Известие

Collapse
No announcement yet.

мнения за бас ? :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това, че най-накрая ще има вносител на Фокал е много добра новина...а още по-добрата е, че е в Авител където имаме преференции.

Ланзар, за мен не са по-добри от Херц в никакъв случей.

Вальо, моя съвет е да си вземеш Херц, Фокал са страхотни говорители, но и цената им е
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

аз понеже съм голям лаик в тази област, искам да използвам темата на вальо (за което му се извинявам) и да попитам, какво ще стане ако към изхода за subwoofer'a на моя CD*plaer, който е с импеданс 2ом, вържа subwoofer с импеданс 4ом? Ще се получи ли някакво изкривяване на звука или някакво претоврване на последното стъпало на усилвателя?
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

да благодаря на всички за мненията,
        и да направя някои уточнения

значи аз нямам нито намерение да ходя по състезания, нито желание да си напълня целия багажник, нито да дам 2000лв
        мисля да дам за това 400-500 + 100лв макс, и то ако съм убеден защо го правя
        вариантите са ми да взема
        Hertz HX250D

или kicker Solo-Baric S10L52
        Като втория е значително по-скъп, но може би може да се събере в по малко пространство

та по скоро в тоя диапазон какво мислите
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Че ако си вземеш толкова голям бас за тази малка кола, ще станеш като голф

Хората ще те питат абре кое парче слушаме, а ти ще им казваш няма значение гледай кав басс вади
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Първоначално публикувано от KGB

Хората ще те питат абре кое парче слушаме, а ти ще им казваш няма значение гледай кав басс вади
            ?!???
            тва ми се струва абсурдно, на гиги касата виждал ли си я колко е голяма ?!?

Comment

Първоначално публикувано от valjo

?!???
              тва ми се струва абсурдно, на гиги касата виждал ли си я колко е голяма ?!?
              А на Бобо ? По тая логика във Фиат 500 не требе да има музика въобще
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Въпроса е къде какво се чува....ми като искаш голям басс какво питаш тогава...ходи взимай един Тундер да ти паднат джамовете за един два месеца и си готов...след това пак и така

На музиката коята слушаш какъв басс щял да и подхожда, да не мислиш че правят бассове за Рок и за Поп, а накрая и за Чалга
                sigpic

Comment

Въпроса е къде какво се чува....ми като искаш голям басс какво питаш тогава...ходи взимай един Тундер да ти паднат джамовете за един два месеца и си готов...след това пак и така

На музиката коята слушаш какъв басс щял да и подхожда, да не мислиш че правят бассове за Рок и за Поп, а накрая и за Чалга
                  Ми има разлика. Значи колкото е по чувствителен говорителя и смъква на по ниска честота е по добър за Рап да речем, докато точно рок поп метъл и чалгата даже са по скоро в горен диапазон отиващ към мидбас. Та също така обикновенно по чувствителните и са по маломощни, но и по качествени а за силна музика трябва мощност и налягане, затова слагат 15-ки даречем те са обикновенно по чувствителни от 12-ка (не във всички случай де) и са и по мощтни така получаваме силна и евентуално качествена музика а ако се праснат 2 12-ки по мощни но и п слабо чувствителни имаме яко сила но качество никакво. .Е то зависи и от съпротивлението на говорителя и от типа на кутията. За Валъо според мен има 2-варянта едни добри елипси на кората през усилвател, или да речем 10-ка в затворен обем, но по чувствтелна. Само че за Рап няма да става.
                  Кикера иначе са страшни от към качество но все пк разбери и характеристиките за да не стане буламач. Абе тука нещо не можах да го обясня, дано сте хванали идеята

Comment

първо да благодаря на gigi за мнението "по темата"

та за кикера, и мен това ме привлече, че в по малки обеми евентуално може да извади по-бърз и динамичен саунд, аз не държа на дълбок и бавен бас като на "черното" ДАННННННННН и задната врата на асфалта

на мен наистина ми трябва много по-мидбас звучене, но кората за момента не ми е на дневен ред, щото имам изход на усилвателя подходящ за бас, а не за елипси....

по натам кората ще е на дневен ред, но не сега
                    сега искам да имам бас, така и така има свободен чинч на амп-а

Comment

Абе вальо аз доколкото знам консултациите при специялистите са безплатни що не скочиш до тояга или авител да ги поразпиташ
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                        Абе вальо аз доколкото знам консултациите при специялистите са безплатни що не скочиш до тояга или авител да ги поразпиташ
                        ами да де, ама на мен така ми е по удобно ...
                        и предпочитам

Comment

Ако басо е за Алфаманиако,изнамерете по-голема кутия,за да слуша по-добре Амет,губят му се 4естотите в диапазон 80-200Hzтова е заради това,4е дизело му работи на три цилиндъра
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Валджо днеска поразпитах за басовете там дето трябва и ти препоръчвам Кикер CVR нещо си ...вече не помня.
                            sigpic

Comment

тва ли бре

хм да наистина параметрите добре изглеждат....

и е наполовина на цената на квадратния "L5"
                              ..

Comment

Малко офтопик ? Разяснете на менека, кви са недостатъците на фабричните боксове като хертц например пред тия говорители и ТНТМ кутиите ?
                                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                                X