Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1.9 JTD vs Алфа 147 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не желая в моята тема да се плюе по когото и да било !
    Аз със Петко ще се видя на тракдея и ще обсъдим темата.

Не разбирате ли ,че преди чип тунинга колата може да е била още по-зле!?
    Незнам какво имаш предвид под зле ?
    Колата когато я копувах е прекарах на диагностика и бях очарован ,помпа ,дюзи,турбо даваха стоиности като на чисто нови.
    От 156 1.8 минах на 147 1.9 и бях изумен от дизела как върви ! Сега ще кажете че бензиновата не е вървяла а това не е така. С две думи колата си беше добре.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ей колата си беше супер . Вовата идва на една среща в Пазарджик и всичко беше наред .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
        Да, това е най-правилното нещо което можеш да направиш, защото причините може да са всякакви и проблема ( ако има такъв) да е там където никой не очаква.

Лично аз четох пак темата и не ми е ясно много как сток кола ще те бие. Имам чувството че дори в час по трудово да се вдигне налягането на турбото пак ще трябва или да са равни или 8 клапановия да бие... ебаси, тука нали става дума за сток кола с 5 коня повече и евентуално по-нова електроника, а не за 150 коня jtdm..... Има нещо криво според мен и ще ми е много интересно какво е то.
        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
        GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от Grigor Покажи съобщение
          Абе... не мога да кажа колко зачестяват и какви са факторите около тях конкретно защото не съм свидетел на повечето - само от форума разбирам и от хора на лафче. Но едно мога да те уверя - грешките са еднакво много и от двете страни (или ако не еднакво много, то поне достатъчно и в двата лагера) за да няма очи ниой от лагерите да каже "аз съм прав, този не е"... но и двата лагера не го осъзнават това...
          освен това имат някакво странно садомазо чувство в тях ( лично мнение) да се излагат сами себе си плюейки по другия... но това е тяхно си решение.

Нали се сещаш че ако някой нормален човек чете тези теми няма да си направи никога чип нито при Петко, нито при Бобо... независимо кой е прав... А все още нормланите са повече от ненормалните ( все още)...
          Маме само неможах да разбера,защо намесваш Бобо,той няма нищо общо с това

---------- Post added at 10:27 ---------- Previous post was at 10:24 ----------

На това не се надявай много много
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Имам чувството че дори в час по трудово да се вдигне налягането на турбото пак ще трябва или да са равни или 8 клапановия да бие... ебаси, тука нали става дума за сток кола с 5 коня повече и евентуално по-нова електроника, а не за 150 коня jtdm..... Има нещо криво според мен и ще ми е много интересно какво е то.
            8 клапановия?

Че те и двете са 8 клапанови бе Григо, яяя погледни пак клипчето

На скоро ми пратиха една мн.интересна Дино графика на която се вижда как преди ремап Голф 4 1.9 TDI е 110 коня, а след него 90...коя ли ще да е мапващата фирма ам...?!?

Иначе отговора на въпроса ти е точно пред теб

Не напразно наш поназнайки доста сериозно нещата колега (и той пълноправен, вече хейтър разбира се) възползвал се от такъв чи(е)п на въпросната фирма го отсече съвсем кратко и ясно:

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Сега вече Петко може да затваря Бляк Йенджълс
            Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 11:02.
            SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
            SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
            SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Незнам какво имаш предвид под зле ?
              Колата когато я копувах е прекарах на диагностика и бях очарован ,помпа ,дюзи,турбо даваха стоиности като на чисто нови.
              От 156 1.8 минах на 147 1.9 и бях изумен от дизела как върви ! Сега ще кажете че бензиновата не е вървяла а това не е така. С две думи колата си беше добре.
              Ами не мога да кажа,защото като купих колата и веднага я закарах за чипване и нямам наблюдение как е вървяла.

Един път пишеш ,че колата веднага след като си я взел си я "чипосъл" сега пък пишеш ,че си бил изумен как върви...
              При нас (при 155-те) има пак такива аномалии ,уш абсолютно изправна кола пада от същата и то с много!!!
              (не говоря за моята )
              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 11:14.
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

никой не коментира моето мнение а то е :
                може да се види разликата тъй като имам г-тек
                със стандартния чип и със тунинг чипа
                колко ще е ..
                друго 100 процента съм сиг че ако вовата си усети колата как да я кара разликата с тая жтдм ще е по малка
                alfa 164 t.s ex
                tipo 2,0 16v turbo ex
                opel astra amnesia ex
                megane 2 ex
                alfa 159 jtd ех
                audi A6/S TQ 330+
                audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Към автора на темата, този клип нищо не показва. Искам да те питам, има ли разлика към по-добър вървеж колата ти след чипването ? Не какво ти говори този и онзи, а ти как я усещаш.
                  sigpic
                  SCUDERIA ITALIA
                  BMW 5-er
                  BMW 7-er
                  Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                    Към автора на темата, този клип нищо не показва. Искам да те питам, има ли разлика към по-добър вървеж колата ти след чипването ? Не какво ти говори този и онзи, а ти как я усещаш.
                    Малко по-нагоре не прочете ли какво съм написъл аз ,има даже и цитати от автора на темата....
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Досега да съм прочел колата и видял софтуера, ако бях на твое място.
                      4 страници с догадки
                      ex - 147 16v multijet

Comment

решението според мен е :
                        мерим със стоковия чип колата
                        какво ускорение дава от 0-100
                        и 400метра
                        после слагаме тунинг чипа
                        и пак мерим 0-100 и 400 метра
                        да се види разликата
                        alfa 164 t.s ex
                        tipo 2,0 16v turbo ex
                        opel astra amnesia ex
                        megane 2 ex
                        alfa 159 jtd ех
                        audi A6/S TQ 330+
                        audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                        alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Един път пишеш ,че колата веднага след като си я взел си я "чипосъл" сега пък пишеш ,че си бил изумен как върви...
                          Ама ти кво си мислиш,че купувам колата и след сто метра ме чакат да ме чипират ?!?!
                          Естесвено че съм я карал но не съм я пържил,не съм се дърпал,не съм я мерил на г-тек или дино.
                          Всъщост ако имаш да ми кажеш нещо просто го кажи !!!
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Темата малко придобива вида на една друга тема пусната от мен, в която аджеба се чудех защо коли, с които би трябвало да сме равностойни ме отвяха като пътен знак

Нещата се изнясниха де...Няма да се повтарям, за да не засегна пак някой колеги - "адвокати" от форума, които им е писнало да ми четат "негодуванията за буталата" хахах

Таа хора, съгласете се , че не може след всяко влизане в сервиз да тичаме до дино стенда, за да видим аджеба дали не са ни "тунинговали" колите, ама с отрицателен ефект

Вовата плаща и очаква всичко от отсрещната страна да е коректно. Още повече, платил е на хора, които не са известни от ден или два във форума...Тоест предполагам, че ни най-малко се е усъмнил в техните действия спрямо ЕКУ-то на МПС-то му Или казано по друг начин - какво е виновен клиента след като си е платил исканата сума, колата му е в отлично здраве и в крайна сметка НЕ върви ??? Така, че колегата със 147-цата си е в пълното право да недоволства.
                            АКо някой може да помогне с разгадаването на "мистерията" защо колата с чип пада от 120 коньова сток да помага, ако не нека замълчи...

Най-добрия вариант е да се срещнат двете страни като след разговор да се достигне до позитивен резултат и за единия (колата му да тръгне, както трябва) и за другия ( да си изчисти репутацията)
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                              никой не коментира моето мнение а то е :
                              може да се види разликата тъй като имам г-тек
                              със стандартния чип и със тунинг чипа
                              колко ще е ..
                              друго 100 процента съм сиг че ако вовата си усети колата как да я кара разликата с тая жтдм ще е по малка
                              Ми премерете и другата Алфа 120к.с..............

Да не се окаже 8-9сек. до 100км.
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Абе... не мога да кажа колко зачестяват и какви са факторите около тях конкретно защото не съм свидетел на повечето - само от форума разбирам и от хора на лафче. Но едно мога да те уверя - грешките са еднакво много и от двете страни (или ако не еднакво много, то поне достатъчно и в двата лагера) за да няма очи ниой от лагерите да каже "аз съм прав, този не е"... но и двата лагера не го осъзнават това...
                                освен това имат някакво странно садомазо чувство в тях ( лично мнение) да се излагат сами себе си плюейки по другия... но това е тяхно си решение.

Нали се сещаш че ако някой нормален човек чете тези теми няма да си направи никога чип нито при Петко, нито при Бобо... независимо кой е прав... А все още нормланите са повече от ненормалните ( все още)...
                                Много си прав колега. Аз се бях надъхал за чип но сега като чета тези теми се разубеждавам. Още повече че съм в Русе и не мога 4-5 пъти да ходя до София ако не съм доволен да си поправят грешката.
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
                                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

Comment

Working...
                                X