Известие

Collapse
No announcement yet.

A4 1.8 20V 125 hp vs 100 2.5 TDI 140 hp.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На Ауди ТТ турбината и двигателя е същият като на А 3, турбото е К 03
    и в S вариянтите е К 04

АЗ никъде не съм писал, че това е кола За драг, просто това е една ИЗключително добре иЗработена кола, която е няколко класи над която и де е Алфа Ромео, що се отнася до качество и Здравина,/ всекидневно ги сравнявам / освен това е мноооооого икономична, и върви доста прилично. Както писах , има среден раЗход от 7.5 на сто

Ако исках да съм Рацер, с парите от двете, преспокойно скачам в CLK 55 AMG, който беЗ каквито и да е подобрения дава 12,8 на 400метра, ама и харчи 12.5 или 13 литра минимум
    АЗ съм на мнение, че кола дето харчи над 8литра средно, няма място в 21 век. Пример : Новото А3 TFSI има 250коня и харчи около 7.5литра/беЗ чип е 200к.с./ и дава 13,7 на 400метра
    Така, че прогреса върви...

А, и малко ОФФ сега

Снощи даваха по телевиЗията За флота на САЩ
    Значи самолетите, се ускоряват За около 1,2 секунди до 250к.ч, с катапулта, на раЗстояние от 240метра и на 6тата секунда са на 10.000метра височина, май каЗаха 9 G
    Пилотите имат Blackaut За около 3 секунди, ама добре,че има компютър

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
      На Ауди ТТ турбината и двигателя е същият като на А 3, турбото е К 03
      и в S вариянтите е К 04

АЗ никъде не съм писал, че това е кола За драг, просто това е една ИЗключително добре иЗработена кола, която е няколко класи над която и де е Алфа Ромео...
      Ти си истински фен на марката Alfa Romeo
      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
      BMW e39 facelift

Comment

Хмм нещо тук никак не се ВРЪЗВА . Елементарнта сметка показва че за да бъде на височина 10км за 6 сек. скороста му на движение е 1666 м/с или 5976 км/ч. И тук говорим за равномерна скорост. А машината ускорява а не тръгва моментално с тази скорост
        Тук говорим за вертикално изкачване!
        Няма самолет който може да издържи подобно натоварване - особенно в ниските атмосверни слоеве. За човек няма какво да говорим - не блякоаут ами от седалката няма да могат да го изстържат. Според мен може са казвали футове или нещо от сорта , не може да става дума за 10000 м в никакъв случай. Изобщо не съм специалист в тази област

но тук може да се види сравнение на ракети въьдух - въздух

http://www.danshistory.com/arms.shtml

Виж за какви скорости иде реч. Скоростта на звука на морското равнище е към 1200 км /ч, А скоростта на самолета е около 5 макс(6000 км /ч),
        Edit : това е една от най големит глупости който съм писал някога

ти твърдиш че са казали 9. Не знам - мнгоо странно звучи всичко тва.
        Аиде стига оффтопик и да видим дали сте се обади някой който е в час с тези неща
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Алфа Ромео имат, така де Фиат, най добрия ДИЗЕЛ в клас 1.9 и 2.4 в момента. Това е един прекрасен мотор, който се окаЗва и дори вечен.Да на това съм определено фен.
          Ся , що се отнася до бенЗиновите творения на Фиат/Алфа, ако не бройм моторите 1.1, там......по добре да не кажа нищо

Опаа, може и да е Фут
          Но беше определено 6 секунди барабар със старта
          Значи, той пилота нищо не прави, дават го как се държи За дръжката, това докато стигне тея 10.000 фута/3100метра/ да кажем, от там вече той пилотира

Comment

Както и да е де
            Питах познати който се занимават със самолети - отговора е че със сигурност става дума за футове не за метри. А горното си мнение няма да го трия че съм написал една мега уникална хипер глупост - да се знае какъв съм проз
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Какво против имаш бензиновите мотори на ФИАТ/АЛФА.Аз не мисля,че правят проблеми,а и варвят доста прилично.Или може би имаш предвид новите модели-Брера,159,че не са достатъчно бързи Интересно ми е да узная от теб слабите места на Алфовия бензинов мотор,щото във всички статии за алфи които сам чел не пише за проблемен мотор,а за всякакви други глупости ,но не и мотор
              AR 155 1.8 8v '94

Comment

ами, предишната ми Алфа с 2.0 16 мотора, даде фира доста под 100.000км., основни лагери..
                в момента можеш да погледнеш в мобиле.де и аутоскаут24.де колко Алфи се продават с счупени мотори, все основни лагери, не са 1 или 2 а са десетки, и все бенЗинови.
                ДиЗеловите се окаЗват много Здрави нито една не е иЗлеЗла досега

след това погледни в раЗдела За Ауди , и ако намериш дори една с счупен бенЗинов мотор ми се обади, те пък имат проблеми с малкия 1.9 диЗел, много обичат да късат ремък

Та така

Comment

Ми бате ти си мърляч. Как може да и строшиш мотора ? Тука има доста хора с 2.0 16В (кеф ти 150, кеф ти 155 коня) и са над 100 000 км. Нещо май не си се грижил за алфата като хората и после ни обясняваш некфи приказки за оригинални сервизи и части, и как ние сме немърливи, като не се грижим за колите..... ужас. Грижи се добре за мотора и той е повече от вечен. За това с колко е по-хубав от немскя, нема да ти говора. Кажи ми един ФВ мотор 2.0 16в от 2000та година, който да е по-динамичен и по-приятен за ухото от последния вариант на ТС ? Изобщо много се изложи.... да потрошиш мотора... аматьор. Алди по-хубава кола от коя да е Алфа.... ееех ма те Алди не са и коли даже, просто търговска марка. За разхода... неможе да искаш сила и да харчи малко, освен с евтини решения като турбо (никой уважаващ себе си производител не прави турбо спортни коли, сам виж). Айде да спирам, че стана много враждебно... нищо лично, просто не обвинявай прекрасните мотори за собствената си некадърност ! Карай си със здраве немския кош и ако слушаш може да получиш истинско задно окачване наместо пейка.
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Ами, не е така, ама айде...

.

Comment

Може бате! Особено ако не си и бил единствения собственик, ноооо... Нека да не обобщаваме "всички мотори са боклуци", само след един лош екземпляр. Това ми беше мисълта. Ще напомня за едни мотори на ФИАТ, карани дълги години в социалистическия блок.

То Ауди ако моеха да правят атмосферни мотори, немаше да слагат турбо където сварат.... вкл. моторчето на чистачките

Comment

Абе Насе има нещо верно за германия и бензиновите мотори на Алфа, която идва от Италия тук може да е мърлява, да има окачване за смяна ,ма такива генерални проблеми с мотора не . Докато в немско , аз като си търсех миналата година , тъкмо си харесам някоя и дойде оня пациент с автокъщата , огледа я и ми каже че на двигателя и е еди-кво си (моторшаден- вече го знам ). Та той ме навиваше че котора в тая кола бил 2,4 жтд, ма куха лейка не слуша .

Comment

Да бе истината е некаде там. Това обсъждахме и с Вальо. На наще кочинье са им много къси скоростите. И като ги изпържиш за по-дълго (час примерно) с над 220 и клекат. На немците им по-дълги скоростите. Хитреци ! Иначе какво му е на мотора. Който и да е мотор да го държиш над 6500 оборота и ше даде (освен ако не е хонда ).

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                            Да бе истината е некаде там. Това обсъждахме и с Вальо. На наще кочинье са им много къси скоростите. И като ги изпържиш за по-дълго (час примерно) с над 220 и клекат. На немците им по-дълги скоростите. Хитреци ! Иначе какво му е на мотора. Който и да е мотор да го държиш над 6500 оборота и ше даде (освен ако не е хонда ).
                            или не си с некво уникално масло.Казаха ми за мотул 5/40 че е много хубаво и може да си караш 300км на пълна газ без проблем, ма не мисля да пробвам иначе взех такова от проспийд.
                            Golf 3 2.0 16v

Comment

ами, предишната ми Алфа с 2.0 16 мотора, даде фира доста под 100.000км., основни лагери..
                              в момента можеш да погледнеш в мобиле.де и аутоскаут24.де колко Алфи се продават с счупени мотори, все основни лагери, не са 1 или 2 а са десетки, и все бенЗинови.

след това погледни в раЗдела За Ауди , и ако намериш дори една с счупен бенЗинов мотор ми се обади, те пък имат проблеми с малкия 1.9 диЗел, много обичат да късат ремък

Та така
                              Koлега,ак прецени,че мотора е на толко хиляди,от магазин ли си купил колата? Е моята е на към... 750000км,не съм сигурен
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa

Та така
                                Koлега,ак прецени,че мотора е на толко хиляди,от магазин ли си купил колата? Е моята е на към... 750000км,не съм сигурен
                                несъм му адвокат, но поне от други негови постове, я е взел от магазина нова, и така
                                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                                X