Известие

Collapse
No announcement yet.

Чип тунинг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чип тунинг

Нека всеки който знае нещо по темата да пише. Какво представлява? Къде слагат такива чипове ? Цени ? и т.н.
    Alfa Romeo 33
    1.351
    Boxer
    Imola 90-magarenca

Някъде по назад погледни темата за ДигиталТунинг....

Бързия дизел от ИталФеста е правен именно там....

www.digitaltuning.ch
    или българският им сайт

www.digitaltuning.bg

п.с: Ако решиш да правиш нещо там, ми се обади
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Дигитал тунинг не са единствените, който предлагат такива решения. Аз лично предлагам с отстъпка устройствата на PowerSystem - www.powersystem.fr Много по-лесно се монтират и когато решиш се маха за минути без последствия за мотора.

Монтажа при дизелите е мн лесен. В сайта се вижда ясно за какво става дума. Има за много повече модели и ефекта е по-висок.

За цените може да питате конкретно.

Comment

Nikiboy,

сайто който са дал нещо не е читав....

п.с: Аз лично никога не бих си сложил външен модул на колата...
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Сайта е ОК. Може би защото е извън БГ нещо не става при тебе.

Box for Alfa Romeo 147 1L9 JTD 16V

Description :
          Original power : 126 Ch
          Profit of power : 27 Ch
          Profit of couple : 5.5 mkg
          Type of connecteur : 3 voies Bosch
          Engine Type : Diesel

п.с. Аз пък не бих си барникал в компютъра и бих предпочел външен модул. Въпрос на решение.

Въпреки, че според мене въпроса е на препочитание - в единия случай ще промениш програмата в другия ще промениш входа на база познат вътрешен алгоритъм. Резултата еднакъв.

Comment

На сайта проблема му е, че си го написал с точка след .фр . оправи го.

Ето една доста стара теме относно чип тунинга....ама доста какво да се допълни в нея....ама

http://www.fanclub-alfaromeo.org/forum/ ... .php?t=285
            sigpic

Comment

Между другото хач пара е това животно за моята колица....115коня ЖТД
              sigpic

Comment

За моето автомобилче в сайта виждам чип който качва с 10-12к.с. Само това ли е възможността чрез чип? Недостатъчно ми се струва за тези пари. Или за моя двигател само толкова е възможно?
                Alfa Romeo 33
                1.351
                Boxer
                Imola 90-magarenca

Comment

Никибой, какви са горе-долу цените за външния модул, дето го рекламираш? Какви са отстъпките, както пишеш по-горе?

В сайта пише, че цените тръгват от 380 Eur и нагоре.

Аз прочетох в сайта на Digital Tuninng-BG, че цените варират някъде около 780 лева. Там пише, че ти бъзикат софтуеъра (препрограмират ECU-то), но ако не става, тогава ти слагат външен модул, който се свързва към компютъра на колата. Не се извършват интервенции по двигателя. Пише също, че чип-тунингът дава икономия на гориво щото вдига КПД-то на двигателя.
                  '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Питайте с ЛС за вашата кола. Продуктите са със сертификат и гаранция.

Comment

Само дето външните модули са без гаранция за ECU-то навсякаде по света тези модули се наричат лъжливи защото заблуждават ECU-то за ефекта от тях има много писано но който и да питате най-добрият тунинг на ECU-то е със смяна на таблиците другото е само повърхностно лъжене на компютъра. Аз лично имам два чипа (в момента карам с DigitalTuning) и съм много доволен. Пробвал съм с външен модул но това което ме накара да го махна беше че на тихи обороти двигателя е нестабилен. а и ефекта от последния чип е Силно осезаем за разлика от модула и предния чип който беше на SquadraTuning. А мен лично ме озадачава че в сайта който е постнат няма данни за бъртящ момент, разход и разлика в ускорението ??? . Другото е че чипа се прави на базата на оригиналния докато този модул си променя параметрите на горене и впръскване по един стандартен начин а както знаем всяко ECU e различно да не говорим за таблиците в чипа му - така че ефекта от такова устройство е предварително с доста назад от чип.
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Гаранция за ECU-то имаш!

Не знам какво си слагал, но опрделено не е било PowerSystem.

Ако се интересувате имам каталог, в който са дадени повече характеристики. В сайта ги е мързяло франсетата да ги сложат изглежда.

Интересно е, че дадените подобрения се доказват и на дино в поне 90%!

Затова питайте с ЛС да не пълним форума, или ако прецените и тука 6те ги поствам отговорите!

Comment

Защо в ЛС. Това е интересна тема за всички. Кажи информативно какво имаш примерно за мен. Ако можеш дай повече информация. Ако ти се вижда обемно ми го изпрати в ЛС.
                          Alfa Romeo 33
                          1.351
                          Boxer
                          Imola 90-magarenca

Comment

Working...
                          X