Известие

Collapse
No announcement yet.

При какви обороти стартирате?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Темата малко стара ама явно въпроса още си стои...
    Аз не разбрах за какво стартиране се пита, туй като по едно време се говореше за пазене на съединители и т.н... Ако е за състезания/дръпки и искаш да биеш не мисля, че трябва да го мислиш съединителя... Обаче пък и ако си очаквал някой да ти каже "алфа 156 с 1.8 мотор трябва да тръгва от 3268 оборота" пак няма да стане... В зависимост от всичките фактори, които са изредили колегите (гуми най-вече) и с тестване без да го пазиш тоя съединител, ще разбереш какви са максималните обороти на дадена настилка при които колата има "грип" тоест тръгва без да буксува - ето това са ти оборотите за старт фор дъ уйн!
    Ако ще щадиш съединители, скорости и двигател, тук вече си има универсална формула - тръгваш от около 1400 оборота (колкото да не изгасне на първа)

Comment

Да,така е,само да вмъкна нещо от мен...
      Не е нужно изобщо да не въртиш,защото тогава ще ти забие муцуната,нужно е всичко да е в добри граници
      Mercedes ML 63 AMG 07'
      159 TI 2.4JTDm SW 09'
      156 2.0 20V Turbo
      VW Phaeton 3.0 TDI 09'
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
        Абе,как въртиш със 17-ка не ми е ясно....тва е 2.0 Т.С,той и на 15-ка върти трудно...
        Кой знае какви са гумите.Не е важен грайфера в случая
        Ако искаш пиши едно лично,тия дни съм си в Хасково,да видим защо така...
        Ем колега първите гуми седяха много време на всякакви условия отвънка без да се кара колата да приемем , че са кофти, ся взех други верно не са нови , ама то 700 лева за 2 гуми няма как , затова зех 2ра ръка , ама изглеждат запазени даже и цвета им беше добър. Иначе няма проблем да се видим , ама утре заминавам за Пловдив и ще си идвам в петък, ако си в Хасково тогава кажи да се разберем за час.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
          Да,така е,само да вмъкна нещо от мен...
          Не е нужно изобщо да не въртиш,защото тогава ще ти забие муцуната,нужно е всичко да е в добри граници
          Ясна ми е , ми за колегата по-горе всякак съм пробвал да го задържам съединителя да го пускам рязко ми върти си и доста стабилно, излгежда просто случвам на кофти гуми и това е .
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Е аз да допълня с " новите гуми "(2ра ръка) дето ги взех , след като прелетях в кратер на пътя мишелинките всесезонни 215/45/17 бях писал някъде горе, днеска на пълно суха настилка, при градуси около -2 , при настъпване на педала на газта до долу при 3000 оборота на 1ва , колата просто почна да върти и да се припълзва по асфалта. Незнам аз ли карам супер мошния ТС или просто съм огромен карък с гумите нз

Comment

Ами с гуми втора ръка, не знам какво очакваш.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Студено е времето. Каквито и гуми да сложиш ще върти. Няма как. Сложи нови гуми лятото и ще видиш, че няма да откине
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Има значение и къде се пробваш.. в града асфалта е супер изгладен, пробвай извън града.. В града въртя и като убода 3-та. Разликата извън и В града се усеща най-вече като караш мотор, ее.. ми тя задницата незнае къде се намира
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                  ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                    Има значение и къде се пробваш.. в града асфалта е супер изгладен, пробвай извън града.. В града въртя и като убода 3-та. Разликата извън и В града се усеща най-вече като караш мотор, ее.. ми тя задницата незнае къде се намира
                    Е да де ама аз не говоря за 2ра 7000 и да ръгам 3та или 1ва 7к и да ръгам 2раи да въртя, говоря си газта до долу на 3000 на 2ра без съединител

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                      Е да де ама аз не говоря за 2ра 7000 и да ръгам 3та или 1ва 7к и да ръгам 2раи да въртя, говоря си газта до долу на 3000 на 2ра без съединител
                      Ами явно ти е много мощна колата Време е да се организираш и да направиш едно посещение в София, за да се види дали проблема ти е от гумите(щот наще тука не въртят) или наистина е до пауър
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                        Ами явно ти е много мощна колата Време е да се организираш и да направиш едно посещение в София, за да се види дали проблема ти е от гумите(щот наще тука не въртят) или наистина е до пауър
                        Ах само да сложа ГИто и ще посетя Софето , че имам мн познати там да ги видя. Иначе вероятно е от гумите ама са и големи де 17ки си ги върти без проблем. Иначе по колата общо взето като подобрение съм правил само чип, шайба и махнах катализатор-а по датчиците всичко съм сменил и свещи дензо, не е много ама имам много мерак да я видя на дино какво ще покаже ама скъпички са тия дино тестове...
                        EDIT: Тук да вмъкна колко е точен дино теста на АлфаДиаг , че от доста време се каня да си взема 1 кабел за диагностика, и да си следя електрониката как бачка от време на време
                        EDIT2: Също така имам много мерак ,да сложа 15ки и да видя как ще върви колата , че тези 17ки са си големички
                        Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 13:44.

Comment

Много мощ, много нещо...чак замириса на конье
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

Ах само да сложа ГИто и ще посетя Софето , че имам мн познати там да ги видя. Иначе вероятно е от гумите ама са и големи де 17ки си ги върти без проблем. Иначе по колата общо взето като подобрение съм правил само чип, шайба и махнах катализатор-а по датчиците всичко съм сменил и свещи дензо, не е много ама имам много мерак да я видя на дино какво ще покаже ама скъпички са тия дино тестове...
                            EDIT: Тук да вмъкна колко е точен дино теста на АлфаДиаг , че от доста време се каня да си взема 1 кабел за диагностика, и да си следя електрониката как бачка от време на време
                            EDIT2: Също така имам много мерак ,да сложа 15ки и да видя как ще върви колата , че тези 17ки са си големички

Нямаш нужда от Дино...Като дойдеш ще се замериш със софийските алфи по 130-140коня(от дино графики) и сам ще разбереш колко си Първо да я видим колко върви с 17ки и читави гуми, а пък после мисли за 15ки...че на 15" е задължително да имаш добри нови гуми

И малко темата...миналия ден правих на 202ра старт от място и тръгвах от 2500об. но имаше адско въртене...Отдавам го на - темп. и новите ми, но явно смотани гуми- Барум поларис....а на предишната кола имах толкова добри впечатления от 2 такива..
                            Ето примера за смотан старт: http://www.youtube.com/watch?v=IsdM9VxIvHI
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              Нямаш нужда от Дино...Като дойдеш ще се замериш със софийските алфи по 130-140коня(от дино графики) и сам ще разбереш колко си Първо да я видим колко върви с 17ки и читави гуми, а пък после мисли за 15ки...че на 15" е задължително да имаш добри нови гуми

И малко темата...миналия ден правих на 202ра старт от място и тръгвах от 2500об. но имаше адско въртене...Отдавам го на - темп. и новите ми, но явно смотани гуми- Барум поларис....а на предишната кола имах толкова добри впечатления от 2 такива..
                              Ето примера за смотан старт: http://www.youtube.com/watch?v=IsdM9VxIvHI
                              Е то на 15ки чисто нови мишелинкки струват , колкото 2ра ръка 17ки мишелинки , аз да реша да сложа 15ки по някаква причина ще е с нови гуми то е ясно , ама 320 лева всесезонната гума на 215/45/17 пък зиманта 420

Comment

Working...
                              X