Известие

Collapse
No announcement yet.

кои колектори са по-добри-правите или кривите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• кои колектори са по-добри-правите или кривите

дължината на изходящите колектори трябва да е еднаква задължително възможно и да се правят допълнителни кривки за по доброто завихряне на изходящите газове което помага за по бързото излизане търбите трябва да бъдат тънко стенна нераждавейка с изолация от азбестово платно защото отделят по голяма топлина

Първоначално публикувано от MrXzender
    Първоначално публикувано от jamie
    По принцип подмяната на колекторите с тръбни се прави с цел еднакви дължини и гладки стени най-вече, диаметъра е второстепенен.
    ми то на 33 колекторите са тръбни
    Това е много хубаво !
    Но ако реда на палене е този който ми пише колегата тук - не са правилно сдвоени. Еднакво дълги ли са отделните тръби ? И колко е дълга тръбата от главата до първото сливане с другата ?
    пред Админите... със сапун !

Comment

Първоначално публикувано от рали
      възможно и да се правят допълнителни кривки за по доброто завихряне на изходящите газове което помага за по бързото излизане
      Абсурд !
      Кривки само когато няма накъде.

Comment

въпроса е спорен кой е по добър но и при двата начина ги няма необходими те криви да правят вихъра за по-голямо излизане на изгорелите газове и едва ли може да се усети някаква разлика

Comment

въпроса е спорен кой е по добър но и при двата начина ги няма необходими те криви да правят вихъра за по-голямо излизане на изгорелите газове и едва ли може да се усети някаква разлика
          Всеки "вихър" само намалява скоростта на газовете.
          Няма такова понятие като "необходими криви" - напротив, избягват се на всяка цена а това че ги има е поради съобразяването с мястото, разположението на мотора и желанието да се изработят рънерите с равни дължини.

Comment

след като има завихряне то засмуква изголелите газове и те излизат с по голяма скорост като стигнеш до смяна на колекторите ми се обади но едва ли ще бъде скоро приготви си около 2000лв.

Comment

след като има завихряне то засмуква изголелите газове и те излизат с по голяма скорост като стигнеш до смяна на колекторите ми се обади но едва ли ще бъде скоро приготви си около 2000лв.
              Kато има завихряне скоростта на газа ПАДА и все едно слагаш ТАПА
              Вземи малко се ориентирай за резонанс понеже описваш явление от тази сфера - но то няма нищо общо с криви....

Comment

сети се за колекторите от F-1 и рали бегачките олеткотени полирани и на охльовчета

Comment

сети се за колекторите от F-1 и рали бегачките олеткотени полирани и на охльовчета
                  Сещам се и за тия на драгстерите - прави кюнци.
                  Познай от 3 пъти кои от изброените имат проблеми с мястото в моторния отсек и кои - не...

Comment

ей
                    са ще се сбиете значи.

Всяка крива създава допълнително хидравлично съпротивление, което води до повишаване на числото на Рейнолдс заради увеличената плътност на отработените газове.
                    Колкото по-голямо е Re, толкова по-големи са загубите на енергия, необходима за изтласкване на флуида от хидравичният капан(ауспуха), заради увеличаващата се турбулентност(което е пряко следствие от увеличеното съпротивление).
                    .
                    Респективно тази енергия, необходима за изтласкването на отработените газове идва от ДВГ-то.
                    И тя вече не е полезна.

По тази логика, аз мога само да гадая, но все пак си мисля, че кривите по ауспуха с нищо не допринасят за повишаване на мощността на двигателя, а точно обратното.

Според мен, колегата се бърка с друг добре известен ефект, който се използва в карбуратора. Демек "ефекта на Бернули", който се състои в това, че с увеличаване на скоростта на флуида в тръбата, намалява налягането му в нея.

Но това е съвсем различно.
                    Alfa 33 IE 1.7 8v 1993

Comment

Подкрепям напълно Jamie и pth7712 кривките са нежелателни а според мен при 33-ката инженерите са имали още един проблем - ползвали са същите колектори за 4х4 версията и за да не станат прекалено дълги рънърите са ги сдвоили При 145 концепцията е друга и позволява по къси рънъри и 4 в 1
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Не знам защо спорите,но ще ви кажа едно: при 33ка се срещат и 2та вида изпускателни тръби например при мотор 1.3 ги има и двата различни вариянта. Единствената разлика се изразява в по добър звук при вариянта като на 145. 33ките с този вариянт са от последните произведени. Но мощностите са същите.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Не, че колектора на Ауди 90 2000 кубика 20 клапана, NM мотор е върха на сладоледа, но точно там няма никакво място. В същото време извивките са много, ама много... И съм сигурен, че не са направени, за да не мож` си извади` вложката на гедорето като падне там.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

ако може някой да ми обясни за кво са тиа криви тръби от капацитетите ще бъда много благодарен правя си ги на масичката в хола между две бири когато имам настроение

[/img]

Comment

----------------------------------------------
                              а това какво търси тук
                              sigpic
                              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Working...
                              X