Известие

Collapse
No announcement yet.

Хвърлена ръкавица от Ситроен!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хвърлена ръкавица от Ситроен!

Здравейте колеги! Имам проблем
    Оня ден карах на един приятел ХМа, който е 3.0 V6 170 коня, плюс, че е със 150 кила по- лек от мен!
    3.0>2.4
    170>136
    V6>I5

както и да го гледам везните са срещу мен, но пуста чест ще трябва да се пусна!
    Вярно аз имам УЖ чип- УЖ, защото не вярвам мн мн , но на теория колата ми е 185 коня!
    Въпросът ми е имам ли поне на теория шансове да изплъзна победа от ОМV на Бояна до Макдоналдса?

Тъжното в случая е, че графиките на битка между тоя ХМ и "по- големия" мотор 140 коня изглеждат така:
    http://www.zeperfs.com/duel763-15.htm а по графика от сайта бие и 175 коня печка! Присъствал съм на това как тоя ХМ бие ауди 3.0 дизел... абе върви кочината

Карал съм тоя ХМ и е тояга пълна, и е тромав в ниските, но веднъж мине ли 3000 оборота ги качва до 7 с охота без въобще да се замисли в режим на пълно лепене за седалката, а при мен... не е точно така- при 4000 колата увисва нос

Определено малко ме хваща страх, защото по абсолютно всички показатели онова чудо е по-...

Въпросът ми е АКО имам шанс за победа да ми каже някой от колко оборота да тръгна, защото дизела ми е малко непознат като поведение и други разни хитринки ако е възможно... и въобще ако има смисъл...
    Last edited by titanium; d.m.y г., 19:52.
    Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Притежавам и ХМ 121 кс и алфа 166 140 кс и въпреки че мислиш че ХМ е тояга с моя ХМ съм изпотил доста "вървежни" коли макар и121кс въпреки това алфата е доста по добра и бърза но този ХМ е 170 кс и сигурно доста ще те затрудни

Comment

колега, имал съм 3 ХМа... много добре знам на какво са способни тия коли!!! имам предвид че конкретната бройка е тояга, щото... абе тояга е но механично е здрава много

Comment

Колега, пускай се за спорта, няма значение кой ще бие, поне ще знаеш колко точно не ти върви колата(с чип или без)
        П.С После да разказваш...
        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Не искам да те плаша но ще те бие, те май имаха 3 модификации с доста разлика във вървежа, но всички са бързички. 136 конъова 166 дори и с чип не върви толкоз. А даже и сам казваш че не си и опитен. Ако иска твоя човек (да не изложиме марката) хлъзни го да се пробваме.
          А тоз с Аудито е много зле това 3.0тди знайш как върви.........

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
            Не искам да те плаша но ще те бие, те май имаха 3 модификации с доста разлика във вървежа, но всички са бързички. 136 конъова 166 дори и с чип не върви толкоз. А даже и сам казваш че не си и опитен. Ако иска твоя човек (да не изложиме марката) хлъзни го да се пробваме.
            А тоз с Аудито е много зле това 3.0тди знайш как върви.........
            Знам даже чипосано ма с брерата до 220 съм пред него

А относно горната гонка мисля че дори алфата да е с чип шестака ще си каже тежката дума
            Last edited by Bobo; d.m.y г., 01:40.
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

тъпото е, че нямам абсолютно никакъв опит с дизелови коли! с бензинови смея да твърдя че се справям много добре!

засега най- доброто ми постижение беше на цариградско посока Пловдив след К&К с една Е класа от 3та газ до дупка и оня с Е класата ме подгони ама до 5та на 160 ми седя на задния калник с елементи да ме догони на моменти, но нямаше как да разбера, защото трябваше да отбивам след Пежо за Околовръстното и набих спирачки на 160 км/ч да не пропусна отбивката Иначе оня с Мерца би едни аварийни, които тълкувам като че се е изкефил на гонката или на вървежа на алфичката... беше цивилен Мерца- нямаше никакви табелки да го издадат какъв е, но дори и 2.2 дизел 150 да е пак се радвам че от 3та до 160 го държах юнашки.

Иначе ХМа като го карах не дава усещане да се налита здраво, но отпуши ли веднъж е като балистична ракета- посочваш му посоката и стискаш зъби докато свършат оборотите... а те наистина бавно се точат, а през това време всичко се забързва около тебе!

Искам да се пусна, но се е приготвила страшна група ехидни, които да усмиват Алфата страшното е че дори и турбото и много повечето нютони няма да помогнат

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:29 ----------

иначе модофикациите са наистина 3:

3.0 12 клапана ZPJ мотор- 170 коня (тоя срещу който е гонката) Имал съм такъв, но атоматик и не беше нищо особено

3.0 24 клапана ZPJ4 мотор- 200 коня- изключително сериозен мотор качен на купе- общо тежащ 1400 кила- това е наистина бърза комбинация

3.0 24 клапана ES9 мотор- той е ремъчен 194 коня, но няма нищо общо като вървеж с ZPJ4 мотора. доста глупав мотор!

Comment

Нема се плашиш като става гонката ни свиркаш и идваме да подкрепяме аз ще дойда с кола точно в техния клас и 1-2 колеги с подготвени 166 като дойдат ще видиме кой ще се смее последен
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Е това е отговор....
                  безплатни обяви
                  Моята 166

Comment

така- сега въпросът е да назначим ден за гонката, както и да потренирам малко стартове с колата...

Comment

Колега, ако иска довечера заповядай! Време за стартове колко искаш http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=42936

Май ше се съберем бая хора.
                      145 QV ex.
                      146 Boxer TOTAL ex.
                      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Ясно е ! Ще трябва да идвам да наказвам !
                        AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

екстра- ще пусна идеята на ХМиста

Comment

П.П. Сори за сгрешената секция

Comment

И в крайна сметка какво се случи?
                              145 QV ex.
                              146 Boxer TOTAL ex.
                              147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Working...
                              X