Известие

Collapse
No announcement yet.

генерация?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Принципно ако махнеш средното и сложиш резонатор вместо катализатор, махаш задното и слагаш едно спортно се получава приличен звук, който не чупи джамовете на съседите и не те боли главата. Това без промяна на диаметъра.
    Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
      Четов някой от форумa си беше сложил нa мястото нa средното гърне, прaвa тръбa и кaзa че звукa бил отврaтителен. И никой не ми отговори, aко сложa 2 пури нaпример дaли звукa ще бъде по плътен и нямa дa бучи толковa.
      Да определено, резонатора ще "отреже" дрънченето след 3000, ако е спортен би могъли да помогне за празненето на газовете, но това е само "би могъл" За добър звук е важно да имаш качествен зад заглушител(хубаво спортно задно гърне).
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

пфф на тъпото с мотор 2.0 16
        бях с генерация от колекторите до отзад
        неръждавейка 63по1.5 само с крайно гърне правопоточно
        и да ти кажа няма такъв звук
        адски силен на извънградско ти бръмва мозъка
        отзад пукаше и излизаше огън
        а полицайте още от далече с палката ме чакаха
        колко пъти искаха да ми спират колата от движение
        не е истина ....
        alfa 164 t.s ex
        tipo 2,0 16v turbo ex
        opel astra amnesia ex
        megane 2 ex
        alfa 159 jtd ех
        audi A6/S TQ 330+
        audi a4 b5 1,8 TQ 500++
        alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
          не е истина ....
          Да ... 63, но е имало защо в неговия случай 55 макс. -60мм. на 1.6т.с. иначе найстина ще си дивеч за всеки полицай.
          145 QV ex.
          146 Boxer TOTAL ex.
          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
            Да ... 63, но е имало защо в неговия случай 55 макс. -60мм. на 1.6т.с. иначе найстина ще си дивеч за всеки полицай.
            Аз съм 1.8Т.С. и мисля като за начало да сложа резонатор и крайно гърне, но преди това трябва да погледна дали всичко е заминало или само тези 2 гърнета. Ако всичко е заминало ще слагам права генерация с резонатор и крайно гърне.

@Мupo точно такъв звук искам, но това предполагам си е цяла система за което толкова пари нямам възможност да извадя.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
            sigpic

Comment

Аз съм 1.8Т.С. и мисля като за начало да сложа резонатор и крайно гърне, но преди това трябва да погледна дали всичко е заминало или само тези 2 гърнета. Ако всичко е заминало ще слагам права генерация с резонатор и крайно гърне.

@Мupo точно такъв звук искам, но това предполагам си е цяла система за което толкова пари нямам възможност да извадя.
              Извинявам се... Ако са здрави другите части от генерацията, слагай- ще поотпуши малко, но ефекта не е същия, както с цяла генерация от колектор до задно гърне.
              Един съвет от мен: Т.С.-а е шумничък двигател, слагай хубаво задно гърне не Турско, за да няма грозно жужене и дефектирало гърне след 1 зима.
              145 QV ex.
              146 Boxer TOTAL ex.
              147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Е точно такъв звук нейскам да имам http://www.youtube.com/watch?v=pkuxK...eature=related за такова жужене ли говориш? Искам да е плътно и във високите.
                sigpic

Comment

Ако сменяш гърнетата, сложи ново средно и примерно един Ремус накрая. Звука би трябвало да е плътен и относително тих до 2500-3500 оборота. Мисля, че за тия пари на тоя етап не ти трябва да пускаш по-голяма тръба.
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ето и малко звук от моята по принцип тука из форума трябва да има линк към калколатор за изпускателна система (но немога да го открия в момента може и да съм го гледал преди хакването на форума) където за пресмятането на диаметъра на тръбите се взема в предвид на какви градуси отварят и затварят смукателните и изпускателните валове като ти калкулира изпускателната система на 3 части:Колектор,Средна тръба и Крайна.За моята(колата от подписа)излезна колектор Ф40, средна част Ф50, крайна Ф55 катализатора съм го оставил нямам резонатори.

http://www.vbox7.com/play:50e49100
                    P.S ако някой иска мога да запиша и без тапите на краините гърнета
                    AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                    http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                    Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                    BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Първоначално публикувано от t-1000 Покажи съобщение
                      Ето и малко звук от моята по принцип тука из форума трябва да има линк към калколатор за изпускателна система (но немога да го открия в момента може и да съм го гледал преди хакването на форума) където за пресмятането на диаметъра на тръбите се взема в предвид на какви градуси отварят и затварят смукателните и изпускателните валове като ти калкулира изпускателната система на 3 части:Колектор,Средна тръба и Крайна.За моята(колата от подписа)излезна колектор Ф40, средна част Ф50, крайна Ф55 катализатора съм го оставил нямам резонатори.

http://www.vbox7.com/play:50e49100
                      P.S ако някой иска мога да запиша и без тапите на краините гърнета
                      Аз искам да я чуя без тапите на гърнетата
                      Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                        не е истина ....

на един приятел кат го спираха му викаха ченгетата, "пич чувамете от 3км и само те чакаме да ти видим червения цвят на колата "

по темата: наскоро си говорихме с един приятел и тои ми спомена за някави гърнета със завъррящи клапи вътре нещо като перки....някои да е слагал такова? също каза че освобождавало мотора и дигало коне .....
                        Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 08:43.
                        Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Четов някой от форумa си беше сложил нa мястото нa средното гърне, прaвa тръбa и кaзa че звукa бил отврaтителен. И никой не ми отговори, aко сложa 2 пури нaпример дaли звукa ще бъде по плътен и нямa дa бучи толковa.
                          Аз съм с тръба на мястото на средното гърне и оригиналното задно и въобще не е дразнещ свука.По-дразнещ беше със средното.
                          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

За кое говориш колега за хондата или за алфата малко оффф да те питам случайно на хондата да не си боднал двигател К20 )))

HONDA CRX B16A1 VTEC 150 ++ HP - леко моднат

Comment

Аз съм с резонаторно и крайно проходно само, тръбите са мисля оригиналните Ф55 и не се седи в колата. Утре слагам за средно една пура, дано паднат малко децибелите, че прекалих нещо))
                              Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                                Аз съм с резонаторно и крайно проходно само, тръбите са мисля оригиналните Ф55 и не се седи в колата. Утре слагам за средно една пура, дано паднат малко децибелите, че прекалих нещо))
                                Колега кажи дали има ефект след това и ако може направи клипче да чуеме защото съм намислил и аз така да направя.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X