Известие

Collapse
No announcement yet.

Opel Omega A (C24NE/S) 2,4i 1989 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Opel Omega A (C24NE/S) 2,4i 1989 г.

Не казва колко коня, е, някой знае ли? Били доста, всичко е заводско по нея, били вадили 300 броя от този модел.
    на 3500 оборота на 5-а - 180 км/ч?

Иска да се пуснем на магистралата, имал приятел с такава алфа, като мойта и си имал представа как вървяли, и ме пита дали мога да стигна 210 км/ч

Та аз понеже знам, че мога да ги подмина, чудя се той до колко може да ги докара?
    ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

http://www2.zr.ru/compare/techs.asp?ma1 ... l&bm2=Null

така като гледам тея максимални 125 коня при 4800, сигурно червеното и почва на 5000

ПП обаче такива мерения на макс. скорост ми се струва много опасна работа!

Comment

Първоначално публикувано от pooh
      http://www2.zr.ru/compare/techs.asp?ma1=560&mo1=353&md1=1169&bm1=Null&ma2=0& mo2=0&md2=Null&bm2=Null

така като гледам тея максимални 125 коня при 4800, сигурно червеното и почва на 5000

ПП обаче такива мерения на макс. скорост ми се струва много опасна работа!
      Аз предлагам да се пуснеш ти.
      Послушайте рацера - бате Ви Пухх
      Вярно е опасно Внимавайте!!!!
      Омегата няма да те бие - споко. Даже и 140к.с да е - тоя кошник тежи и даже ще се отчае като му вземеш преднина още в началото
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Тая омега е такъв куц кораб че нема ти казвам
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мухаааа аз такава омега я сцепвах с уното.Е на дълго незнам. Ама ти ще я рачекнеш

Comment

Червеното почвало от 6000 и била 170 коня, цитирам: "спортни предавки, фурсаж, 115мм диаметър на буталото, задно крило, брони и прагове от фибростъкло, лети джанти - цялото снаражение е заводско."

Comment

Първоначално публикувано от poznai
              Червеното почвало от 6000 и била 170 коня, цитирам: "спортни предавки, фурсаж, 115мм диаметър на буталото, задно крило, брони и прагове от фибростъкло, лети джанти - цялото снаражение е заводско."
              Пак ще я резнеш-той няма къде да дигне повече от 220-няма къде да ги набере на право
              Fiat Punto 1.9 JTD
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak
                Пак ще я резнеш-той няма къде да дигне повече от 220-няма къде да ги набере на право
                Има къде, но колко време ще е нужно на тази щайга да набере тази скорост и дали ще подмине 200

Ако случайно е MENZEL (4000cc) или LOTUS (3000cc) изпълнение ще му диша прахта още от началото, но те се познават много добре по-външен вид и шум на мотора
                sigpic

Comment

колкото и да търсих няма такава "заводска" кола с мотор 2.4 и коне различни от 125

има 2.6 - 150 коня
                  има няколко верси на Омега 3000 със 177 коня и 204 коня(3.0 24V)
                  аз съм виждал такава , тя също излиза заводски с брони и прагове.

Сега тука идва интересното има Омега, която е произведена в 500(не 300) бройки и се казва: Omega Evolution 500, НО няма нищо общо с 2.4 мотор.

Най-голямата екзотика е Омега 3.6 Лотус

Така ,че нещо не е баш както е

Comment

Има 2.4i, но са голяма рядкост
                    Един познат караше такава и при 180 му се спука вътрешният радиатор та го опърли като кокошка. В сервиза на Опел му бяха казали, че това е фабричен дефект на този тип Омеги с този двигател и имали официално писмо от Германия да отстраняват проблема на всяка влезнала в сервиз такава щайга. Той беше побеснял и тръгна да съди фирмата ОРЕЛ, но незнам до къде го е докарал

Най-добре е колегата да не го "нервира" онзи рацер, че току виж докато се бегат му се резне радиатора в краката, ще се окъпе с антифриз и ще се пребие като куче
                    sigpic

Comment

Мерси за отговорите и положения труд по откриването на информация за това животно.

Аз измъкнах VIN номера, но по нега не излиза нищо интересно:

http://kual.bos.ru/auto/pub/3.html

WOL000066K1207770

Код производителя: WOL - Adam Opel AG
                      Модель: Opel Omega A
                      Кузов: универсал, 5 дверей
                      Год выпуска: 1989
                      Завод изготовитель: Russelsheim
                      Серийный номер: 207770

Не е кат инфото от нашия

Comment

като гледам си като с моита алфа та споко този докато вкара 5 предавка ти ще намаляваш на макдоналтс в пазарджик да хапнеш и да продалжиш
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Има си 2.4 омега и както казах е доста зле на старт. На дълго за доускорение също но понеже си е 2.4 все пак максималната и е доста добра.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                            Има си 2.4 омега и както казах е доста зле на старт. На дълго за доускорение също но понеже си е 2.4 все пак максималната и е доста добра.
                            Е по книга е 200км/ч, кво и е доброто (говоря за тая дето е 125кс, а то друга 2.4 май няма)

Comment

http://ggbit.info/forum/lofiversion/ind ... t7708.html
                              98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Working...
                              X