Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 VS Рено Меган Класик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 156 VS Рено Меган Класик

Искам ако има желаещи с алфи 156, 1.8 или 2.4 GTD да направим сравнение колко са по-бързи от моя меган. Мегана е 1.6, нищо не е пипано по него.
    NIKI
    </a>

кога си в сф

мегана е 136 к.с. или?
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144 hp black perl
    Skoda Felicia 1.9d break 90 hp the white swan

http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=56221

Comment

Мегана е точно 110 к.с. По-бавен е в ускорение, максимална скорост от 2.4 156 ца, но все пак искам да разбера колко е по-бърза алфата. Рядко срещам наточени алфи във Варна. Затова ще е забавно да се дръпна с една такава. Може и с бензинова, 1.8 ТС е точно със секунда по-бърза от мегана. Затова желаещите да пишат
      NIKI
      </a>

Comment

А с Пежа пускаш ли се?
        www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
          А с Пежа пускаш ли се?
          Е пежото ти е по-бързо от Алфа 156 1.8, така че няма смисъл. Знам че вървят пежата, нали имаме и такова, само че 407.
          NIKI
          </a>

Comment

А с Пежа пускаш ли се?

Такива диодни стопове да знаеш откъде мога да си намеря за меган класик, много ще съм ти благодарен.
            NIKI
            </a>

Comment

Аз имам две Пежа. И едното е 1.6 16V. Aз затова те питам, иначе с другото не виждам и аз смисъл...

Само дето си мисля, че преди 2 години, когто колата беше на 10000км с един приятел си правихме тест колко евтоно ще стигнем до морето и се оказа, че с горе долу 90-100км/ч по пътя и 130км/ч макс по магистралата достигнахме средна скорост по бордкомпютъра 76км/ч и разход 5.5л/100, а бяхме само 2 души. Не знам ти как го правиш тоя номер 5.9л/100 с климатик и пълна кола...

За стоповете можеш да следиш e-bay да провериш дали има за твоя модел и съответно ако има да говориш с тунинг магазините за доставка...

Comment

Аз имам две Пежа. И едното е 1.6 16V. Aз затова те питам, иначе с другото не виждам и аз смисъл...

Само дето си мисля, че преди 2 години, когто колата беше на 10000км с един приятел си правихме тест колко евтоно ще стигнем до морето и се оказа, че с горе долу 90-100км/ч по пътя и 130км/ч макс по магистралата достигнахме средна скорост по бордкомпютъра 76км/ч и разход 5.5л/100, а бяхме само 2 души. Не знам ти как го правиш тоя номер 5.9л/100 с климатик и пълна кола...

За какво да си измислям, 5.9 с климатик, багажник пълен, трима или четирима човека и куче. Скорост на магистралата нормална, с редки достигания над 170. А като прибавим градско в София поне 250 км, и навръщане разхода става 6,2л. Говоря за лятото. Минималния разход които съм засичал е от Шумен за Варна по магистралата, с леко галене на педала на газта и показа 4,8л.
                NIKI
                </a>

Comment

Сега последно ти до София ще идваш скоро или си търсиш коли от Варна, защото гледам, че си писал, че си от там.
                  Иначе за разхода така както го обясняваш с каране по София и вдигане на 170км/ч от време на време мога да кажа, че и хора с дизели ще ти завидят...просто звучи нереално. Нищо лично.

Comment

Сега последно ти до София ще идваш скоро или си търсиш коли от Варна, защото гледам, че си писал, че си от там.
                    Иначе за разхода така както го обясняваш с каране по София и вдигане на 170км/ч от време на време мога да кажа, че и хора с дизели ще ти завидят...просто звучи нереално. Нищо лично.

Аз защо си харесвам така двигателя според теб Съвсем реално е. Сега зимата засякох, с 100л точно изминах 1350 км, като 70% са градско и то до 3 км. палене, гасене, доста пъти.
                    NIKI
                    </a>

Comment

Моята е 1.8 TS и я дават 144 коня. Такава ли търсиш за опит?
                      въпреки, че не ми е ясно какво точно ще мериме?
                      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Момчето иска да знае с колко ше падне, т.е. дали ше го виждаш още в огледалото като пресичаш финиша
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                          Tърси рацера ne0 ми се струва да му покаже колко е куц Мегана
                          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto

Твоята е по-бърза от 2.4 GTD, но ще ми е интересно да се пробваме Ами отиваме на магистралата и се дръпваме на колкото м искаш
                            NIKI
                            </a>

Comment

Мегана 110 коня? Коя година е това, че не съм запознат?
                              Странно ми е нещо и не те разбирам? Ако колата ти е пипана и върви повече - ОК ще ги пробваме, ама ако си заводско изпълнение и ей така за спорта сори.
                              ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Working...
                              X