....на предните гуми на 156 в частност....съществуват ли някакви определени допуски, или за тази стойност не съществува определена стойност, тъй като уж се подразбира че той няма как да се регулира......интересувам се, защото мисля че например при каране на писта да речем, или по принцип някой ако реши да си го прави, какви да допустимите граници......знам че гумите ще се износват неравномерно.......
Известие
Collapse
No announcement yet.
Стойности за така наречения "negative camber"....
Collapse
X
-
Тука едно приятелче на бмв-то за дрифт си го гласи на -3 градуса на предницата.
ЕДИТ: Но за БМВ-то е едно за алфата е друго. Знам, че няма определени допуски. Гласиш си го, и тестваш. Когато ти хареса така го оставяш. Камбъра се прави за да може в завой външната гума да легне верикално на платното по цялата площ на гумата, защото натоварването на нея е най-голямо и тя трябва да има най-голямо сцепление за да те води в завоя.
И за всяко трасе може да е различно. Според характеристиката му. Според елевацията на завоите и т.н.Last edited by oem; d.m.y г., 14:41.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Е тва горе долу ме интересува - изместване с колко мм съответства на определени градуси......щото надали ще мога да се направи по голям толеранс от 3-5 мм......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Ами то не се измерва в мм. Там обикновено за да може да се регулира горе на оботуша се слагат такива механизми за настройка (не ги знам как се казват). Те обикновено вървят със самите коиловъри. И там е разграфено по градуси. Не се прави в мм понеже при различните автомобили според настройката на коиловърва във високчина тези мм само могат да сбъркат работата. Поне до колкото съм чел и виждал... и тоя моя човек ми е обеснеявал.
Най-добре отиваш на пистата и си я правиш както ти харесва.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Camber Plates се слагат горе на ботушите и после преди каране на конкретна писта, може да си го корегираш, като трябва да се има впредвид че корекцията горе на ботуша, като се прави, се променя и сходимостта на колата и е редно да се направи реглаж за сходимост!Last edited by Furious 155; d.m.y г., 15:20.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Няма да е горе на ботуша, долу на носача ще е играта.......явно с експерименти ще стане......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеCamber Plates се слагат горе на ботушите и после преди каране на конкретна писта, може да си го корегирааш, като трябва да се има впредвид че корекцията горе на ботуша, като се прави, се променя и сходимостта на колата и е редно да се направи реглаж за сходимост!
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:03 ----------
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНяма да е горе на ботуша, долу на носача ще е играта.......явно с експерименти ще стане......Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКак ще стане долу на носача?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Ясно ми е какво трябва да стане, но... нали трябва да може лесно да се настройва все пак.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Е няма как да се направи с винтче и скала в градуси, плюс това не мога да рискувам да удължавам или режа и заварям носача - играта ще е с тампоните.......ще се търси нещо като средно голям плац, и ще се експериментира първо с мм, после 3 и 5 може би.....и ще се кара на усет кога недозавиването е най - малко.......може би истината ще е някъде по средата или към 2 - 2.5 мм......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment