Известие

Collapse
No announcement yet.

Формула 1 2012

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пирелито на Алонсо е за музей. 51 от 70 обиколки състезание кара с тях (220 км).
    И Грожан направи само едно спиране, но ако не греша 3 обиколки след Алонсо и стана 2-ри.
    Райконен и Перес също с едно спиране съответно в 40 и 41 обиколка, но за разлика от Алонсо и Грожан първо бяха с меките, а след това със супер меките гуми.

Първите 10:
    1 Люис Хамилтън
    2 Ромен Грожан
    3 Серхио Перес
    4 Себастиан Фетел
    5 Фернандо Алонсо
    6 Нико Розберг
    7 Марк Уебър
    8 Кими Райконен
    9 Камуи Кобаяши
    10 Фелипе Маса
    1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
    и делта

Comment

• За кой ли път вече Ферари се проваля, заради тактиката и стратегията. Как може такъв отбор да допуска тези недомислици - всичките усилия на конструктори, дизайнери и пилоти, както и на момчетата от бокса отиват на вятъра. Крайно време е да се вземат мерки за подобряване на работата в това отношение.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Стъпка номер 1 е кратка, ясна, радикална и би била 100% ефективна - тиквите на питуола, дето смятат стратегиите и важните решения, да НЕ СА жабари. Историята е показала защо.
        Оттам са им проблемите на Ферари. Когато там се мъдреха имена като Рос Браун, Найджъл Степни и Жан Тод, всички помним за какво ставаше въпрос. С онова Ферари и ръководство, сигурно и Картикян щеше да е шампион, особено през 2002 и 2004.
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• След толкова много глупави решения, направо се чудя на Асонсо на шампионския му дух и мотивацията - сигурно ако някой стабилен отбор му направи предложение няма да издържи, явно Маса затова не му пука вече и го е ударил през просото.
          sigpic

Comment

• Обикновенно в тактическо отношение Ферари са на ниво, но този път се изложиха малко. Всичко или нищо беше тактиката, пък и видяха предела на гумите, нещо което не всеки може да си позволи. Както каза Алонсо, второто място не ни устройваше, а явно и колата на печката вървеше доста добре. Общо взето
            ми хареса състезанието.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Мдааам много хубаво състезание Ферари видимо вече са що-годе равностойни като възможности (на болида) до другите ТОП отбори, което е добре Единствено хазартната тактика дойде малко в повече и Алонсо логично се срина до 5-то място
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• И аз не мисля, че Ферари са с лоши тактици като цяло.
                Имаха избор между сигурно второ (или евентуално трето) място, или рискована победа. Рискуваха, евала им за което!
                Беше въпрос за няколко обиколки по-късно да започнат да се скапват гумите - тогава ние щяхме да сме велики, а Макларъните н@ср@ни. Не че не им бяха потънали гемиите 15-20 обиколки преди финала, когато ние продължавахме да караме със сравнително високо темпо без спиране. Според мен Алонсо можеше и да врътне още някоя и друга обиколка преди спирането, та втория комплект да изкара до края, ама кой ме пита...
                '03 Suzuki DL1000 V-Strom
                '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
                '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
                '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

• Аз само едно нещо не разбирам, от къф чеп гумите трябва да са решаващия фактор в днешно време?
                  От къф чеп Пирели направиха такива гуми, че в един момент си бързоноги, и в рамките на 2-3 обиколки ставаш пешеходец?
                  Аз съм на мнението на шумахер, че гумите тази година не позволяват на пилотите да извадят максимума през състезанието! А каква е реалната картина, всеки пести ресурси, болидите се карат на 70%-80% от възможностите през почти цялото състезание, защото знаеш ли, ако пилота настъпи в повече болида, гумите както го държат здраво, за 2-3 обиколки и вече е пътнически влак. Та за да се подсигури, почва да кара на 70% от възможностите на болида, и после му се радват хората. Е това ли е новата формула да питам? Тия от ФИА да вземат и да се гръмнат!

Гумите НЕ ТРЯБВА да са решаващ фактор! Нали това беше идеята от един доставчик на гуми? Както и НЕ ТРЯБВА стратегията да бъде, "кой спестява най добре?" да е решаващ фактор! Искаме мама му стара да видим примерно 30 обиколки борба на ръба м/у двама пилоти, ама на 101% да изцеждат болидите си! А не , да се вартят като пумпали 60 обиколки от 70, да "пестят ресурси" и последните няколко обиколки да правят напъни ...

За мен Формула 1 тотално УМРЯ! Вече дори не изпитвам кеф или тръпка да го гледам този спорт! Още от времето на идиота Моузли, който с всичките си измислени правила направи всичко възможно да убие спорта и според мен успя с дедо бърни, който гледа колкото се може по-малки разходи да има, с цел да печели още повече!

Иначе от един факт съм много доволен, и то че Феррари настигна при това много успешно, другите отбори с което затвори голямата дупка и изуставането си от началото на годината.
                  Според мен, те направиха изцяло нов болид с помоща на МАСА, ама това май ще си остане тайна

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                  AR 155 2.0 16v SUPER
                  Toyota Corolla 2014 S Premium
                  Moskvich 2140

Comment

• Забраните и тяхното заобикаляне са двигател на прогреса, но и аз смятам, че вече прекалиха с тези странни гуми - нищо лошо към Пирели, защото те си правят иначе перфекгти гуми.
                    Нищо чудно, ако след време се разбере, че благодарение на тях се е развила някоя нова технология, която впоследствие ще бъде въведена в масовото производство на серийните автомобили, както : тракшън контролите, ABS-ите и др.

А, за Маса нещо не разбрах, каква е играта.
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      нищо лошо към Пирели, защото те си правят иначе перфекгти гуми.
                      Така е. Пирели прави перфектни гуми! Но смесите тази година са направени нарочно по този начин да деградират. Не че те не знаят, как да направят гума която да издаржи и 30 обиколки без никакъв проблем.

А, за Маса нещо не разбрах, каква е играта.
                      Еми при забрана на тестове по време на сезона (с изключение на един 3-дневен тест), шанса ти да догониш конкуренцията при това с такава голяма дупка (която феррари имаха в началото на годината), почти клони към нула! Освен, ако имаш добър втори пилот, който да играе ролята на "тест пилот". Който на неговия болид да пробваш нови компоненти по време на състезание.
                      Това НЕ Е подтвърдена информация, но споменава се в нета за подобна постъпка от Феррари, с цел да се върнат, където им е място. И според мен, до голяма степен е оправдана постъпката, че дори и даде резултати

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                      AR 155 2.0 16v SUPER
                      Toyota Corolla 2014 S Premium
                      Moskvich 2140

Comment

• Аз вече почвам да се чудя !!!

Дали наистина няма "продадени мачове" и във Ф1.
                        Съмнявам се да са толкова тъпи от Ферари, че да не могат да преценят този фактор - гумите. Да му ги бяха сменили .. поне 3-ти щеше да завърши. Да не говорим, че реално можеше и пръв да си излезе отново.

Всичко е някакво нагласено от много сезони насам. От 91-ва година не бях изпускал състезание до преди 2 сезона. Спомням си как 11 годишен гледах и се вълнувах преди всеки старт .. кабелна тв нямаше. Ползвахме сателитна антена .. както и да е. Последните 2 сезона едвам ги изтраях. Сега явно решиха да вкарат малко интрига и да разчупят баналното. Всичко е някакъв сценарий едва ли не. Писна ми от комерсиализъм и от некви манекени из падока. Искам си старите, потни, мръсни, нервни "герои" във Ф1. Искам някой като Шумахер да реве като Монца през 2000-ната, някой като Хакинен да крие емоциите си .. По дяволите .. искам да видя отново целия отбор на Ферари с червени перуки.
                        Last edited by DiStefano; d.m.y г., 00:06.
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Честита победа на Алонсо и Ферари,отново сме номер 1
                          alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

• Малйййй.......чак не вярвам на очите си.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщение
                              Честита победа на Алонсо и Ферари,отново сме номер 1
                              Че тя почетната стълбица днес беше изложба на Ферари.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• С четири хода Алонсо ги матира всичките . Най- хаотичното състезание, което съм гледал, а до 25-та обиколко изглеждаше скучно. Днес имаха ден старите кучета .
                                No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
                                Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
                                e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

Working...
                                X