Известие

Collapse
No announcement yet.

145 AIR FILTER

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пак се изписаха 1 тон простотиихората са казали,който го е страх от мечки,да не оди в гората.Моя филтър е в калника,без кутия отдолу,как така не се цапа всеки месец,тва са глупости,ако подкалника ви е здрав и прав,няма никакви проблеми,много малко мръсотия стига до филтъра.
    Ники я пак се замисли,кой филтър има по-голяма площ

П.С.Писано е хиляди пъти по темата,търсете малко преди да пишете глупости,че ще започнат хората да ви се смеят
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Конуса се цапа сравнително бързо, площа му е по-малка от на панелния и за нетунингован автомобил може стане дори по лошо. Конуса ще го перете по-често, аи гледам близо до дебитомера го слагате, а това не е хубаво. Колкото по-далеч е по-добре. Маслото от филтъра се засмуква и полепва по дебитомера. И финниа прах респективно по него. И дебитомера за 1 година и трябва и него да чистите ако имате късмета да е само за чистене, а не за боклука.

Тези неща не знам как ги разбра,но това за площа е точно обратното,маслото защитава достатъчно добре,и конуса е в пъти по-издръжлив от оригиналния,за панелния не знам.....К&N конус му е майката,и нямаш ядове
      Alfa 155 1.7,1.8 ex
      Alfa 166 2.4 3 ex
      155 1.8 MY 95 sport

Comment

От личен опит. Бях с JR конус. За половин година ставаше целия черен. Завали ли дъжд целия е мокър. Като махна дебитомера целия дебитомер мирише на масло от филтъра пластинките му бяха мазни и полепнал по тях прах.

Просто и колата започна да прекъсва в ниските и да не иска да върви и във сиоките. А дебитомера беше чисто нов и беше монтирам заедно с конуса в един ден. После с почистването се оправи.

На 145/146 вярно монтажа му е в горната част на калника и там може би няма толкова проблеми колкото при 156. Вярно при мен беше монтиран ниско долу и страха при дъжд беше голям.

И не съм единствения с буфнал дебитомер от конус. Не говоря измишльотини. Това са ми личните наблюдения. Не се сърдете
        Last edited by oem; d.m.y г., 17:19.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Да на 156 седи много ниско филтъра,и ако няма термощит край с него,за 145 не знам,при 155-цата има достатъчно място м/у акумулатора и калника,в английския форум на 155,съм гледал много 155-ци с конус като е оставена половината кутия на оригиналния филтър,и на мястото на оригиналния е конуса,ако се махне цялата кутия конуса е и с термощит,но не съм чел да има проблеми с дебитомера,а и повечето са с K&N.За JR не ги знам като качество,но един приятел кара в Сащ с К&N,вече мисля 2 години няма проблеми,и при тях е доста топло и влажно,аз имам в нас К&N но не съм го монтирал,тва лято ще го поставя да видим как ще се отрази на мотора.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
            Да на 156 седи много ниско филтъра,и ако няма термощит край с него,за 145 не знам,при 155-цата има достатъчно място м/у акумулатора и калника,в английския форум на 155,съм гледал много 155-ци с конус като е оставена половината кутия на оригиналния филтър,и на мястото на оригиналния е конуса,ако се махне цялата кутия конуса е и с термощит,но не съм чел да има проблеми с дебитомера,а и повечето са с K&N.За JR не ги знам като качество,но един приятел кара в Сащ с К&N,вече мисля 2 години няма проблеми,и при тях е доста топло и влажно,аз имам в нас К&N но не съм го монтирал,тва лято ще го поставя да видим как ще се отрази на мотора.
            Я пусни снимки да ги видиме тия англииски 155-ци с конуси и как са ги направили там хората.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

И с термощит все същата. Пази от долу ама от горе от подкалника пак влиза вода и право върху вилтъра си капе.

P.S. За дебитомера не си мизмислям. Та аз бях също привърженик на конуса, но след 1 година като видях по стените на дебитомера колко прах имаше и по самия датчик имаше и масло и прах и си и мирише самия деботомер на маслото от филтъра и се отказах от конус. Може прекалнео много да съм го омаслил преди това... знам ли. Но дебитомер ми буфна за 1 година. Хубавото е, че се мина само с почистване и за сега е добре. Щом си пълни километража. И за сега с К&Н не съм имал грижи все още.
              Last edited by oem; d.m.y г., 09:13.

Comment

Ми карайте си с хартиените филтри и тва е,защо задавате риторични въпроси.Излишно е вече,писна ми,пишат се постоянно едни и същи нещаПроблемите с дебитомера идват от предозирането с маслото,как така на Бобо колата 2 години кара с дебитомер втора употреба а,как на Нено колата още не е сменяла дебитомер,е тва немога да разбера,филтъра не е виновен

П.С.Пак казвам,който го е страх от мечки,да не оди в гората
                Last edited by Mury; d.m.y г., 09:32.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Стига па ти като вързано куче лаеш Казах какво се случи при мен. Това е.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Стига па ти като вързано куче лаеш Казах какво се случи при мен. Това е.
                    Кво стига бе бате,през месец,се дискутират едни и същи нещаНаучете се един път за винаги,не е филтъра виновен за смъртта на дебитомера

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Кво стига бе бате,през месец,се дискутират едни и същи нещаНаучете се един път за винаги,не е филтъра виновен за смъртта на дебитомера
                      Офф добре айде мълквам.

Comment

При 145/6 няма проблем да се монтира конус,стига да е здрав подкалника,и хубаво напаснат

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          При 145/6 няма проблем да се монтира конус,стига да е здрав подкалника,и хубаво напаснат
                          Ти па все едно си слагал..... Тури някоя снимка, как се слага ламарина термощит улстра мега тунинг.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Working...
                          X