Известие

Collapse
No announcement yet.

Търси се 159 2.4jtdm vs A4 2.5tdi 212нр - с тунинг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търси се 159 2.4jtdm vs A4 2.5tdi 212нр - с тунинг

Здравейте на всички, за първи път пиша в този раздел
    но може да се получи нещо доста интересно...та направо на въпроса.

Мой колега има А4 2,5тди оригинално 150кс 2000г - фейслифта на първата модификация. Колата е претърпяла тунинг в ХЕЕД 91. Сменена турбина, с по голяма от по силното - 180кс 2,5тди, сменени дюзи и помпа с по големи (не знам какви). Разпределителните валове също са сменени.Ремапвана е на диностенд в ХЕЕД 91
    Той твърди, че колата е 460nm и 212кс на колелата и под 7,5 сек. от 0 - 100.Аз съм склонен да му повярвам, просто колата не си ще гумите.

За добро или зло успях да му пусна мухата да се пробва
    с 159 2,4jtdm, все пак е по лек и има вероятност да бие.

И сега търсим 159 2,4jtdm може и да е чипната - изрично
    го попитах - не възрази.Единственото условие е гонката да се проведе в София.Без никакви залози или нещо от сорта - само за спорта и наслада на форума и почитателите на рацинга.

Ще чакам с нетърпение, за контакт в темата или на лични.

Моля да няма излишни коментари, заяждане и спам!
    156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
    TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Според мен и pooh може да го пробва,по спомен неговата беше 1.9 16V JTDm,но е мноооооого далеч от стоковите 150 ( ? )
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
      Според мен и pooh може да го пробва,по спомен неговата беше 1.9 16V JTDm,но е мноооооого далеч от стоковите 150 ( ? )
      140 коня е мотора на пух и понатупва ц20лет... това ауди май няма да е в неговата категория, но това са само догатки
      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Е не му предлагайте 1.9JTD-то, просто защото ще ги бие и целия труд на човека с Аудито ще отиде на вятъра
        Иначе аз си спомням за една 159-черна комби 2.4JTD, която беше с чип от Екстрийм, мисля че тя ще му е достаен съперник, след като победи 159 3.2 V6 260 кончета
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не че нещо колега ма излиза тая гонка малко "с чужда пита майчин помен правиш" Като се събираме тия дни и ако дойде някои бърз дизел може да викнеш Аудито се пак.

В никакъв случай не искам да прозвучи като заяждане.
          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 02:55.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Е не му предлагайте 1.9JTD-то, просто защото ще ги бие и целия труд на човека с Аудито ще отиде на вятъра
            Иначе аз си спомням за една 159-черна комби 2.4JTD, която беше с чип от Екстрийм, мисля че тя ще му е достаен съперник, след като победи 159 3.2 V6 260 кончета

малко уточнение споменатата 159 2.4JTD, е 210кс и наистна
            2 пати утупа 159 3.2 V6 даже е и 4х4 имаше и клипове но нещо не работят...
            ето я и темата http://clubalfaromeo.com/forum/showt...&highlight=159
            Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 02:58.
            Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Tочно тази кола е възпрепятствана ,но след един неизвестен период от време ще е в пълна готовност да цепи мрака или по точно да го създава.

А относно модела е 159 TI само ,че е само на предно,а не 4/4,и междувременно 530д с чип ,пада от тази 159-ка.
              145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                530д с чип ,пада от тази 159-ка.
                Сори за спама ама
                Случайно да има ли клипове на тази гонка?
                Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                  Сори за спама ама
                  Случайно да има ли клипове на тази гонка?
                  Е нали знаеш че от 530 до 530 има бая разлика
                  Или по друг начин казано от 184 до 235 кончета
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

235 коня на задно горе долу се изравнява с 210 коня на предно
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                      235 коня на задно горе долу се изравнява с 210 коня на предно

Това с предното и задното и конете не знам как ги изчисляваш колега!!!
                      Audi A6 3.0 TDI
                      Infiniti FX35

Comment

Загубите на задното са по-големи от тези на предно . Може би по тази формула .
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                          Загубите на задното са по-големи от тези на предно . Може би по тази формула .
                          Дам,ако се поразровиш някъде по форума,дори имаше писано колко % са загубите на предните и задните задвижващи колела
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

http://www.rri.se/index.php?DN=29
                            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                            BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение

Братле то тука загубите ги дават по 10 коня бе,не че е лошо като идея,но е мерено хиляди пъти(не от нас по света)и разликите са много повече!Кола около 150к.с на предно я дават около 132к.с на колелата!Пример Рибата на тунинг шоуто даде 135к.с на колелата с генерация(на 63мм) и филтър http://vbox7.com/play:4ec5bf4d ,а знаете,че Хондата заводски е 160к.с(и всичките са си там)!Примера ми е това http://www.rri.se/popup/performanceg...p?ChartsID=360 не се връзва според мен като изчисления(защото май това са изчисления а не измервания)!Не знам де това е мое мнение!На PUH Алфата 226к.с на колелата ли беше?Ако е така А4-ката ще яде много бой!
                              Last edited by Bimbo; d.m.y г., 10:37.
                              sigpicСпортно окачване Race Land.Генерация,със спортни катализатори.Спортен фитър FK,,въздухозаборник от 328(Е46)сменен дебитомер от 328(Е46),тръба в бронята.Изпразнен багажник,(разкостен до нулата).Снимката Е30 325(192к.с) моята гордост!

Comment

Working...
                              X