дължината на изходящите колектори трябва да е еднаква задължително възможно и да се правят допълнителни кривки за по доброто завихряне на изходящите газове което помага за по бързото излизане търбите трябва да бъдат тънко стенна нераждавейка с изолация от азбестово платно защото отделят по голяма топлина
Известие
Collapse
No announcement yet.
кои колектори са по-добри-правите или кривите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от MrXzenderПървоначално публикувано от jamieПо принцип подмяната на колекторите с тръбни се прави с цел еднакви дължини и гладки стени най-вече, диаметъра е второстепенен.
Но ако реда на палене е този който ми пише колегата тук - не са правилно сдвоени. Еднакво дълги ли са отделните тръби ? И колко е дълга тръбата от главата до първото сливане с другата ?пред Админите... със сапун !
-
Първоначално публикувано от раливъпроса е спорен кой е по добър но и при двата начина ги няма необходими те криви да правят вихъра за по-голямо излизане на изгорелите газове и едва ли може да се усети някаква разлика
Няма такова понятие като "необходими криви" - напротив, избягват се на всяка цена а това че ги има е поради съобразяването с мястото, разположението на мотора и желанието да се изработят рънерите с равни дължини.пред Админите... със сапун !
Comment
-
Първоначално публикувано от ралислед като има завихряне то засмуква изголелите газове и те излизат с по голяма скорост като стигнеш до смяна на колекторите ми се обади но едва ли ще бъде скоро приготви си около 2000лв.
Вземи малко се ориентирай за резонанс понеже описваш явление от тази сфера - но то няма нищо общо с криви....пред Админите... със сапун !
Comment
-
Първоначално публикувано от ралисети се за колекторите от F-1 и рали бегачките олеткотени полирани и на охльовчета
Познай от 3 пъти кои от изброените имат проблеми с мястото в моторния отсек и кои - не...пред Админите... със сапун !
Comment
-
ей
са ще се сбиете значи.
Всяка крива създава допълнително хидравлично съпротивление, което води до повишаване на числото на Рейнолдс заради увеличената плътност на отработените газове.
Колкото по-голямо е Re, толкова по-големи са загубите на енергия, необходима за изтласкване на флуида от хидравичният капан(ауспуха), заради увеличаващата се турбулентност(което е пряко следствие от увеличеното съпротивление).
.
Респективно тази енергия, необходима за изтласкването на отработените газове идва от ДВГ-то.
И тя вече не е полезна.
По тази логика, аз мога само да гадая, но все пак си мисля, че кривите по ауспуха с нищо не допринасят за повишаване на мощността на двигателя, а точно обратното.
Според мен, колегата се бърка с друг добре известен ефект, който се използва в карбуратора. Демек "ефекта на Бернули", който се състои в това, че с увеличаване на скоростта на флуида в тръбата, намалява налягането му в нея.
Но това е съвсем различно.Alfa 33 IE 1.7 8v 1993
Comment
-
Подкрепям напълно Jamie и pth7712 кривките са нежелателни а според мен при 33-ката инженерите са имали още един проблем - ползвали са същите колектори за 4х4 версията и за да не станат прекалено дълги рънърите са ги сдвоилиПри 145 концепцията е друга и позволява по къси рънъри и 4 в 1
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Не знам защо спорите,но ще ви кажа едно: при 33ка се срещат и 2та вида изпускателни тръби например при мотор 1.3 ги има и двата различни вариянта. Единствената разлика се изразява в по добър звук при вариянта като на 145. 33ките с този вариянт са от последните произведени. Но мощностите са същите.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Не, че колектора на Ауди 90 2000 кубика 20 клапана, NM мотор е върха на сладоледа, но точно там няма никакво място. В същото време извивките са много, ама много... И съм сигурен, че не са направени, за да не мож` си извади` вложката на гедорето като падне там.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
----------------------------------------------
а това какво търси тукsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
Comment