Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1.9 JTD vs Алфа 147 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

От известно време хвърлям поглед върху тея теми и се чудя как е възможно да се водят такива безмислени спорове.
    Слагате на чертата две коли и гледате коя ще изпревари. Не се отчитат всички фактори от които зависи "спечелването на битката". Съвсем реално е в някои случаи по мощната кола да "загуби".
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

И аз да изкажа мнение, че да не остана назад. Тука почват да се обвиняват чиповете на определена фирма и тн. Хубаво е да си видите колите в какво състояние са. И има фактори, които диагностиката няма да ви покаже. Като зацапана геометрия на турбото или износен дебитомер който дава отклонения ( не тоталка, а ИЗНОСЕН ). Както и много други фактори за които даже и не подозирате.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
        И аз да изкажа мнение, че да не остана назад. Тука почват да се обвиняват чиповете на определена фирма и тн. Хубаво е да си видите колите в какво състояние са. И има фактори, които диагностиката няма да ви покаже. Като зацапана геометрия на турбото или износен дебитомер който дава отклонения ( не тоталка, а ИЗНОСЕН ). Както и много други фактори за които даже и не подозирате.
        Абе мамин,я обясни какво означава ИЗНОСЕН дебитомер ,защото все си мисля,че дебитомер,който показва нереални стойности се хваща на диагностика. Да не говориме,че за да разбереш дали е блокирала геометрията не се изисква висше образование-демек и двете неща се хващат на диагностика-естествено ако се прави свястна диагностика
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Абе мамин,я обясни какво означава ИЗНОСЕН дебитомер ,защото все си мисля,че дебитомер,който показва нереални стойности се хваща на диагностика. Да не говориме,че за да разбереш дали е блокирала геометрията не се изисква висше образование-демек и двете неща се хващат на диагностика-естествено ако се прави свястна диагностика
          Ок маминото, ей сега ще ти обесня. Примерно моя дебитомер не е тоталка и още си върви колата с него, ама ми дава грешни стойности и не мери точно колко единици въздух влизат ( мери 800 от нужните 1200 ) и на при една обикновенна диагностика тази грешка не излиза, а трябва да се гледат тея неща в движение, та от там колата ми върви по-малко отколкото би трябвало да е. Повечето сервизи просто сканират за грешки на място и такава грешка за отклонение не излиза на повечето диагностични софтуери. Заяла геометрия никъде не съм писал, пак си съчиняваш някакви работи. Написах зацапана геометрия и съм минал през тоя път вече, понеже моята беше такава и си правеше проблеми на моменти, пренадуваше и така нататъка. Няма как да се хване тоя проблем, докато не го направи на момента по време на диагностиката, та проблема ескалира в по-голям и геометрията заяде накрая.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
            Ок маминото, ей сега ще ти обесня. Примерно моя дебитомер не е тоталка и още си върви колата с него, ама ми дава грешни стойности и не мери точно колко единици въздух влизат ( мери 800 от нужните 1200 ) и на при една обикновенна диагностика тази грешка не излиза, а трябва да се гледат тея неща в движение, та от там колата ми върви по-малко отколкото би трябвало да е. Повечето сервизи просто сканират за грешки на място и такава грешка за отклонение не излиза на повечето диагностични софтуери. Заяла геометрия никъде не съм писал, пак си съчиняваш някакви работи. Написах зацапана геометрия и съм минал през тоя път вече, понеже моята беше такава и си правеше проблеми на моменти, пренадуваше и така нататъка. Няма как да се хване тоя проблем, докато не го направи на момента по време на диагностиката, та проблема ескалира в по-голям и геометрията заяде накрая.
            Като зацапана геометрия на турбото
            А тва кво е бе мамин разлика няма,започне ли да блокира край
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              А тва кво е бе мамин разлика няма,започне ли да блокира край
              Е па не е същото. Едното е начален стадий на другото и ако се усетиш на време може оправиш работите.

Comment

С риск да ме оплюете ще споделя,че открих причината за невървежа.
                Закачихме колата на диагностика и излезна грешка "датчик вакум налягане" .
                Едното маркуче на датчика се беше спукало точно където влиза ,след поправката от 2 мин. колата тръгна.
                В неделя ще мерим !
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Радвам се, че колата ти е пак на 100%
                  sigpic
                  SCUDERIA ITALIA
                  BMW 5-er
                  BMW 7-er
                  Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                    С риск да ме оплюете ще споделя,че открих причината за невървежа.
                    Закачихме колата на диагностика и излезна грешка "датчик вакум налягане" .
                    Едното маркуче на датчика се беше спукало точно където влиза ,след поправката от 2 мин. колата тръгна.
                    В неделя ще мерим !
                    Редно е ,според мен, да замерите със същата кола,за да се види реалното състояние сега.Направете и клипче за доказателство.
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                    http://www.family-sozopol.com/

Comment

Радвам се че си открил проблема и че той не е сериозен. С интерес чакам да видя клипчето.
                      2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                      GSM: 0888 520 600

Comment

Ето че Блек Анджелс не е бил проблема
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Ето че Блек Анджелс не е бил проблема
                          Не бъди чак толкова сигурен!!!
                          SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                          SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                          SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

И аз чакам 2-рото клипче
                            sigpic

Comment

Голям смях, станахте като сапунен сериал. На ви куклите дайте ми парцалките. Колата беше по добре от нова - плюене плюене и сега хоп имала малък проблем, за другата гонка махнете интеркулера та после пак да има ...олеее що е по бавна. Най смешно е че собственика не коментира много, а иначе 5-страници простотия. Станахме по зле от Алфаджии и от тунинг форума....................

Comment

Имаше ли нова гонка?
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi
                                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                                X