сме фенове на Алфа Ромео и Ферари?!? Двете имена са кръвно свързани.

Освен това, историята на Ферари във Формула 1 не започва и не свършва с имената на Шумахер и Браун - да се свети Името Им.

Comment

Working...
                                X